Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szándékosan maradandó károsodást okozni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tiszteletem az egybegyűlteknek, úgy gondoltam, hogy ha megkésve is, de megspórolok mindenkinek egy pszichiátriai várólistát. Mindenkinek, aki esetleg azon gondolkodott, hogy elmenjen-e egy átfogó kivizsgálásra annak folyományaként, amit hétfőn Jézus Viktor előadott a parlamentnek nevezett kaszinóban. Nem kell. Szerintem érdemes megnyugodni: senki nem bolondult meg azon polgártársaim közül, aki végigszenvedték a megint egészen szürreálisra sikerült, Münchausen bárót megszégyenítő mesemondást és nagyotmondást az őszi ülésszak megnyitóján. Amit a szellemileg szerintem igencsak amortizálódásnak indult páciens előadott. Én sem szeretném felmenteni a bűnei alól az elmeállapotára hivatkozva, ráadásul szakember sem vagyok, de egyszerűen ez jár a fejemben, ezzel tudom leírni a benyomásaimat: egy beteg ország beteg vezetője beteg dolgokat állított, fenyegetőzött és hazudozott bő fél órán keresztül. Az beszéd sokkal inkább verejtékes konteók és összeesküvés-elméletek szagos csokra volt, mint amennyire köze volt bármilyen tényszerű helyzetelemzéshez. Persze aki az általános műveltsége miatt követi az ember hagymázas víziót, az pontosan tudja, aki szerelmes belé, az elhiszi neki, akármit mond. Márpedig ő a szerelmes közönségnek beszél évek óta, most is. Egy baj van ezzel: az is hallja hellyel-közzel, aki nem tartozik ebbe a körbe. A lényeg, hogy senki nem hülyült meg, nem kell aggódni, csak a szokásos alanyokkal, állítmányokkal és egyéb mondatrészekkel teletűzdelt, előre megfontolt szándékkal előadott uszítás és hergelés hagyta el az ő cserepes száját.

Hogy Rákosi, Castro vagy Szálasi forog a sírjában, az kurvaélet. Elvtársak! A helyzet fokozódik, és mindenhonnan veszély leselkedik ránk. Külső és belső ellenségek hada, akiket azok a multik finanszíroznak az innen kitalicskázott extraprofitjukból, akik a keményen dolgozó kisembereken nyerészkednek, akik ezt a töméntelen pénzt arra használják, hogy minden idők legsikeresebb nemzeti, keresztény kormányát megbuktassák. Nem fog sikerülni! Szerintem ha Karikó Katalin hozzá tudna jutni Európa DNS-e csinos testének akárcsak egyetlen cseppnyi nedvéhez, akkor abból simán ki lehetne fejleszteni egy csodagyógyszert vagy szérumot azoknak, akiket azonnal kellene orvosilag zsibbasztani. Mert a csávó hordozója ennek is, reméljük az örök élet esszenciája nem csörgedezik az ereiben, mert akkor marha nagy bajban lennénk. Bár már most is abban vagyunk, inkább nem adok ötleteket, nem kellene ezt fokozni.

Szóval az van, ami tulajdonképpen lassan tizenöt éve van: „éppen az ellenkezőjét kell csinálni annak, amit Brüsszel követel”. Ezt kivételesen ő konzekvensen betartja és szarik ránk, az EU-ra, a szövetségeseinkre, ellenben kinyalja az orosz agresszor ánuszát, lefetyel és seftel a türk államokkal, és eladósít minket a kínai kommunistáknak.

