Május 14,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A 12 pont (márciusi gondolatok augusztusban)

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 692,930 forint, még hiányzik 2,307,070 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Itt az uborkaszezon, nekem viszont eszembe jutottak a Márciusi Ifjak. Még jó, hogy a gondolataink szabadon szárnyalhatnak, és nem állít be a gondolatrendőrség azzal, hogy augusztusban nem gondolhatok a márciusra. Forradalmárokra meg amúgy sem. Ilyen témákról majd jövő márciusban tessék elmélkedni. Most különben is csak Szent István lehet a téma. Róla viszont már sokat írtam. 

A lényeg, hogy egyszer csak beugrott az a gondolat, hogy meg kellene vizsgálni, vajon a 12 pont mennyire aktuális 175 év elmúltával. Íme!

Mit kiván a magyar nemzet. 

(Manapság kérdőjelet tennénk a végére. A mondatvégi írásjel a következő mondatnál is hibás, szóval vagy a ‘pont’ volt akkoriban az elfogadott, vagy a nyomdásznak hiányos volt a betűkészlete.)

Legyen béke, szabadság és egyetértés. 

Ez elég egyértelmű, bár a „legyen béke” kifejezés mára erős jelentésváltozáson ment keresztül, vagyis 2023-ban ez konkrétan azt jelenti, hogy ‘Hajrá Putyin!’. Szóval én inkább maradnék az eredeti jelentésnél. A szabadság kérdése is aktuális, elvégre meglehetősen csökkent a szabadságfokunk, a járvány, az elcseszett egészségügy és oktatás, a demokrácia kiüresítése, a választási rendszer eltorzítása, a társadalmi igazságtalanságok megnövekedése, a média lenyúlása és az agymosó propaganda miatt, stb. Emberek, megszállták az agyunkat! Ez lenne a szabadság? Egyetértés? Igen, az hiányzik, csak hogy egyetértéshez gondolkodó emberekre van szükség. A mai Magyarországon csak Orbán Viktorral lehet egyetérteni, azt is csak vakhittel, akik meg nem azok egymással is csak abban tudnak egyetérteni, hogy Orbánnak mennie kell. Tulajdonképpen már ez is valami. Egyetértéshez vita is kell, egyeztetés, kompromisszumkészség, de itt csak személyeskedések vannak, karaktergyilkosságok, gyűlöletkeltés, sértődés, és persze diktátumok.

1. Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését. 

Ez ma 2023-ban pont ugyanúgy aktuális, mint 1848-ban. Persze, én is azt írhatok le, amit akarok. Igen, egy olyan oldalon, amelyik épphogy csak vegetál. Az állampárti sajtó persze elképesztően bőkezű költségvetéssel bír, csakúgy öntik rájuk a köz pénzét, mert nagy szükség van a kormánypropaganda és az agymosás folyamatos árasztására. Vidékre nem is jut el más. No persze az ember bármit megtalálhat a neten, feltéve ha egyáltalán tudja használni, rendelkezik hozzáféréssel vagy eleve vesz-e annyi fáradságot, hogy rákeressen. 13 éve, egyre intenzívebben tolják az emberek arcába, hogy Jézus Viktor a magyarok megváltója, és aki ezzel nem ért egyet az hazaáruló. A sajtó szabadságának ez elég sajátos értelmezése. Mondhatnánk, hogy nincs cenzúra, de ha én egy ilyen cikket elküldenék mondjuk az Origónak, tudjuk mi történne. Még csak reagálni sem reagálnánk. De ne is engem vegyünk, hanem akármelyik ismert ellenzéki vagy baloldali politikust, írót, netán gazdasági szakembert. És ha netán egy szakember valahol kritizálja a Fideszt, akkor gyorsan kiderítik róla, hogy sorosbérenc, hazaáruló, a Gyurcsány embere, vagy buzi.

