Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindenki teljesen megbolondult?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán nemrégiben leült a republikánusok egyik kedvenc provokátorával, Tucker Carlsonnal beszélgetni, akit a Fox News ugyan kirúgott nemrégiben, de a minden irányba szárnyait bontogató Elon Musk, azt követően, hogy megvásárolta a Twittert – majd átnevezte X-re, a fene se tudja, miért –, lehetőséget adott Carlsonnak arra, hogy ezen a platformon kamatoztassa „tehetségét”. Nos annak ellenére, hogy mennyire borzasztóan nem értek egyet Carlsonnal, az nem vitatható, hogy elképesztően sok embert érdekelnek az interjúi, ami számomra meglepő és egyben szomorú is, hiszen az tény, hogy Carlson egy másik oldalról közelíti meg a kérdések zömét, mint egy mainstream újságíró például, csak sajnos ez a másik oldal maga az alternatív valóság. Ami azt is jelenti, hogy számtalan alkalommal volt kénytelen hazudni azért, hogy képviselni tudja azt, amit korábban felépített. Neki van egy kialakult rajongótábora, akik a már megszokott véleményeket kívánják hallani tőle, ami persze sokszor nem csak a jobboldalra igaz, de ez egy másik cikk témája lenne.

Tehát ott tartottunk, hogy Carlson Orbánnal beszélget a Karmelita teraszán, az interjúnak csúfolt alákérdező szeánsz során a miniszterek elnöke azt mondhatott, amit csak akart, hiszen Carlson nem éppen arról híres, hogy leellenőriz bármiféle adatot, pláne nem arról, hogy megkérdőjelez egy olyan vezetőt, akit egyébként nagyra tart. A beszélgetést sok hazai és külföldi sajtó is elemezte már, de az egyik legtragikusabb dolog mégis az az egészben, hogy az elhangzottak alapján egy totális tévképzet alakul ki sokak szemében arról, hogy Magyarország milyen ország valójában. Elon Musk mellett a jobboldal egyik kedvenc megmondóembere, Jordan Peterson is reagált a videóra, aki a következőket emelte ki:

A magyaroknak kiemelkedő családpolitikájuk van:

    • Nők adókedvezménye 1 gyermek esetén: 25%
    • Nők adókedvezménye 2 gyermek esetén: 50%
    • Nők adókedvezménye 3 gyermek esetén: 75%
    • Nők adókedvezménye 4 gyermek esetén: 100%
    • Megnövelték a nők munkaerőpiaci létszámát
    • Csökkentették a válások számát
    • Csökkentették az abortuszok számát

Az elnökük, Novák Katalin egy fáklya

Erre jöttek is a kommentek, hogy ők jönnek is Magyarországra, hiszen itt a kormányfő legalább tudja, mit csinál. Ha nem Donald Trump nyer, akkor meg pláne jönnek, hiszen akkor nincs remény már semmire, hiszen a woke snowflake-ek tönkreteszik az Egyesült Államok jövőjét, mert hát meghurcolják a drága volt elnöküket, aki nyilván nem azért van bíróságon és néz szembe több ítélettel is, mert köze lehet több bűncselekményhez, hanem azért, mert nincs más módszere a gaz baloldalnak arra, hogy legyőzzék a választáson. Ami miatt ezt most megemlítem, az nem más, mint hogy az Egyesült Államokban valamiért szinte úgy tekintenek Orbán Viktorra, mint egy hős konzervatívra, aki megmenti a világot a pusztulástól, aki képes arra, amire szinte senki más a nyugati világban: fenntartja az emberiség legfontosabb értékeit, amelyek nem mások, mint Isten, haza és család.

És mint az látszik is, Peterson és a hozzá hasonlók nem az egyetlenek, akik ajnározzák ezt a tolvaj maffiavezért, hiszen akadnak még azért hozzá hasonló figurák az államokban, akik szeretik azt híresztelni, hogy Orbán kvázi maga a megváltó. Ez az ember pedig egy korábban számomra ismeretlen műsor vezetője, Michael Knowles, aki a többi mellett a következőket tartotta fontosnak megemlíteni Orbán Carlsonnal folytatott beszélgetése kapcsán:

A kommentátor megosztotta a nézőivel, hogy azt csodálja Orbánban, hogy „egy komolyan intelligens, művelt ember, aki nagyon komolyan veszi a tudást, a tanulást és a bölcsességet”.

„Tudom, hogy ez nagyon magától értetődőnek tűnik, remélnénk, hogy minden államférfi ezt teszi, de ez egyszerűen nem így van.”

„A másik dolog, ami tetszik, az az, hogy ő nem csak egy elefántcsonttoronyban ülő, teljesen elszigetelt értelmiségi” – mondja Orbánról – „fogja ezeket az átfogó történelmi és filozófiai kérdéseket, és le tudja egyszerűsíteni őket.”

Kérdezném, hogy Knowles vajon találkozott már Orbánnal a valóságban? Látta, hogy ez a szerény, nem elefántcsonttoronyban ülő miniszterelnök mégis miként kommunikál, hogyan vitázik, vitázik-e egyáltalán bárkivel bármiről? Látta már, hogy miként reagál a sajtó megkeresésére? Vagy épp miként kommunikál azon szavazókkal, azon honfitársaival, akik nem az ő táborához tartoznak? Egyszerűen fogalma sincs ezeknek a kommentátoroknak a valóságról, és arról, hogy Orbán csupán a sajátjaival törődik, ami még csak nem is azt jelenti, hogy a szavazóit felemeli, hanem azt, hogy a maga köré épített NER-t szépen építgeti, a magyar társadalmat pedig ezzel párhuzamosan lerohasztja. Az, hogy Orbán intelligens-e, vagy sem, azt fölösleges is megvitatni, hiszen egy gonosz emberről van szó, akinek intelligenciája nem igazán számít ebben a kérdésben, hiszen az eredmény végső soron ugyanaz, mintha teljesen hülye lenne, és abban a minőségében tenné ugyanezt.

De csak hogy ne fejezzük be ennyivel, nézzünk még egy szintén Knowlestól érkező kommentet, amelyen én magam már csak nevetni tudtam. Íme: Szerinte minden egyes nyugati ország haldoklik, a termékenységi ráta pedig rohamosan csökken. Magyarország pedig nem – pont az, amelyik szerint nem az ego, hanem a család a legfontosabb szempont. Még egyszer megkérdezném, járt már valaha is ebben az országban a drága kommentátor? Mert amellett, hogy a magyar társadalom elég egyértelműen haldoklik, a népesség száma is rohamosan csökken, csak úgy, mint szinte minden más fejlett országban. Azért ehhez még csak szakavatottnak sem kell lenni, elég lett volna megnézni az utóbbi évek adatait, és az összes többi valótlan állítása mellett talán nem beszél ekkora ökörségeket.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.