Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Veszélyhelyzet a parlamentben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A múlt héten már megint a mi kedvenc miniszterelnökünk lopta el show-t azzal, hogy egy sunyi, vidéki rókát talált a parlamentben. Vajon, hogy került be egy ilyen veszélyes állat és ki a felelős? A tisztelt parlamenti képviselő urak védelmében talán meg kellene erősíteni a parlament biztonságát, illetve felül kellene vizsgálni a biztonsági protokollt. Információnk szerint a róka parlamenti belépővel rendelkezett. Ez arra utal, hogy az ellenzék, illetve Soros keze van a dologban. Már megint. Még szerencse, hogy Hadházy Ákos pont a helyszínen tartózkodott. Aki esetleg nem tudná, ő azon kevés parlamenti képviselő közé tartozik, akinek szakmája is van, mégpedig állatorvos, azaz mégiscsak jobban ért az állatokhoz, mint a Miniszterelnök Úr (tudom, merész vagyok, hogy feltételezni merem, hogy bárki bármit is jobban tudhat, mint Orbán Viktor), aki viszont egy ilyen veszélyhelyzetben is csak röhögcsélt a cimbikkel. Persze tudjuk róluk, hogy ők a bátorak, illetve a társaság, különösen OV – legalábbis a hanghordozása és mozgása alapján úgy tűnik – már bedobott pár felest a parlamenti büfében. Hadházy a rókát ugyan nem találta, de a veszélyhelyzetet nem akarta lefújni, mert egy csomó egyéb beszámíthatatlannak tűnő állatot azért látott. Kár, hogy a nagy szarvasvadász épp nem volt ott, hiszen ő simán kilőhette volna az összes állatot. (Nekem meg a háromnyulak jutott eszembe, úgy állnak ott, mint az urak, legközelebb majd meg is eszik Róka Urat.) 

Komolyra fordítva a szót, Hadházy Ákos túl komolyra vette a figurát. Ebben a helyzetben inkább adnia kellett volna a lovat OV alá, hogy minél tovább tartson a műsor. Persze ez önmagában is egy gyöngyszem. Mindenki nézze meg még egyszer és nézesse meg még legalább pár emberrel (mindenki hozzon még egy magyart!)! Ezt ugyanis mindenkinek látnia kell. Íme Magyarország Miniszterelnöke! Nem vicc, tényleg az a csávó az, aki illuminált állapotban dülöngél a haverok körében a Magyar Parlamentben, és arrogáns, primitív, dedós szinten gúnyolódik egy parlamenti képviselővel. Ez ő, a nagy ember, a bátrak bátra, és ennyi jön ki belőle, ha nincs megírva a szövege előre. 

Kormányunk újabb 6,5 milliárdot talált valahol (akkor most hol a pénz?) az elképesztő mértékű költségvetési hiány ellenére, amit Bosznia-Hercegovina érintésével eljuttat egy-két haverhoz, és még azt is elintézte, hogy ezzel egy időben elsózhatják a senkinek sem kellő mezőgazdasági gépeiket – adta hírül Szijjártó Péter (persze nem így mondta, de ezt jelenti), hozzátéve valami olyasmit, hogy ha mi nem lennénk, akkor az Unió miatt már a Balkánon is felborulna a politikai stabilitás, stb. Mindenesetre, ez egy jól bejáratott módszer, hiszen nem is olyan rég ezt már ugyanígy eljátszották. Itt ragadnám meg a lehetőséget, hogy újabb ötletet adjak kormányunk stratégáinak. Mivel már kiderült, legalábbis kitalálták maguknak, hogy a régió stabilitását mi, azaz ők, azaz Orbán Viktor biztosítja, igazán megszabadulhatnánk már az Uniótól és megalapíthatnánk a Duna-menti Köztársaságot. Persze ehhez nem ártana elolvasni Kossuth gondolatait erről. Mármint azért, hogy legyen mit kiforgatni és a saját találmányukként prezentálni. Ne is mondják, tudom, Kossuth is csak békét akart.

