Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Innen már aligha van visszaút a civilizált, demokratikus világba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akinek semmi emléke nincs arról az időszakról, vagyis leginkább könyvekből és elmesélésekből ismeri a Kádár-korszakot, az aligha tehet olyan állításokat, mint hogy ennyire talán még Kádár elvtárs sem merészkedett távol a valóságtól, mint Orbán nertárs 2023-ra egy random propagandapénteken, amikor az addig sem túl bonyolult, mindenféle bűzös összeesküvés-elméletekből desztillált, primitív csatakiáltásokban manifesztálódó politikai kommunikációja odáig sekélyesedett, hogy a világ bármely sarkában mindenki IS Soros embere, ügynöke, simogatója és katonája, aki mondjuk nem az orbánizmus illiberális, féldiktatórikus, fasisztoid kottájára rímelő baromságokkal butítja a polgárait. Ha nem tudnánk, hogy minden x-edik ivarérett magyar polgár csont nélkül beveszi, hogy Törökországtól Ukrajnáig mindenhol IS Soros György mozgatja, rángatja a világpolitikai történések szálait, és az ő spekuláns kezében összpontosul az emberiség jövőjének póráza, akkor talán még röhöghetnénk is azon, hogy 60 éves korára Orbán nertárs odáig jutott az önmagából kifordulásban, hogy arról delirál fényes nappal, hogy saját szerény személyéhez hasonlóan – aki nemcsak Soros emberét, Zelenszkijt, de magát Sorost is legyőzte tavaly áprilisban a választáson – a békepárti Erdogan is Soros emberét győzte le a törökországi választáson.

Olybá tűnik, hogy addig mondogatták az elvtársak a tükör előtt állva a kreténpropagandát, amíg elhitték, hogy ez tényleg úgy is van. Attól tartok, hogy már nem egyszerűen csak nyomják az eszelős hülyeségeket béketáborról, Brüsszelről, Sorosról, háborúpárti baloldalról és nyugatról, hanem komolyan el is hiszik – nemcsak Kövér László életvitelszerűen elborult, állandóan sötét démonokkal hadakozó házelnök, hanem a többiek is -, hogy Magyarország egy hungarofóbiával nyakon öntött nagy nemzetközi összeesküvés áldozata, amelyet Soros távirányít Brüsszelből. Rohadtul életszerű ez is. Rohadtul életszerű, hogy Brüsszel és lényegében néhány jó kiállású Erdogant leszámítva az egész világ arra van ráfeszülve, hogy egy csekély lélekszámú, szerény méretű, semmiféle nyersanyaggal nem rendelkező, bizonyíthatóan szegény ország emberhez méltó életszínvonal helyett a csökkentett rezsi illúziójával jóllakatott, egy szavas csatakiáltásokkal irányba állítható, nyelveket korlátozottan beszélő, ámde saját magára és az unokái jövőjére egyaránt veszélyt jelentő népet tönkretegyen. Csak azért, mert utálja a magyarokat, mert a baloldaliak utálják a magyarokat, és mindenki baloldali, aki nem magyar és nem seftel az Orbán-rezsimmel.

Szóval a tegnapi közpénzrádiós propagandapéntek után az az érzésem, hogy a 60 éves ember mostanra frankón el is hiszi mindazt, amit időtlen idők óta mondogat. Legfeljebb néha esik ki a szerepéből, olyankor a mechanikus szócséplésit váratlan és meglepő beismerő vallomások tarkítják. Ez a sületlenségekkel, hazugságokkal való teljes azonosulás pedig sokkal nagyobb baj, mintha az udvartartásával, szűk körben egymás hátát csapkodva röhögnének azon, hogy nézzétek már, a hülye magyarok ezt is beszopták, meg ezt is, meg azt is, gondoltátok volna? Én például nem gondoltam volna, hogy a migránselhárító, divatkeresztény magyar miniszterelnök arról fog lelkendezni valaha is, hogy neki úgy kellett Erdogan elnök úr győzelme (értsd: a békepárti Erdogan elnök úr, akinek van esélye közvetíteni az oroszok és ukránok között, mert az eddig is hogy bejött), mint egy falat kenyér, hogy óriási megkönnyebbülést jelentett számára ez a győzelem, hogy nem egyszerűen csak szurkolt, de erősen és sokat imádkozott érte, mert tragédia lett volna, ha nem ő nyer. Ő, a kurd kisebbséget üldöző békepárti szultán. Az.