Nincs cenzúra, de a legtöbb cikk a kormánysajtó százféle változatában pont ugyanúgy (esetleg minimális változtatással) jelenik meg, vagyis a Rogán-központban megírják előre. Ez már egy az egyben az 50-es évek kommunista gyakorlatát tükrözik. Nincs cenzúra, sőt sosem volt szabadabb a sajtó, csak most végre nem baloldali túlsúly van, nem igaz? Nézzék csak meg, még az ellenzéket is beengedik a köztévébe és ott azt mondhat, amit csak akar. Négy évente 5 percre.

2. Felelős ministeriumot Buda-Pesten. 

Minisztériumaink vannak, ráadásul Budapesten. 2023-ban a „Felelős” az, ami teljességgel hiányzik, hiszen minden minisztérium felülről irányított, kézi vezérléssel, mint ahogy egy diktatúrában ez megszokott. Felelős embert ma minisztériumokban, esetleg a környékén nem igazán találunk. Legfeljebb egy-két kivétel akad, akik a szakmájuk és a szaktudásuk révén ott ragadtak, és feltehetően nélkülük össze is dőlne az pár terület, ami még esetleg működik. A felelősség elve teljesen eltűnt az Orbán-rendszerben. Itt mindenért mindig valaki más a hibás és a felelős. Tudjukkik. Varga művésznő sem felelős semmi miatt, ami a minisztériumában történt, de még a Pegasus ügy miatt sem, és nyilván MiPetink sem felelős a lélegeztetőgép ügyben, stb. Ugyan van egy felelős miniszterelnökünk, aki ráadásul rendeleti úton kormányoz (elvégre mindenféle különleges veszélyhelyzet van, és lesz, várhatóan a következő pár száz évben is), vagyis nyilvánvalóan ő a felelős, de hát ugye, ő mindent jól csinál. Ha mégse, akkor is. Ha eszeveszett baromságokat mond (pl. nem lesz háború vagy ha Trump lenne az elnök már rég béke lenne), akkor is, ha nyilvánvalóan hazudik (nem lesznek megszorítások, megvédjük a rezsicsökkentést, stb.) akkor is, ő mindig igazat mond, mindig igaza van.

3. Évenkinti országgyülést Pesten. 

Az ország gyűlése időközben Pestre került, ráadásul egy rendkívül impozáns épületbe, ahol szinte folyamatosan üléseznek a képviselők, de minek. Ez már nem a viták, a megbeszélések, az egyeztetések, problémák megoldásának, esetlegesen a politikai versengések terepe. Ez a sok ember csak azért kell oda, hogy elbábozhassák Brüsszelnek, hogy mi micsoda demokrácia vagyunk. Ez ma már csak a Kövér elvtárs játszótere. A jelenleg 136 bátor csak statisztál, a maradék, a gyáva hazaárulók viszont ugyanúgy csak statisztálnak. Éljen a bábszínház! Jobban járnánk, ha ezeket az embereket elküldenénk statisztálni egy nagyívű történelmi filmbe, legalább nem 23 emberből állna egy sereg. Hadházy legutóbbi videójából kiderül, hogy jelenleg mi a parlamentben dolgozók fő tevékenysége: piázás, bandázás, kötekedés, és természetesen a miniszterelnökünk jár ebben is az élen. Szóval igen, aktuális lenne, hogy az ország házában végre komoly munka is folyjon.

4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.

Elviekben ez megvalósult. Máshogy nem is lehetnénk Uniós tagország. Gyakorlatban? A NER lovagjai bármit megtehetnek büntetlenül, az egyszerű állampolgárokat pedig bárhogy lehet vegzálni vallási hovatartozástól függetlenül. Egy Tiborcot például még véletlenül sem lehet felelősségre vonni még egy közvilágítási projekt silány kivitelezése miatt sem. Persze nyugodtan gyakorolhatod a vallásod, legyen az akármilyen, akár buddhista is, de a kormánypropaganda azt súgja, hogy csak akkor vagy igaz magyar, ha keresztény vagy. Mindenki más hazaáruló. Ezzel párhuzamosan meg azzal hergelnek, hogy nehogy má’ a buziknak is ugyanannyi joga legyen, mint a rendes keresztény, fehér magyar embernek. Végezetül kíváncsi vagyok mennyiben tükröződik majd ez a törvény előtti egyenlőség a Völner-Schadl perben. Tulajdonképpen már az is csodaszámba megy, hogy van Völner-Schadl per. Biztos valami más is van a háttérben. Mondjuk magán akció volt, és nem adtak le a lóvéból a nagyfőnöknek. 