Novák Katalin teljesen váratlanul aláírta a státustörvényt. Sőt, még beszélt is róla, tudniillik ez már nem az a törvény, ami még pár hete volt, mert egy csomó minden már nincs benne vagy máshogy van benne. Tényleg? Akkor most biztos minden szuper. A tanárok is bizonyára repesnek a boldogságtól. Már aki még megmarad tanárnak. Bocs, de most csak valami olyasmire emlékszem, hogy most már nem vezényelhetőek akárhova, csak 60 km-en belülre. Tényleg minden szipi-szupi! Éljen a Sándor-palota Úrnője! Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem Novák Katalin Áder János méltó utódává nőtte ki magát, pedig eleve hendikeppel indult, hiszen nincsen bajusza. Azért egy-két dolgot még hiányolok a törvényből, például hangsúlyosan kellene szerepelnie annak, hogy a jövőben kiemelten fognak koncentrálni a nyelvoktatásra, leginkább az orosz és a kínai nyelv oktatására. A németre és az angolra már nem nagyon lesz szükség. 

Ugyanakkor a kormány MI-je, azaz Mesterkélt (vagy Mérsékelt) Intelligenciája, Gulyás Gergely is megszólalt az ügyben, amiből kiderült, hogy a tanárok nagy része elégedett az új törvénnyel, ráadásul soha ennyit nem egyeztettek még senkivel mint most, aminek eredményeképpen elfogadták azokat az érveket, amik jogosak voltak, illetve amiben nem értettek egyet, ott találtak kompromisszumot. Hát nem csodálatos a kormányunk? A Holdról is látszó 2/3 ellenére ők mindig is kompromisszumokra törekedtek, és mást se csinálnak, mint folyamatosan egyeztetnek mindenkivel mindenről. Kivéve a sunyi rókákat. Ráadásul Gulyás pár napja már 1 milliós fizetésekről regélt, ami már pár éven belül megvalósulhat. Hát nem nagyszerű? Hazánkban a tanárok is milliomosok lesznek! Feltéve ha Brüsszel… Én meg arra lennék kíváncsi, hogy vajon ennek megvalósulásához mekkora inflációra lesz szükség, valamint arra, hogy akkor viszont a parlamenti képviselők fizetése mennyi lesz. Mondjuk 20-30 millió?  

Felbukkant ismét Müller Cecília és hőségriadót rendelt el. Jó tudni, hogyha bármi veszély fenyeget minket, akkor ő rögtön megjelenik és elmondja mit csináljunk. Csak remélni tudom, hogy további felbukkanásainak érdekében egyeztetett a miniszterek elnökével mielőtt elrendelte. Egyeztetés nélkül, csakúgy önkényesen elrendelni bármit úgy, hogy nem Orbán Viktornak hívnak, elég veszélyes dolog. Nehogy a végén nagysága is úgy járjon, mint tavaly az a két felelőtlen meteorológus.

Tömegesen költöznek haza a magyarok, illetve más országok állampolgárai is egyre nagyobb számban költöznek Magyarországra. Ezt a Mandiner cikkéből tudom, ami hivatkozik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézetének munkatársának blogbejegyzésére, ami a KSH adataira hivatkozik. Nem volt könnyű leírni se. Ugye milyen komolyan hangzik? Felteszem, hogy a KSH statisztikusai annyira unortodox és bonyolult számítások alapján teszik közzé az adataikat, hogy azokat csak egy ilyen prominens kutatóintézet nagyon komoly munkatársai tudják csak értelmezni. Kész szerencse, hogy emellett még blogot is vezetnek, mert különben nyilván nem is értesülnénk ezekről a fontos adatokról. (Egyébként arra külön kíváncsi lennék, hogy vajon a KSH rendelkezik-e olyan statisztikai adattal, hogy mikor volt az utolsó olyan alkalom, amikor nem az állampártnak is megfelelő, illetve nem az állampárt által megadott adatokat hoztak nyilvánosságra?) Emlékeim szerint ebben a témában ugyanezt halljuk már évek óta. Vajon maradt még magyar külföldön? Egyébként is, az előző tél után maradtak még németek Németországban? Azért a betelepülni akaró nem magyarokat alaposan ellenőrizni kellene, nehogy a végén kiderüljön, hogy csak külföldi állampolgárnak álcázott migránsok. Ez természetesen nem vonatkozik orosz és kínai állampolgárokra, ezenkívül háborús bűnösökre, köztörvényes bűnözőkre és kémekre.

