Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem kell harcolni és nem kell védekezni, mert senki nincs itt, csak mi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, végre egy becsületes nyári napot kívánok mindenkinek! Felhőszakadás, jég, vihar, szélvihar nélküli napot, amikor nem 18 fok van és nem negyven, hanem csak olyan kellemes napozós-fagyizós-barackevős. Tényleg, a barack! De jó is volt kölyök koromban, amikor a könyökömön folyt le az édes, ragacsos lé! Ma már megfizetni sem tudnám azt, ami nem olyan nagyon régen természetes volt, mint a levegővétel. Nem vagyok ellene a változásnak, sőt, de azért vannak dolgok, amik hiányoznak. Ez alighanem már így marad.

Novák Katalin állítólag – majdnem hat hónap után – méltóztatott aláírni Sándor Fegyirnek, Ukrajna magyarországi nagykövetének befogadó nyilatkozatát. Azért tartott ilyen sokáig a dolog – legalábbis a terjengő pletykák szerint -, mert István felesége meg volt sértődve, amiért többször próbálta telefonon elérni Zelenszkijt, de az ukrán elnök nem fogadta a hívását. És hát ilyenkor egy magára valamit is adó feleség, családanya és Orbán Viktor kegyelméből köztársasági elnök mi mást tehetne, minthogy alaposan megsértődik, és nem ír alá. Azon meg véletlenül sem kell elgondolkodni, hogy esetleg a másik fél nem hülye, pontosan látja, hogy mit művel Orbán és brigádja, ahogy azt is egészen pontosan tudja, hogy Novák Katalin legfeljebb abban dönthet, hogy milyen melltartót hord. Ha tehát ő jópofáskodni akar a pártmédiában mindenféle szemétládának elhordott ukrán elnökkel, akinek a magyar miniszterelnök szerint igazából már nincs is országa, azt nem saját elhatározásából teszi. És ha ez így van, akkor egyszerű játszmáról van szó, kell valami, amit fel tud mutatni a kormány akkor, ha bizonyítani kell, hogy nem is Putyin seggéből lógnak ki. Így aztán Nováknak az lehet a feladata, hogy jópofizzon Zelenszkijjel, de ez nem nagyon jött össze. Ami nem is csoda, olyan helyzetben szerintem más is nyersebb lenne a szokásosnál. És miért is kellene az ukrán elnöknek részt vennie ebben a színjátékban? Duzzoghat Novák Katalin (bár aligha önkéntes alapon), de Zelenszkij egy éve felhívta a gazdáját, meghívta Kijevbe, a csúti azóta sem talált időt a találkozóra. Akkor a köztársasági elnök mire veri a nyálát?

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint rendkívül sok kihívója van a nemzeti identitásnak manapság.

    Rétvári Bence Sátoraljaújhelyen, a III. Összmagyar Anyanyelvi Táborban tett látogatásán azt mondta: vannak, akik szerint a materiális javak fontosabbak, mint a magyarságtudat és a „velünk született tulajdonságaink”.
    Úgy fogalmazott: az, ami velünk született, nem elhagyandó, hiszen összeköti a magyart a magyarral, a keresztényt a kereszténnyel. Hozzátette, ezek a tulajdonságok nem elválasztanak minket másoktól, sokkal inkább összekötnek. (MTI)

Jó. Akkor most ugyanezzel a szöveggel el kellene látogatni Hatvanpusztára, be kellene kopogtatni a Matolcsy családhoz, Rogánékhoz, Tiborczékhoz, Szijjártóékhoz és természetesen Mészáros Lőrincnek is kellene mesélgetni arról, hogy a vele született tulajdonságok fontosabbak, mint a rohadalom sok pénz. Tudom még folytatni a névsort, ha van rá igény. Amúgy pedig meg lehet nyugodni, senki nem feni a fogát senki más nemzeti identitására. Fogalmazhatok rondábban is; Orbán és bandája elintézte nekünk, hogy senkit ne érdekeljen, élünk, halunk vagy mi van velünk. Úgyhogy nem kell fosni, nem kell harcolni és nem kell védekezni, mert senki nincs itt, csak mi.

Volt már ilyen, amikor jó kormányunk éppen az országot elözönlő migránshordákkal riogatta a népet, mert éppen csökkent a népszerűségük, és ez volt az a téma, amivel végül meg tudták szilárdítani ismét a hatalmat. Előfordult, hogy itt tanuló külföldi egyetemistákat kergettek meg, volt, hogy rendőrt hívtak a kukoricát címerező munkásokra, de olyan is előfordult, hogy halottak napján a rokonaik sírjához másik településről érkezőket nézték migránsbandának. Ez egy időre háttérbe szorult a járvány miatt, de úgy tűnik, az éveken át tartó, majd most ismét elővett hergelés és rémhírkeltés nem múlt el nyomtalanul. Erre tökéletes példa a gödöllői eset, amikor egy nő elkezdett anyatigrisként viselkedni, csak éppen oka nem volt rá. Ettől függetlenül sikeresen pánikba kergetett egy csomó embert, a város polgármestere onnan értesült a dologról, hogy egy szegedi kollégája felhívta és érdeklődött, hogy mi folyik ott? Az folyt, hogy két külföldi sportoló, akik az atlétikai vb-re készülnek, ott szálltak meg, és lementek a közeli játszótérre, ahol fotókat készítettek. Valószínűleg egymásról, de ettől az anya bepánikolt, és útjára engedte a tömeghisztériát. Még szerencse, hogy nem került elő néhány vérmesebb apuka, hogy kifilézzék a gazokat, ahogy azt egy hozzászóló kilátásba helyezte. Ilyen jól dresszírozott környezetben érdekes lesz tízezrével hozni a vendégmunkásokat. Márpedig ahhoz, hogy a kormány által preferált akkugyárak működni tudjanak, szükség lesz rájuk. Én a kormány helyében elkezdenék picit aggódni, mert évekig nyomatták a propagandát, mire ilyen nagyszerűen idegengyűlölő lett a populáció egy része, tehát egy hónap alatt nem fogják nekik elmagyarázni, hogy vannak a jó migránsok, és vannak a rosszak. Az ő fejükben azt tárolta el a program, hogy aki máshogy néz ki, máshogy beszél, az gonosz, és legalábbis terrorista. Már most is sokfelől hallom, hogy a szemét Fidesz behozza az országba ezeket a bűnözőket, de mi lesz, ha a saját keménymag is találkozik majd vendégmunkásokkal? Nem tart attól a jó kormány, hogy tökön lőtték magukat? Mert nekem kezd egyre gyanúsabb lenni a dolog. Mondanám örömmel, hogy legyen ez az ő problémájuk, de sajnos nem mondhatom. Ugyanis ez az én országom is, és nekem is szagolnom kell azt a sok szart, amit ide talicskáztak 13 év alatt. És nem lesz, aki majd elhordja.

Jó ébredezést, kellemes napot kívánok mindenkinek! És ha lehet, legalább egy hangyányival jobb országot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.