5. Nemzeti őrsereg. 

Ez is megvalósult. Elviekben modern, NATO kompatibilis hadseregünk van, bár ha jól emlékszem elvagyunk maradva a NATO által elvárt fejlesztésektől, mert amikor nagyon ment a szekér az előző évtizedben, akkor persze erre sem költöttek nagyon. Az utóbbi években aktivizálódtak, pl honvédségi luxus gépeket vásároltak az Orbán család hivatalos és szabadidős programjának zökkenőmentes megvalósítása érdekében. Ezen kívül elindult a hadseregünk újjászervezése, aminek során nyugdíjazták a tapasztalt vezetőket, és megbízható kádereket ültettek be. Ez megint csak kommunista gyakorlat. Most, hogy a NER a fegyveriparba is bevásárolta magát, feltehetően a fegyverállomány is fejlesztve lesz. Ráadásul elképesztő ötletelés indult meg katonáéknál, ilyen pl. szittya rugalmasság (de erről már írtam korábban), illetve a teljes lakosság bevonása tartalékosként. Megint csak kommunista, illetve náci tempó. Mindenesetre a Nemzeti Őrsereg kívánalma ma is jogosnak tűnik, legalábbis az eredeti értelmében, mert a nemzeti ma fideszest jelent, szóval jó lenne egy olyan katonaság, amely adott esetben nem Orbánékat védi, hanem az országot és az embereket.

6. Közös teherviselés. 

Papíron működik. A gyakorlatban az alacsony jövedelműek, a kisvállalkozók arányosan sokkal nagyobb adóterheket kapnak a nyakukba, mint a NER vállalkozói, akik kedvezményeket kapnak, egymás között lepapírozhatnak mindenféle tranzakciókat, mutyizhatnak stb. A kormányunk egyértelműen a saját embereit, illetve a globális multikat hozza kedvező helyzetbe, mindenki más meg oldja meg, ahogy tudja. A NER Urak azok, akik állami támogatásokat kapnak, ha meg mégse működik az üzletük, akkor az állam örömmel visszavásárolja tőlük. Mi többiek, kerülünk egyre nehezebb, egyre kiszolgáltatottabb helyzetbe, különösen a kisvállalkozók, kényszervállalkozók, bérből fizetésből élők, miközben a kormányunk sorozatos adókedvezményeket nyújt a multicégeknek. Ez nem közös teherviselés. Ez kizsákmányolás és elnyomás. A középkori jobbágyok adóterhei kisebbek voltak, mint amit ma fizetünk be az államkasszába a legkülönfélébb címeken, és akkoriban még Áfa sem volt.

7. Urbéri viszonyok megszüntetése.

Annak ellenére, hogy a 21. évszázadban élünk a világ egyik legfelvilágosultabb államszövetségében (Unió), OV-nek és társainak sikerült újra elérnie, hogy ez a pont ismét aktuális legyen. Újra van kiváltságos osztályunk vagy rétegünk, a NER, akik gyakorlatilag bármit megengedhetnek maguknak, akik jobbágyoknak tekintik az egyszerű állampolgárokat, leginkább vidéken, ahol a kiváltságosok olcsón hozzájutottak földbirtokokhoz, a parasztember meg éhbérből műveli az urak földjét, a többiek meg minimálbérből, vagy közmunkából próbálnak megélni, hónapról hónapra. Sajátos jelenség, hogy az urak közmunkásokkal végeztethetik a privát projektjeiket, miközben az állam fizeti őket a mi pénzünkből. Szóval nem csak a titulusok elnevezésében hozták vissza a középkort, hanem valóságosan is a társadalom alsó rétegei függésbe kerültek NER-nek nevezett politikai érdekcsoporttól, akik ráadásul pofátlanul urizálnak, és ma már ott tartunk, hogy teljesen természetesnek veszik, hogy ők kiváltságokkal bírnak. A NER lovagjai akár kastélyokat is kaphatnak, Te, ott a vidéki faluban, ahol legfeljebb közmunkát végezhetsz, esetleg kaphatsz egy fél zsák rohadt krumplit 4 évente. Ha esetleg nem vennéd észre, akkor elmondom, hogy Te tartod ezeket hatalomban. A gyakorlatban visszahozták a hűbéri rendszert, úgyhogy ez a pont is aktuális.

8. Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján. 

A Felvilágosodás hozadékaként a világ nagy részében végbement a polgári viszonyokra való átállás, ami azt jelentette, hogy szétválasztották a különböző hatalmi ágakat, vagyis a törvényhozástól és a végrehajtástól is elválasztották a bírói hatalmat. A volt igazságügy miniszterünk szerint a jogállamnak nincs definíciója, de valójában ez az. Orbán Viktor kormányai fokozatosan megszüntették a bírói függetlenséget, a saját embereiket nevezték ki a kulcspozíciókba, akik utasításokat követnek és hajtanak végre, ezenkívül a törvényhozói hatalmat is függővé tették a végrehajtóitól, ami már egy ideje kizárólag Orbán Viktort jelenti. Ez az egyik komoly problémája az Uniónak is, többek között ezért is blokkolják a kifizetéseket. A magyar kormány ugyan papíron próbálja teljesíteni az elvárásokat, de persze ezeknek a valós működéshez nincs sok köze. Papíron megint csak működik a képviselet egyenlőség alapján, csakhogy a választókörzeteket úgy rajzolták át, hogy egyértelműen a kormánypártoknak kedvezzen (gerrymandering – az angol nyelvben külön szó van erre), választási csalások és manipulációk zajlanak folyamatosan, az állampárt leuralta a médiát, aminek segítségével a saját propagandájukat árasztják folyamatosan a lakosságra, az ellenzéki pártokat szigorúan ellenőrzik és bírságolják, míg az állampárt gyakorlatilag korlátlan mennyiségű pénzt költ a saját kampányára, ami választástól választásig tart, legtöbb esetben kormányzati tájékoztatásnak álcázva, elterjedt a szavazatvásárlás (bagóért, krumpliért, stb.), egyes csoportokat, mint például a közmunkásokat azzal zsarolják, hogy ha nem jól szavaznak, akkor még azt a kis jövedelmét is elvesztheti. És akkor még nem beszéltünk az internetes szavazás manipulációjáról és a levélszavazatokról. Stb.

9. Nemzeti Bank. 

Igen, van és működik a Magyar Nemzeti Bank, aminek egyik fő feladata, hogy védje és szabályozza  a nemzeti fizetőeszközünk értéket. A kérdés az, hogy működik, és kinek az érdekei szerint. Jelen pillanatban egyértelműen megállapítható, hogy az MNB az állampárt érdekei, illetve a Matolcsy klán érdekei szerint működik, nem pedig az ország és az állampolgárok érdekei szerint. Kihasználva azt, hogy a lakosság pénzügy ismeretei meglehetősen alacsony szinten vannak, meg tudták tenni, hogy ők maguk gerjesztették az inflációt, vagyis a magyar emberek kárára spekuláltak. Az a tény, amit egyébként sikertörténetként adtak elő, vagyis az, hogy az MNB a tavalyi évet megelőző években nyereséget halmozott fel, konkrétan azt jelenti, hogy a lakosság zsebében levő pénzt értéktelenítették el. Az MNB bevételei a Matolcsy család tagjainak vezetése alatt álló alapítványokhoz kerültek, ahol is az pénz „elvesztette közpénz jellegét.” Ennek következtében a jegybank elnök fiai köztudottan Londonban, New Yorkban, stb. rázzák a rongyot a mi pénzünkből. Ugyanennek a következménye, hogy az MNB későn reagált a kedvezőtlen nemzetközi és hazai fejleményekre, kb 1,5-2 éves csúszással (szerintem akkor kellett volna lépni, amikor 330 fölé került az eurohuf). Ez, illetve a hibás pénzügyi politika és a rossz gazdasági döntések, illetve a mérhetetlen korrupció és a választási pénzszórás következtében szállt el a forint ennyire, ami többek között az MNB óriási veszteségét is eredményezte. Az MNB másik fő tevékenysége, hogy szabályozza és felügyeli a pénzügyi piacot és annak résztvevőit (bankok, biztosítók, alapok, brókercégek, pénzügyi szolgáltatók). Az MNB tevékenysége eredményeképp, ma már csak elvétve akad független bank, brókercég, a többi vagy nagyobb nemzetközi pénzintézetek fiókjai vagy a NER tulajdonába került pénzügyi cégek. Ugyan Csányi már a Fidesz hatalomra kerülését megelőzően is tényező volt, de ő az az oligarcha, aki minden politikai vezetéshez hozzá tud simulni.

