Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Alávalók és alattvalók

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olvasom, hogy Capitolium elleni támadásban vagy annak következtében öt ember halt meg, 140 rendőrtiszt szenvedett sérülést. A tömeg Donald Trump akkori amerikai elnök hatalommegtartó machinációinak részeként rohamozta meg az éppen ülésező amerikai törvényhozást.

A zavargásokban való részvételért nagyjából ezer ember ellen emelt vádat az ügyészség. Csaknem ötszáz vádlottat már elítéltek, és több mint felük börtönbüntetést kapott. Az eddigi legsúlyosabb ítéletet egy szélsőjobboldali szervezet vezetője kapta a napokban, 18 év letöltendőt.

Számomra az a legérdekesebb a dologban, hogy Trump nyilvánvaló felelősségét a történtekben nem az elvárható szigorral firtatták. Minden alap nélkül szította a gyűlöletet, hívein kívül hamis tényeket vonultatva fel. Orbán példaképe és támogatottja ismét újrázni szeretne, nagyban készül a megmérettetésre. 

Mindennek az az üzenete, hogy a legnagyobb gazemberségek kitervelői, a valódi bűnösök, mindig megússzák. Az ostromlók ugyan ártatlanoknak nem bizonyultak, de legalább annyira hiszékeny, megtévesztett, előítéleteik és tévképzeteik fogságában sínylődő emberek is voltak.

Ilyenekből nálunk is él vagy hárommillió.

*

Újból zátonyra futott egy teherhajó a Szuezi-csatornában. 

Új magyar káromkodás kezd terjedni a neten, egyes politikusaink kapcsán:

„Akadtál volna el a szülőcsatornában!”

*

Benne van a hírekben, hogy Pakisztánban egy illető zöldre festette a tyúkját, majd papagájként próbálta értékesíteni.

Minálunk emiatt felesleges zöldre pingálni bárkit is. Elég kinevezni miniszternek.

*

Nagyot ment Novák Katalin a csíksomlyói búcsún. Élő közvetítés, fotózkodás, parolázás – a népszerűsítés minden cseppjét kisajtolták.

Az összmagyarság egyik legszentebb ünnepének bírta nevezni az eseményt. Államfőként mindig felemelő megtapasztalni, amikor együtt a nemzet, ahogy ma, itt a búcsún is megélhettük ezt a nemzeti egységet. Isten, áldd meg a magyart!” – írta a legismertebb internetes portálon.

Felvilágosítom a református vallású elnökasszonyt, hogy a csíksomlyói búcsú eredetileg a székelyek középkori eredetű fogadalmi zarándoklata, a Mária-tiszteletük kifejeződése, legtágabban értelmezve az erdélyi magyar katolikus közösség ünnepe. Nem vitás, hogy a rendszerváltást követően az egyházakra támaszkodó magyarországi jobboldali kormányok rátelepedtek az eseményre, politikai mismásolások tárgyává tették, megtépázva annak vallási jellegét. Ott sertepertél minden évben a teljes orbáni kormányzati bagázs és média, kisajátítva és meghamisítva az ünnepet, felekezetek fölöttivé, a nacionalizmus és revizionizmus szeánszává téve azt. A mostani csúcsrajáratás után a tisztességes katolikusok már jobban tennék, ha nagy ívben tennének az egészre. 

Jómagam már évek óta ezt teszem.

*

Én kérek elnézést, de nekem a Balázs-showból és az X-Faktorból is ismert Szintiboy Anyukája, Ilonka ugrik be valahányszor a Köztársasági Elnöki Hivatal üdvöskéjét látom valamely kosztümkreációjában és magassarkújában tipegni-topogni a vakuk kereszttüzében. A magas állami intézményt a sokkal kifejezőbb Sándor-palotára átnevező hölgyemény (Matróna Hungariae?) környezete és az imázsába invesztált milliárdok ellenére képtelen prezentálni azt a habitust, ami egy államférfitől akkor is elvárható ha történetesen nő.

Szinte várom, hogy a háttérből felreccsenjen a mulatós zene bohócának a rettentő hangorkánja, és az előtérben botladozó perszóna hirtelen elkezdje fergeteges, improvizatív elemekkel dúsított magántáncát, a megedzett közönség önfeledt vastapsától kísérve.

Persze tudjukmink, hogy háttérzenész amúgy is van, csak őt nem Szintiboynak hívják.

*

A Tévedhetetlen – navracsicska foglalkoztatásával – tárgyalásokat színlel „Brüsszellel”. Ami a maga részéről azt jelenti, hogy esze ágában sincs lemondani a lopásról és meg sem fordul a fejében a jogállam visszaállítása.

Viszont nincs az az aljasság, amit el ne követne, hogy megszédítse és a fazekába csalogassa az aranytojást tojó tyúkot. Megtévesztés, zsarolás, a csillagok lehazudása az égről és az EU-zászlóról – bármi showba jöhet.

*

Tévhit az, hogy a kormány – úgymond – csak kiszolgálja a lakosság igényeit, már ami a rasszizmust, antiszemitizmust, nacionalizmust, revizionizmust, irányítási elvárást illeti. 

Minden Magyarok Kormánya mindenekelőtt és fölött saját magát és a klientúráját szolgálja ki. Minden és mindenki más csak eszköz, ürügy és körítés a szervírozáshoz.

*

Mindegy, hogy zseni vagy-e vagy netán idióta.

Felültet mindenképp a hatalmi libikóka.

*

Viccesnek találom, hogy a kondér körüli tülekedést kultúrharcnak nevezik az ún. jobboldalon. Olyan mélykeresztény élharcosok pörögnek a kultúrfronton, mint Győzike, Varga Viktor, Kis Grofó, Tóth Gabi és Nagy Feró. Nagy a verseny a támogatásokért, állami díjakért. Lám, már a Pumped Gabó művésznevű fiatalember is közhírré tette, hogy templomjáró lett – és a rajongóit is erre biztatja. 