Továbbá az is van állítólag, hogy „a türk világ” stratégiai szerepet játszik Európa energiaellátásában. Megállapodtak, hogy Magyarország nemcsak gázt szállít Törökországon keresztül, hanem közvetlenül vásárol is tőle, megkezdődött az Azerbajdzsánból vásárolt gáz szállítása Magyarországra és Azerbajdzsánnal nagyszabású energiaszállítási tervekről is megállapodtak. Nagyon helyes, így kell ezt csinálni. Végül is nem vagyunk tagjai az Európai Uniónak, ezért mi, vagyis ő azt csinál, amit akar. Főleg ha árulásról, szabotázsról és a rossz hírű keleti diktatúrákkal való seftelésről van szó. Ezt imádja. A korrekt, átlátható és kiszámítható együttműködésből nem kér, helyette a baltás gyilkost nemzeti hőssé avató Azerbajdzsánnal karöltve szervezkedik, a korrupt brüsszeli bürokratákat megvesztegető katari emírrel üzletel, nem beszélve a török szultánról, akitől –  a moszkvai háborús elvetemülthöz hasonlóan – szintén nem áll távol az öldöklés, főleg ha kurdokról van szó, és akivel kvázi vérszövetséget kötött augusztus 20-án a magyar államalapítás keresztény ünnepén, csak azért, hogy tovább tudja finanszírozni a maffia kormányzásra épült autokrata rendszerét.

Az mondja: Brüsszel úgy döntött, hogy leválasztják Európát az orosz energiahordozókról; neki viszont meggyőződése, hogy ez ellentétes Európa érdekeivel, így Magyarország érdekeivel is, csak sajnos most nincs elegendő erőnk, hogy ezt megakadályozzuk”. Nahát. Pedig mi egyébként a saját lábunkon állunk, szökkenünk, szaltózunk és védőháló nélkül hajtunk végre vadabbnál vadabb akrobata mutatványokat a világpolitika cirkuszában. Tehát itt van az energia, ami nem vész el, csak átalakul. Arról hőzöngött őfelsége, hogy nyáron átvizsgálták a teljes elektromos hálózatrendszert, amely vizsgálat eredménye biztató, az országos hálózati rendszer tekintélyes részét megnyithatják, és az elszámolási viták rendezése után be tudják fogadni a lakossági napenergiát is. Vagy úgy. Első körben nekidurálták magukat, és kibaszták volna azokat, akik betápláltak volna szarért, hugyért a rendszerbe, nem utolsó sorban úgy, hogy saját erőből telepítettek napelemeket. Majd miután rájöttek, hogy ez konkrétan 500 ezer szavazat elvesztését és egy állam ellen indított pert jelentett volna, második nekifutásra gyorsan visszacsináltak mindent. Ez a kiszámítható orbáni energiapolitika.  

Szerencsére Ukrajna szapulása és degradálása sem maradt el. Azt mondta az ember, hogy a tanévkezdéskor a kárpátaljai munkácsi magyar középiskola új ukrán vezetése megtiltotta, hogy az iskolai eseményeken a magyar himnuszt énekeljék és a magyar nemzeti színeket viseljék. „Az ukránok évek óta sanyargatják a magyar iskolákat, ukrán iskolákká akarják őket alakítani, s ha ez nem megy, be akarják őket zárni”. Egyetértek, ez nagyon nincs rendben így, csakhogy szerintem nem ez lenne a prioritás. A prioritás a hazai oktatási rendszer fénysebességű rendbetétele kellene hogy legyen. Erről nemhogy szó nincs, de egy büdös hangot nem hajlandó a magyar oktatás állapotáról beszélni, legalább feleannyira aggódni, legalább szájhősködés szintjén, mint az ukrajnai magyarokért. Hergelésnek azonban kiváló, a szekta meg ennyiből is érti, hogy ki a jó és ki a rossz. Kiemelte: a magyar kormány minden nemzetközi fórumon harcol a kárpátaljai magyarok, különösen a magyar gyerekek jogaiért. „Ukrajnát semmilyen kérdésben sem támogatjuk a nemzetközi életben, amíg vissza nem állítja azokat a korábbi törvényeket, amelyek garantálták a kárpátaljai magyarok jogait”. Azt látjuk, Döbrögi, azt látjuk. Ahol tudsz, ott gáncsoskodsz, ott csúszol be páros lábbal a támaszkodó lábra úgy, hogy szándékosan próbálsz maradandó károsodást okozni. Sok más mellett egy olyan országot mocskolsz most éppen, amelyet a moszkvai haverod lassan két éve támad, terrorizál és öldököl. 

(Folyt. köv.)

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.