Május 12,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ahhoz, hogy itt bármi változzon, szándék, akarat és erő kell

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 536,317 forint, még hiányzik 2,463,683 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Senkit, tényleg senkit nem akarok elkeseríteni, de ez ide nagyon, nagyon kevés lesz. Mármint az, hogy pár ezer ember elmegy fesztiválozni az év utolsó tanítási napján a parlament nevű kétharmados törvénygyár elé, és ott a Pál utcai fiúk slágerére szomorkodik, és egy-egy felszólaló elküldi Jézust Viktort a picsába. Miközben bent pár képviselő, a túlnyomó többség ordító hiányában vitázik a semmiről. Ezeknek a képviselőknek az a teljesítmény, hogy reggelig egymásnak szavaltak, egymás mellett elbeszéltek, és aztán nem történt semmi. Se kint, se bent. Miközben ennek az egésznek az értelmi szerzője és a legnagyobb haszonélvezője elreppent Albániába alibipolitizálni, értsd: enni, inni, tivornyázni jó sok közpénzért, és másnap hazafelé Montenegróban megnézni a magyar válogatott focimeccsét. Magyarul az albániai látogatás jó ürügy volt arra, hogy útba ejtse az éppen soros focimeccset. A csávót a focin, a lopáson és zabáláson kívül nem nagyon érdekli semmi és senki. Az pláne nem hatja meg, hogy a magyarok kétharmada rosszabbul él, mint egy éve.

Felépült a hatvanpusztai dácsa, ami apu nevén van, majd jól megörököli jogszerűen, ahogy kell, még elszámolnia sem kell vele, hiszen apu egész életében dolgozott a bányában, és hát sikerült neki összehozni élete fő művét. Hatvanmilliárd nem tétel nekik, nagyjából mi fizettük, és van még ott, ahonnan ez jött, szokták volt mondani. A budai Várat már elfoglalták, oda is berendezkedtek, a Balaton is megvan. Tokaj-hegyalján terem a jó bor az uraknak, hölgyeknek, az akkumulátorgyárakban meg majd kitermelődik az a mennyiségű pénz, amiből ennek a derék dinasztiának a tagjai generációkon át napkirályként élhetnek. Mi kell még, de komolyan? Mi kell még?

Most akár rá is fordulhatnának arra, amire fel lettek hatalmazva: a kormányzásra például. Mert tudtommal a demokrácia fokmérője jobb helyeken a szociális háló, a jogbiztonság az egészségügy és az oktatás kéne, hogy legyen, nagyon sok hasznos pénzhez juthatna hozzá Magyarország, ha ez demokrácia lenne. Csakhogy éppen ezeket sikerült szépen, kézen fogva, megfontoltan leamortizálniuk, és mára minden tekintetben élhetetlenné tenni ezt az országot. Ezért lenne jó érteni azoknak is, akiket nem érdekel: pont ez volt a cél. Hogy minél több hülye legyen. Ehhez szét kellett verni az oktatást. Pipa. Minél többen halnak meg (és ehhez nem kell világjárvány se), annál jobb, mert akkor nem kell nyugdíjat fizetni. Aki esetleg túléli a közegészségügyi nyomort, az mehet valami fideszes magánkórházba csilliárdokért gyógyulni, ha élni akar. A jog meg ezeket védi hiszen az alaptákolmányt már átírták, Polt nem nyomoz (éppen aktuális példa a gazda pisai útja) hiszen éppen az a feladata, hogy csukja be a szemét. A többi meg oldja meg, ahogy akarja.

Úgyhogy még egyszer. Ahhoz, hogy itt bármi változzon, szándék, akarat és erő kell. Egy olyan diktátor, mint Orbán csak jót röhög ezeken a péntekihez hasonló flashmobokon, mert tudja, hogy tulajdonképpen ezek is csak őt erősítik. Csak ennyien akarnak elkergetni? Ez a pár ezer ember? Ez picsa, bazdmg. Mehet minden tovább, ahogy eddig, mi több, kapcsoljunk még nagyobb fokozatba. Folyamatosan feszegeti a határait, és nem történik semmi. Hadházy Ákos meg néhány oknyomozó újságíró leleplezi a mocskos ügyeleteit, és kész. Nincs következmény, nincs elszámoltatás, nincs számonkérés semmilyen irányból. Sok kizsákmányolt magyar meg még élteti is, hiszen addig sem a Gyurcsány lop. Ameddig a magyar népmesék színvonalán beszél a Kossuth rádióban a világ dolgairól, ahol lassan már ott tart, hogy legközelebb a hétfejű kapanyáki manóval meg a rézfaszú bagollyal fog megvívni, miközben Soros a tűzokádó sárkány hátán próbálja az országot levadászni, és ezt a hívek elhiszik, addig itt nincs min csodálkozni. Amikor felnőtt embereket ilyen és ekkora mennyiségű hülyeséggel lehet kábítani, és az ordító képtelenségeket rezzenéstelen arccal előadni egy olyan médiumban, ami országosan sugároz, és a köz pártatlan tájékoztatását kellene szolgálnia, akkor nincs miről beszélni. Én azt hiszem, az a bizonyos béka már megfőtt. Már nem él, már csak arra vár, hogy felszervírozzák és ezek megegyék. Ez a béka azt hitte, hogy csak egy meleg fürdőt fog venni. Hát tévedett. Most már ezer százalékig biztos vagyok abban, hogy Viktorkának az anyukája sokat énekelte ezt a dalt gyerekkorában:

Száraz tónak nedves partján döglött béka kuruttyol.

Hallgatja egy süket ember ki a vízben lubickol.

Sej, haj, denevér, bennünk van a kutyavér.

Vak meglátja, hogy kiugrik, sánta utánaszalad.

Kopasz ember haját tépi, a néma meg óbégat.

Sej, haj, denevér, biciklizik az egér.

És ő komolyan vette, és megcsinálta. Mert ő népnemzeti érzelmekben gondolkozik, és aszerint cselekszik. A rajongói meg szerintem ezt a kis infantilis hülyeséget találták magukra nézve találónak, pedig egyáltalán nem lenne muszáj így élniük:

Egyszer volt egy nagy csoda,
neve: birka-iskola.
Ki nem szólt, csak bégetett,
az kapott dicséretet.
Ki oda se ballagott,
még jutalmat is kapott,
így hát egy se ment oda,
meg is szűnt az iskola.

Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam, amit akartam, így a rendhagyó hétfői kormányülés előtt. Csak azzal a még majdnem friss színessel egészíteném ki, hogy kerek legyen: a közmédia másik Fidesz által uralt, szégyenszemre Petőfiről elnevezett kultúrdíját mások mellett Tóth Gabi és az Ismerős arcok nevű zenekar is megkapta. Ezt is mi álltuk, egészségetekre!

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani.

Címlapkép: Demonstrálj az oktatásért címmel meghirdetett tüntetés az Alkotmány utcában a Kossuth térnél 2018. január 19-én. Már akkor is minden rendben volt az oktatással. (Forrás: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.