Jó tudni azonban, hogy az imahelyek látogatása már nem egy ingyenes mulatság. Emlékszem, gyerekkoromban a Szentmise alatt ministránsként körbejártam egy hosszú botra szerelt persellyel, begyűjtve az emberek adományait. Ma már pénzérmékkel működő beléptetőkapuk gondoskodnak az egyházfik keresetkiegészítéséről. Sőt, lehetőség van azonnali pénzátutalásra is, a kihelyezett automatákon. 

Azt, hogy Isten is nyugtázza-é a kegyes adományokat, borítsa jótékony homály. Annyi bizonyos, hogy az Ő szeme mindent lát – még azt is, hogy a szegényeket kiszorítják a templomokból. Elvégre – mint Erdő Péter bíboros oly frappánsan megfogalmazta – az egyház nem jótékonysági szervezet.

*

Az ismertebb élelmiszerláncok – anélkül hogy összebeszéltek volna – 15 HUF csipeszhasználati díjat vezetnek be a péksüteményes részlegeken. Attól fogva tehát csak pénzért lehet elcsípni pl. egy-egy császárbucit.

Persze ezt viccnek szánom, a mi hazánkban elő nem fordulhat ilyesmi! Mint ahogy rendszerhasználati díjat sem szedhetnek az áram- és gázszolgáltató cégek. Kapcsolási díj meg még akkor sem volt, amikor ténylegesen szorgos telefonoskisasszonyok dugdosták ide-oda a vonalakat.

*

Emberi koponyát találtak Szegeden – tudatja az összes hírportál.

A közzétett fotó alapján látni: nem egy nagy koponya!

Akár egy fideszes is lehet…

*

A Butapesti Magyar Királyi Járásbíróság nem jogerősen 1 név letöltendő applikációra ítélte Száraz Huba helyi lakost folytatólagosan elkövetett áramellenes izgatás miatt. Az eljárt bíró súlyosbító tényezőként vette figyelembe, hogy a vádlott éveken át agitált a megújuló energiák hasznosítása mellett. Sem a büntetést, sem az elítéltet nem függesztették fel.

Az ítélet tárgyát képező Honfoglaló egy újmagyar fejlesztésű stratégiai kvízjáték. A hőstörténeti alkalmazás – amelyet a vádlott köteles lesz letölteni és alkalmazni – játékos formában eleveníti fel a mimagyarok vitézlő múltját és dicső kalandozásait. A készítőket – írásos emlékek hiányában, valamint mert már senki sem emlékszik az annakidején történtekre – a tények legkevésbé sem zavarták.

A bárki által bővíthető játék külföldön is megjelent: Dobyvatel („Hódító”) címen cseh, illetve Triviador címen spanyol, angol, bolgár, arab, török, portugál, román, német, francia, lengyel, szlovén, szerb természetesen orosz nyelven. 

Társasjáték formájában is játszható, jelenleg Európában legismertebbek a Szerbia és Koszovó, valamint az Orosz Föderáció és Ukrajna között zajló játszmák. A játék célja hogy a kérdésekre adott gyors válaszcsapásokkal minél több közigazgatási egységet lehessen elfoglalni a másik fél területéből. Az orosz-ukrán csetepátéban egyelőre az oroszok a nyerők, már több tartományt is magukévá tettek, de az ukrán játékosokat kemény fából faragták, nem szívesen hagyják magukat leigázni. Etikátlanság az oroszok részéről, hogy még csak nem is regisztráltak a játékra, mielőtt lerohanták volna a szomszédjuk egyes megyéit.

Száraz Huba védője tanácsát figyelmen kívül hagyva – pacifista személyiségszerkezetére hivatkozva -fellebbezett az ítélet ellen.

(Természetesen ez a szöveg az irodalmi groteszk műfajába tartozó, de a fénykép valós, a napokban készült.)

*

Ha egészség van, minden van!

Kivéve persze egy jól működő közegészségügyet. De olyankor legalább – neked konkrétan – nem fájnak annyira a diszfunkciói.

*

Kedvesen reám írt egy tizenéves lyányka, foglalkozása szerint „modell”. Felajánlotta hogy átküldene néhány fotót magáról, neglizsében és anélkül is, utalnék-e?

Válaszoltam, hogy én már kinőttem abból a korból, sorry vagyok.

Mit mondjak, a káromkodása nem volt semennyire lágy és nőies…

*

Ma megint támadnak a csajok. Az élmény maradéktalansága miatt betűhíven teszem közzé az üzeneteket.

„csáó baby nem akarsz nekem töltés csinálni? lejár a Mobil internet kártyámrol !

Buda Pesti vagyok ám ha töltesz kapsz rolam exra sexi mesztelen fotokat rolam !”

„Szia, ne habozzon csatlakozni, minden nap megtekintheti a forró fotóimat és videóimat

Csatlakozz itt

(Na ezt inkább nem népszerűsítem!)

Régebben az örömlányok azért még rendes szolgáltatást nyújtottak. Ma már a pinának is csak a fényképét kínálják, jó pénzért!

*

Barbert keresnek álláshirdetésben, pesti szalonba.

Ha – teszem azt – nem tudnék angolul, bizonyára zavarban lennék. Barbárt keresnek? Berbert esetleg?

Féltucat szavunk van a borbélyra (férfifodrász, hajszobrász, hajnyíró, hajvágó, borotvás, figaró) – miért muszáj idegen tollakkal ékeskedni?!

(A frizőr, tonzor szintén külső behatások.)

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.