Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A múlt ránk erőszakolása

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint tudjuk, a keresztény nemzeti kormány számára nagyon fontos a vallás és maga az egyház, amely elképesztő támogatásokat kapott az elmúlt évtizedben a megtért Orbán Viktortól. A keresztény mánia olyan fokúvá vált, hogy lassan bűnnek számít, ha az ember nem csatlakozik az egyházhoz, de legalábbis nem éli meg nyíltan a hitét. Ugyan papíron vallásszabadság van Magyarországon, de a gyakorlat egyre inkább azt mutatja, hogy ugyan nem kötelező kereszténynek lenni, de ha az ember nem az, akkor jobban teszi, ha kussol. Igen kussol, mert aki akár egy rossz szót is mer szólni a keresztről, a kereszténységről, vagy az egyházról, az minimum szembeköpi a saját őseit és ezt az ezeréves keresztény országot. Nos, az tény és való, hogy ezer évvel ezelőtt a kereszténység egy fontos dolog volt Magyarországon és az utóbbi évszázadokban is ugyanez elmondható volt, de mióta demokráciában élünk és nem egy király mondja meg, hogy mit gondoljunk, azóta szabadon dönthetünk arról, hogy miként gondolkodunk.

Ez viszont jól láthatóan nem tetszik egyeseknek, hiszen hogy van az, hogy bárki is megkérdőjelezi a kereszt Duna fölötti megjelenítését? Hogy merészel akár csak arról is beszélni, hogy a XXI-ik században az egyház elveszítette korábbi szerepét és ma már a vallás messze nem olyan fontos az emberek számára, mint volt évszázadokkal ezelőtt? Hát miért építtetett több ezer templomot országszerte a magyar kormány és miért hozta vissza a hittan oktatását az iskolákba? A cél az lett volna, hogy szépen dogmát követő állampolgárokká tegyék a magyarokat, akik Jézus nevében akár a migránsokat is kérdés nélkül gyűlölik, erre vannak a mai napig olyanok, akik erre nem hajlandóak. Hallatlan! Ezzel kapcsolatosan, pontosabban arra reagálva, hogy a Telex megkérdezte, hogy mégis miért lebegett egy kereszt a Duna fölött augusztus 20-án, szólalt meg Ungváry Zsolt a KDNP-s vasarnap.hu véleményvezére, méghozzá a következőképpen.

Akik a Telexnél tettetett értetlenséggel azon lamentálnak, hogy ők nem járnak templomba, nem vetnek keresztet, őseik sírhalmát nem keresztek őrizték és a Szent Korona számukra pusztán micisapka, azoknak azt tudjuk mondani: nem is kell értenetek, nem nektek szólt. De vajon biztos, hogy a megfelelő országban írtok újságot?

Takarodjanak is el ebből az országból, de nagyon gyorsan! Hogy képzelik, hogy nem csókolják meg a keresztet és mindjárt Jézus lábát? Hiszen értünk halt meg a kereszten, ugyebár. Olyan nincs, hogy valaki nem hiszi ezt el, hiszen keresztény ország vagyunk és kész, itt minden kereszténységgel kapcsolatos döntést tisztelni kell, hiszen a kereszténység nélkül senkik vagyunk. Hogy ez mennyire igaz, azt nem tudom, hiszen nem a kereszténység, hanem a magyar nép maradt fenn ezer éven keresztül, amely időszakban azért bőven voltak olyan évszázadok, amikor valakit gond nélkül meggyilkolhattak, ha nem megfelelő volt a világnézete. A kultúránk része a kereszténység, ez tény és való, de a kultúránk messze nem egyenlő a kereszténységgel, hiszen annál sokkal több. Ha a kereszténység és az egyház nélkül nem létezik magyar nemzet, akkor azzal együtt sem, hiszen ha egy hitvallás kell ehhez, akkor régen elvesztünk.

Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy a jelenlegi kormány ezt erőlteti, hiszen egyházi iskolák tucatjait nyitja frissen, és lényegében akár akarja az ember, akár nem, a gyermeke sokszor nem nagyon kap lehetőséget arra, hogy világi oktatási intézménybe járjon. Lassan, de biztosan, újra a fiatalokba nevelik a kereszténység fontosságát és még csak esélyt sem adnak arra, hogy ezek az emberek maguk döntsenek a meggyőződéseikről. Mert hát hittan órán nem vallást tanítanak – zsidó, keresztény, muzulmán -, hanem csupán a kereszténységről beszélnek, mintha az lenne az egyetlen választható opció. Ez mégis miféle vallásszabadság? Ha a keresztény egyház kezébe kerül a fél közoktatás, akkor mégis miként beszélhetünk vallásszabadságról?

Ahol templom és iskola épül, ott van jövő, és ahol gyerekek vannak, ott is van jövő, így a józsaiaknak is van jövőjük – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Debrecen-Józsa városrészen épülő Szent György Katolikus Általános Iskola alapkőletételi ünnepségén.

A kereszténydemokrata politikus azt mondta, az egész országban nagy az igény az egyházi iskolákra, mert azokban „az ember teljes természete, antropológiai valósága meg tud jelenni az emberi test, szellem, lélek összetettségében és egységében”.

Mióta jelenti a templom a jövőt és nem a múltat? Mióta jelenti a jövőt az, ha az egyház beavatkozik a közoktatásba? Mióta normális az, hogy ingyen és bérmentve kapnak meg milliárdos ingatlanokat a különböző egyházmegyék? Semjén Zsolt nagyon el van tévedve ha azt hiszi, hogy a magyarok olyan nagyon akarják a vallásos iskolákat minden bokorban, hiszen erről őket soha meg sem kérdezték. Ehhez képest adófizetők milliárdjait ölik bele ezekbe a projektekbe – jelen esetben 1,5 milliárd forintról van szó – és rájuk erőszakolják a vallást. Azt a vallást, amely nem tudom, miként képes a fiatalokat megfelelően oktatni, hiszen a mai napig abban hisznek, hogy egy felsőbb erő teremtette meg a világegyetemet. Abban hisznek, hogy régen voltak olyanok, akik akár 500 évig is képesek voltak élni és abban is, hogy Jézus mindannyiunkért halt meg. Kérdés, hogy a tudományok, a filozófia és a vallással össze nem egyeztethető irodalmi művek mégis miként jutnak majd el a fiatalokhoz?

Véleményem szerint a közoktatás átadása az egyház számára egy lépés visszafelé a történelmünkben. Mi nem előre nézünk és haladunk a jövő felé, hanem a múltba révedve újra meghozzuk a korábbi rossz döntéseinket. Egy olyan szervezet kezébe adjuk a gyermekeink jövőjét, akik számára a hatalom és a vagyon mindennél fontosabb. Mégis hogyan várhatnánk el azt, hogy egy ország jövőjét neveljék ki, ha még a legalapvetőbb átláthatóságra sem képesek? A keresztény egyház véleményem szerint több kárt okozott az emberiségnek, mint amennyi hasznot valaha is hozott, noha az tény, hogy a történelmünk részét képezi, a kérdés csupán az, hogy ez jó, vagy rossz dolog?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.