Jó, hát azért annyira nem kell meglepődni. Valami ehhez kísértetiesen hasonlót nyilatkozott márciusban a moszkvai háborús bűnös haverjáról is, amikor a svájci médiának azt mondta, elképzelni sem szeretné, hogy mi történne akkor, ha nem Oroszország nyerné a háborút. Márpedig aki másfél évig volt katona, mint ő, abból akár  még miniszterelnök is lehet, az pontosan tudja azt, amit az ukrán ellentámadást illetően igen lelkes háborúpárti nyugatiak nem: „ha támadok, akkor háromszor akkora a veszteségem, mint annak, aki védekezik”. Ilyen körülmények között vérfürdő ellentámadást kezdeni. Még ezelőtt kell tűzszünetet kezdeményeznünk. Mert ezek olyan mértékig lovalták bele magukat abba, hogy a háborút nyugati támogatással, harcokkal meg lehet nyerni, hogy erről az ösvényről nagyon nehéz lesz letérniük. Pedig aki másfél hónapig volt katona –  mint őszerénysége -, az onnantól kezdve minden egyes háborúhoz mindenkinél is jobban ért, tehát azt is tudja, amit a lelkes háborúpárti nyugatiak nem. Hogy tudniillik nem lehet jobb eredményt elérni háborúval, mint amilyet a tárgyalóasztalnál el lehetne.

Ő már csak tudja, akkora sikert aratott 2022. február elsején a futballpálya méretű moszkvai tárgyalóasztal mellett, hogy a lassan másfél éve tartó háború adta a másikat. Így okoskodott a 60 éves sosem volt demokrata, aki Brüsszel szapulása közben csontig benyalt a török szultánnak, kikacsintott Moszkvára, hogy a helyemen vagyok, főnök, és hangosan ünnepelte, hogy Magyarország és a Vatikán mellett, után Törökországban is a békepárti politika győzött. Ha engem tüntetett volna ki a Kreml háborús uszító, maffiózó pátriárkája, valószínűleg már nekem sem számítana, hogy tartalmaz-e még valóságot, gerincet, erkölcsöt a mondanivalóm, vagy lófaszt se. Miután azért már nem kell a fején átesve imádkoznia, hogy az Orbán család vagyona elérje a 100 milliárdot, tök jó, hogy Magyarország miniszterelnökének egy sötét, nem kifejezetten keresztény despota választási sikeréért elrebegett imái viszont meghallgatásra találtak, tök jó, hogy nem Soros György embere nyert Törökországban, mert az tuti ráeresztette volna a Törökországban lévő több millió menekültet Európára. Így viszont Európát – teszem hozzá már én – nem fenyegeti több millió menekült, akiket nem mellesleg nem szívjóságból nem enged továbbmenni a választói között pénzt osztogató zsarnok, hanem mert ezért kemény pénzeket fizet neki az Európai Unió, Európának simán be kell érnie azzal a néhány száz elítélt bűnözővel (migránscsempésszel!), akiket egyenesen Orbán Viktor kormánya eresztett szélnek, miután kifogyott mindenki másnak a pénzéből, és már nincs mibű etetni őket. Szóval adjunk hálát Allahnak, hogy Soros György embere alulmaradt Ankarában is, mert Vlagyimir gáza Törökországon keresztül érkezik, ami Soros György emberének győzelme esetén nem biztos, hogy eljutott volna Magyarországra.

Itt tart a 60 éves szélsőjobbos autokrata, aki addig mondogatta a hülyepropagandát, hogy ma már valószínűleg ő maga is elhiszi a legképtelenebb kreténségeket is. Ennél csak egy dolog durvább: hogy ez a nyílt, szégyentelen, de közben büszkén vállalt behódolás Moszkvának és Ankarának azt jelzi, hogy innen már aligha van számára visszaút a civilizált, demokratikus európai világba. Akkor se, ha a tegnapi sűrű napjába belefért, hogy Európa szélsőjobbos elvetemültjeinek egy részét maga köré csődítse a Karmelita teraszán, demonstrálandó, hogy mekkora európai tényező. Az, hogy a 60 éves közpénzből milliárdos miniszterelnök beismeri, hogy a németekkel ma kritikusabb Magyarország kapcsolata, mint amilyen például Oroszországgal, vagyis egy elborult a saját polgárait is öldöklő diktatúrával, amelyik a 21. században felforgatja Európa békéjét és vérfürdőt rendez egy független, szuverén országban, az nagyjából eldöntötte a kérdést, hogy merre tovább Magyarország. Amikor a szélsőkeresztény büszkén dicsekszik azzal, hogy ő egy muszlim diktátorért imádkozik, miközben egy volt KGB-s orosz háborús uszító pátriárka dicshimnuszokat zeng róla, amibe betüremkednek a magyar békefenntartó (!) katonákat megsebesítő koszovói szerb nacionalisták őt éltető rigmusai, onnan már nem lehet visszajönni. Igaz, onnan se, ahol a népét kizsigerelő, közpénzből százmilliárdos famíliával rendelkező ország teljhatalmú uralkodója egyáltalán a szájára veszi az egy falat kenyér szókapcsolatot. Az embernek már hányni sincs kedve.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.