A végére hagytam a legjelentősebb hírt, vagyis műsorcsere-együttműködésről és jövőbeni koprodukcióban készülő tartalmak lehetőségéről állapodott meg az MTVA és egy kínai műsorszolgáltató. Ez aztán a fantasztikus hír! Még beljebb engedjük a kommunista Kínát hazánkba. Szuper lehetőség lesz ez arra is, hogy tv-és szakemberek tapasztalatot cseréljenek az agymosás különböző módszereiről. Kínai kölcsöneink és gyáraink már vannak és lesznek még továbbiak is, már az úgynevezett köztévénkbe is betették a lábukat, előbb-utóbb a Fudan Egyetem is összejön. 

A kínaiak igazán csodálatra méltó emberek. Úgy látom ők tudnak a leghosszabb távon előre gondolkodni. Ezért jó eséllyel számolhatunk azzal, hogy 3-4 generáció múlva Kína lesz a Föld bolygó abszolút hatalmú vezetője és irányítója. Talán a főtitkári pozíciót is visszanevezik császárrá. A Mennyek Ura és a Föld Császára. Már nagyon régóta konzekvensen viszik egyre tovább a tervüket. Első lépésben a világ minden pontjára rengeteg kínait telepítettek ki. Még mi, xenofób magyarok is megszoktuk őket a fura kiejtésükkel, az olcsó büféikkel és vegyesboltjaikkal. Eljön az az idő, amikor ez lényeges lesz. A következő fázis a gazdasági terjeszkedés és befolyásszerzés, miközben otthon átálltak a legmodernebb technológiákra és azok fejlesztésére. Mimagyarok észre sem vesszük a már kialakult függést, amit nagy összegű kölcsönökkel értek el (Albánia már kénytelen volt elzálogosítani Kínának egyik kikötővárosát, mivel nem tudták fizetni a kölcsönt), miközben egyre több kínai cég létesít gyárakat hazánkban, azaz egyre nagyobb a gazdasági súlyuk és befolyásuk. Szerintem akkor jön el a következő fázis, amikor majd kiderül, hogy nem tudjuk fizetni a kölcsönöket. Elképzelhetőnek tartom, hogy majd kitalálják, hogy cserébe fogadjunk be első körben mondjuk 2,5 millió kínait, és legyen a kínai is hivatalos nyelv. Addigra lehet, hogy a kormány erőfeszítései ellenére is mimagyarok már csak pár millióan leszünk. Amúgy is jól jön a munkaerő, és kormányunk van olyan elvetemült, hogy még ezt is óriási sikerként fogja prezentálni. Meg kellene kérdezni a Kövértől, hogy vajon azok magyarnak számítanak-e, akiknek kínaiak lesznek az unokái. Akiknek meg esetleg nem fog tetszeni, hogy a kínaiak átveszik az országot, azokat majd elküldik az ujgurok mellé egy átnevelő táborba. Legalább szittya rokonok lesznek a szomszédságban. Igaz, hogy az ujgurok közben muszlimok lettek, de tudjuk, hogy a kommunizmus a háttérbe tudja szorítani a vallási ellentéteket.

Sebaj! Addig is elröhécselhetünk a sunyi rókákon. 

CHF.Scarface

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.