Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mintha elfogyott volna a türelem, vagy talán az idő fogyott el

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Itt van a hétnek a vége, lehet kirándulni, pihenni, pótolni, amire hét közben nem volt idő. Ismét eseményekben, hülyeségekben és hazugságokban gazdag hetet tudhatunk magunk mögött, de hát mi így szeretünk élni. Országunk bölcs vezére (és többségi tulajdonosa) betöltötte a hatvanadik életévét, és már alig várja a hetvenet. Tudnám javasolni, hogy vonuljon vissza, adjon vissza mindent, amit az elmúlt évtizedekben zsákmányolt akár saját, akár rokonsága, akár strómanok nevén, mondjon le minden előjogáról és juttatásáról, költözzön el egy nógrádi faluba, és próbáljon megélni az átlagfizetésből. Persze előtte találjon munkát, ahol megkapja az átlagfizetést. Vagy legalább a minimálbért. Aztán, amikor eléri a korhatárt, vonuljon nyugdíjba, és onnan kezdve éljen meg az átlagnyugdíjból. Mindezt persze Anikó asszonnyal párban tegyék, két minimálbér mégis több, mint egy. Garantálom, hogy rohanni fog az idő, akár öt év múlva is lehet hetvenéves. Már csak azért is, mert mire orvoskézre jut a bajával – már persze ha van, netán lesz baja -, többnyire már felesleges strapa, mert annyi idősen amúgy sem nagyon töri magát az egészségügy, hogy a lehető legjobb kezelést kapja, meg hát igen sokat kell várni egy sima ultrahangra is, nemhogy valami komolyabb beavatkozásra. Közben legalább lesz ideje eltöprengeni azon, hogy a gyógyszereit váltsa ki, vagy a rezsit fizesse be, netán egyen valamit. A háromból kettő választható, több nem fér bele. És akkor még szülinapi aji:

A moszkvai pátriárka a „Dicsőség és becsület” rend I. fokozatát adományozta Orbán Viktornak. Kirill szerint a miniszterelnöknek köszönhetően Magyarország töretlenül fejlődik. A pátriárka kiemelte, hogy Orbán Viktor nagy figyelmet szentel a keresztény értékeknek.

Kirill pátriárka levelet írt Orbán Viktornak a kormányfő hatvanadik születésnapja alkalmából. A moszkvai pátriárka szerint a miniszterelnök egész életét Magyarországnak szentelte, és számtalan sikert ért el a „nem könnyű pályán”. (Index)

Amikor néztem, még nem leltem a nagyszerű hírt az MTI-n, a drágaszép miniszterelnök úr közösségi oldalán sem, a pártlapokban sem. Mármint a többiben. Bizonyára a szerénység tartja vissza attól, hogy elhencegjen a dologgal. Mindegy, én azért erősen gratulálok, gyönyörű elismerés ez a dicső és becsületes miniszterelnöknek. Aki egész életét nekünk szentelte, talán ideje lenne, ha egy kicsit magával is törődne. Mondjuk visszavonulhatna a francba. Például Szegedre, az egy nagyon szép város.

Egyébként csütörtökön Szegeden is tüntettek az emberek – zömében fiatalok -, ahogy Budapesten, és még 14 más városban is. Erről meg is emlékeztek a kormánypárt hős influenszerei, A két Dániel – Deák és Bohár – jót mulatott azon, hogy senki nem volt ott, üres volt a helyszín. Gondolom, ha békemenet előtt fél nappal fotózza valaki a helyszínt, ott sem tolonganak a nénik és bácsik, mert még az értük küldött buszokon zötyögnek. A fővárosi tüntetésen nagyjából 3 ezer ember volt, ekkora tömeget azért már észre lehet venni. Kivéve persze, ha előre megkapták az elvtársak a pártközpontból az utasítást, hogy milyen módszerrel kell nevetségessé tenni a diákokat. Alighanem ez történhetet, mert Deák nem hogy nem vette le a nyíltszíni hazugsággal méltán vádolható posztját, de másnap még tovább tolta a nyikorgó talicskát. Feltett egy kis videót, melyben arról mesélget, hogy már senki nem megy tüntetni, majd még ezt is megfejelte. A kifizetőhelyén, a XXI Század Intézet (ismételjük el: ez az a Schmidt Mária-vezérelt egylet, ahonnan az összes vezető elemző távozott egyszerre, kivéve Deák Dánielt. Igaz, ő akkor nem volt vezető elemző, de másnap már igen) honlapján meg is írta hosszasan, hogy ki vannak már fulladva ezek a tüntikék. Ha nem baj, kivételesen nem teszek be linket, úgysem nyitja meg senki. Aki mégis szeretné, biztosan rá fog lelni. A két Dániel ugyanabból a forrásból táplálkozhat, mert valamiért ugyanakkor, ugyanazok a bölcsességek jutnak az eszükbe nekik. Amúgy tök mindegy, mit beszélnek, csak a humorfaktor miatt hoztam fel a dolgot. Elvégre szombat van, jár egy kis derű.

