Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor hétfőről keddre döntötte el, hogy akkor legyen ilyen?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép szombat reggelt kívánok mindenkinek! Varga Mihály igen ritkán szólal meg, a sajtót még annál is ritkábban tájékoztatja, újságírói kérdésekre pedig a legritkábban szokott válaszolni. Most valamiért kitolták őt a kamerák elé, nem hinném, hogy volt szavazati joga, akar-e szerepelni, avagy sem. Így aztán faggatózhattak a telexesek is, akik – pontosabban aki, hiszen azért ők sem lehettek ott tömegesen – egyből rá is kérdeztek, hogy ha a kormány már áprilisra összehozta a tervezett hiány 80 százalékát, a maradék 20 százalék mennyire lesz tartható az előttünk lévő nyolc hónapban? A pénzügyminiszter (főállásban közepes képességű könyvelő) szemrebbenés és röhögés nélkül válaszolt, ezért kapja ő a fizetését. Hogy hát a hiány év elején mindig magasabb (ez mondjuk igaz is), amit súlyosbítanak előre nem tervezett, tehát váratlan kiadások. Ilyen például a Vodafone megvásárlása és a 13. havi nyugdíj, de semmi para, ezek egyszeri kiadások, és majd az év többi részében több lesz a bevétel, mint a kiadás, és akkor nagyon rendben lesz a hiány az év végére.

Most jön az, hogy én megint nem értem. Normális ember általában azt is megtervezi előre, hogy mikor cseréli le a hűtőszekrényt. Azt pláne megtervezi már akár évekkel korábban, hogy mikor vásárol mondjuk autót. Jó, vannak olyanok, akiknek nem kell ezzel bajlódniuk, egy Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, Matolcsy Ádám, Orbán Ráhel akkor vesz új autót, pláne hűtőt, ha éppen eszébe jut, de az átlagproli ezt nem engedheti meg magának, mert a kéményen csodálkozó kisember annak is örül, ha be tudta fizetni az összes számláját, és még hónap végén is van pénze kajára. Igaz ugyan, hogy a kisember a saját, keservesen megkeresett pénzével gazdálkodik, a magyar kormány pedig a mi pénzünket költi, de pontosan ezért kellene még a kisemberhez képest is megfontoltabban dönteni. Erre most kiderül, hogy a pénzügyminisztériumot is váratlanul érte a Vodafone felvásárlása? Ezt hogy? Pláne a 13. havi nyugdíj kifizetése? Orbán Viktor hétfőről keddre döntötte el, hogy akkor legyen ilyen? És arról sem értesítették Varga Mihályt, hogy a 13. havi nyugdíj nem egyszeri kifizetés lesz, mert minden évben jelentkezni fog ez a kiadás? Vagy azt mondták neki, csak néhány alkalommal kell számolni vele, mert történni fog valami, és már nem kell majd azt fizetni? Mi fog történni? A nyugdíjasok aligha halnak ki, a gazdaság sem mostanában kezd szárnyalni, az unió aligha veszi át a kormánytól ezt a feladatot, legfeljebb akkor lehet abbahagyni a juttatás kifizetését, ha már egyáltalán nem számít az emberek szavazata. Az pedig akkor fordulhat elő, ha kilépünk az unióból, lezárják a határokat és meghirdetik a nyílt diktatúrát. Van ilyen terv? Csak érdeklődöm. Az is egy technika persze, hogy Gulyás Gergely alakítja a fellépésen az agresszív kismalacot (bár ő minden, de cukinak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető), Varga Mihály pedig higgadtan elszavalja a betanult sablondumát, de ettől még egyetlen lépéssel sem kerülünk közelebb a megoldáshoz. Gulyás Gergely nyugodtan állíthatja ellentmondást nem tűrő stílusban, hogy az uniós pénzek márpedig nekik járnak, de hogy ezt mikor méltóztatik kifizetni Brüsszel, azt ne tőle kérdezzék, ez a karámlakók esetében biztosan beválik, azonban senki más nem hiszi el.