10. A’ katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a’ külföldieket vigyék el tőlünk. 

A hadseregről már volt szó. Ez követelés már tényleg nem aktuális, leszámítva azt, hogy már alkotmányunk sincsen, csak egy az aktuális állampárti érdekeknek megfelelően folyamatosan változó alaptörvényünk. Jelenleg (még) Magyarország a NATO tagja, ezért ma is állomásoznak hazánkban külföldi katonák (ez már nem megszálló seregeket jelent), illetve magyarok is teljesítenek szolgálatot külföldön, de ezek speciel hasznosak ránk nézve.

11. A’ politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.

Jelenleg ez a pont sem aktuális, hiszen nincsenek politikai foglyok, de ha ilyen ütemben közelítünk Putyin rendszeréhez, akkor előbb-utóbb nálunk is lesznek. Hazánkban köztörvényes bűnözők kapnak elnöki kegyelmet, mert mégis csak igaz, szittya magyarról van szó, akár mennyire szélsőséges, és akár milyen köztörvényes bűntetteket követett el.  

12. Unio.

Ez a pont magáért beszél. Ugyan ez alatt az akkori Magyarország és Erdély unióját értették. Azóta jelentősen megkavarodtak a dolgok: Trianon, 2. VH (Bécsi Döntések), szovjet megszállás, felszabadulás, rendszerváltás, Unió. Szóval megérkeztünk az Unióba, ami gyakorlatilag megszüntette a határokat az elcsatolt magyarlakta területek nagy része (Ausztria, Szlovákia, Románia) és hazánk között. A magyarok számára Szlovákia és Románia csatlakozása az Unióhoz örömünnepnek kellett volna legyen, de persze nekünk semmi sem elég jó. OV-nek köszönhetően most már ott tartunk, hogy az Uniót kvázi az ellenségünknek tekintjük, csak azért, mert OV politikai számításai nem jöttek be, szóval most mindent megtesz azért, hogy az embereket az Unió ellen hergelje. Ugyanakkor más irányokba is elkezdett tapogatózni (Keleti Nyitás), ami önmagában nem lenne baj, de sajnos ez egyre inkább arról szól, hogy OV kiszolgáltatja az országot az oroszoknak és a kínaiaknak. Az Unióhoz való csatlakozásunk hosszú idő után az első olyan lépés volt, ami azt indikálta, hogy végre mi is előrejuthatunk, fejlődhetünk. A világ fejlettebb, felvilágosultabb, ezáltal az emberek számára jobb életkörülményeket biztosítani tudó régiójának lettünk a része. Na ez az, ami nem kell nekünk most már, hiszen az Unió minden törekvése szembe megy azzal, amit OV meg akar valósítani, ami nem más, mint egy feudális jellegű berendezkedés, ahol ő királyként uralkodhat az állampolgárok kárára. 

Egyenlőség, szabadság, testvériség! 

Egy dologban biztos vagyok: ha a Márciusi Ifjak ma itt élnének köztünk, akkor OV ellen robbantanának ki forradalmat. Akár Augusztusban is.

CHF.Scarface

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.