Más témák mellett a migrációról és a konzervatív egység további erősítésének kilátásairól volt szó azon a tanácskozáson, amelyet az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésében működő Európai Konzervatívok – Demokratikus Szövetség frakciója tartott pénteken Budapesten.

„Az európai konzervatívok támogatják a magyar kormány erőfeszítéseit a migrációs válságban. A magyar hatóságok csak tavaly 270 ezer embert akadályoztak meg abban, hogy illetéktelenül a schengeni zóna területére lépjenek” – emelte ki Varga Judit igazságügyi miniszter az eseményt követő sajtótájékoztatón.

Ian Liddell-Grainger, a frakció brit vezetője arról beszélt, hogy a konzervatív erők egyre erősebbek Európában. Hozzátette: az Egyesült Királyság az EU-ból kilépett, de Európát nem hagyta el.

Németh Zsolt, az ET konzervatív frakciójának helyettes vezetője azt mondta, céljuk az, hogy az európai pártcsaládok erősorrendjében a konzervatívok előrelépjenek a második helyre. (MTI)

Biztosan ők is többen voltak, mint a tüntető Soros-bérencek. Már csak azt lenne jó tudni, hogy Németh Zsolt mire gondolhatott! Milyen európai pártcsalád tagja a Fidesz? Beleléptek valamibe, ameddig én nem figyeltem oda? Netán létrehoztak egy pártcsaládot, amit már legalább két éve folyamatosan hoznak létre a szélsőjobbos barátaikkal? Miről maradtam le?

Orbán tegnap reggeli beszédéről például garantáltan  lemaradtam, így a sajtóból értesültem róla – mert még nem szedtem össze annyi lelkierőt, hogy visszanézzem az igehirdetést -, hogy ha Brüsszelben mondanak valamit, azt Magyarországnak udvariasan meg kell köszönni, ékesszóló bla-bla nyelven, de ő lényegében azt csinál, amit akar, ahhoz senkinek semmi köze nincsen. Nem mondom, hogy nem menő napról napra belehugyozni a saját közösségünk szájába – pedig rohadtul nem menő -, de azt halkan szeretném megjegyezni, hogy ott sem mindenki Kósa Lajos, ők is azt hallják, amit én hallok, és látják, amit mindannyian látunk. Esküszöm, sokszor az az érzésem, hogy a vezér szándékosan provokál, hátha olyat lép Brüsszel, ami remek alapot szolgáltat a kilépésre. Valami olyasmire vár, amit a hívei csont nélkül benyelnek – mint annyi mindent -, mert az évek óta tartó propagandakampány ellenére is még mindig elég magas az unió támogatottsága ahhoz, hogy a kilépési kísérlet a rezsim vesztét okozhassa. Mintha elfogyott volna a türelem, vagy talán az idő fogyott el, meg nem tudom mondani. De hogy rossz irányba tartunk, miközben már nagyon régen rossz irányba haladunk, az rohadtul biztos.

Talán elég is ennyi szombat reggelre, tartok tőle, hogy néhány olvasónknak megspóroltam a kávét. Jó ébredezést, szép napot, jó pihenést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.