Na, én készen vagyok! Mi a túró van, választás lesz mostanában? Olyankor szoktak fideszék nagyon erősen belelendülni a hülyeség orkánszerű tekerésébe, vagy amikor nagyon, de nagyon terelni akarnak. Miután aligha lesznek előrehozott választások, marad a második verzió, van (vagy mindjárt lesz) valami, amire ne figyeljünk oda, helyette tátott szájjal bámuljuk a legújabb kampányt. Ami arról szól, hogy az ellenzék/baloldal/hazaárulók csapata háborút akar, ám erről a kéményen csodálkozó akollakók vélhetőleg nem értesültek – holott de, mert a választások előtt egymillió decibellel üvöltötték bele a fülükbe -, illetve ha értesültek, már régen elfeledték. Mert agyaroggyantak szegénykék. De a jó Fidesz nem hagyja őket a szarban, hanem elismétli nekik ötvenezerszer, hogy vigyázat, az ellenzék háborúba akarja vinni a nemátalakításon átesett onokákat! Előtte meg a vírusnak szurkoltak a gazok, azt se feledjük!

Esküszöm, végkimerülésbe, netán öngyilkosságba akarják hajszolni a híveiket! Mert ugye mást nem nagyon tudnak, ki a francot érdekel, mit beszélnek? Pláne ki hiszi el akár egyetlen szavukat is? Csak a sajátjaik, más aligha. Csóri fideszesek.

Fel kell gyorsítani a haderő fejlesztését, mert az ukrajnai háború „alapvetően megváltoztatott mindent” – jelentette ki a honvédelmi miniszter pénteken Csongrádon.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium új oktatási központjának átadásán azt mondta, az a feladat, hogy képessé tegyék a magyar hadsereget és közvetve a társadalmat is Magyarország védelmére és a magyar emberek biztonságának garantálására.

Saját erőből és a nemzetközi védelmi rendszerhez kapcsolódva, hiszen a kettő egymás nélkül nem megy – fűzte hozzá.

A haderőfejlesztés lépései közül a politikus elsőként a magyar haderő átfegyverzését emelte ki.

Az alapoktól induló fejlesztések érintenek minden haderőnemet és minden eszközt – mondta a miniszter, és a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek mellett a Gestamen fegyvercsaládot említette, mely pisztolyváltozatának csapatpróbái már elkezdődtek.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, a hadiparnak komoly hagyományai vannak Magyarországon, ám azt részben a korszellem, részben a kormányok „hanyagsága” miatt gyakorlatilag a semmiből kell újjáépíteni.

A magyar hadipar komoly mértékben hozzájárul a haderő átfegyverzéséhez, harcképességének növeléséhez – közölte a miniszter.

A politikus a legfontosabbnak azonban a haderő „emberi oldalának” átalakítását nevezte. Ehhez egyaránt szükségesek szervezeti változások, a harci morál fejlesztésére, hogy tekintélye és tisztelete legyen a magyar katonának. Ennek érdekében korábban nem alkalmazott gyakorlatokat hajtanak végre, a kiképzésben új elemek jelennek meg – mondta. (MTI)

Szalay-Bobrovniczky Kristóf tényleg beszólt a gazdájának? Merthogy 13 éve, megszakítás nélkül, teljhatalommal Orbán és bandája van kormányon, de előtte is volt már 4 évük. A rendszerváltás óta ők uralkodnak a legtovább. Keresztkérdés: vajon az ő felelősségük is felmerül a hadsereg lerohadásában? Szerintem is. A harci morál fejlesztését, amitől tekintélye és tisztelete lesz a magyar katonának, megint csak nem értem. Lövöldözni fognak a békés polgárokra? Vagy csak rájuk kiabálnak a bokorból, harcimorálilag? Megint fegyverrel fognak járőrözni, mint amikor a koronavírustól óvtak minket? Úgy izgulok!

Izgulás közben azért jó ébredezést, kellemes szombatot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.