Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ameddig még Magyarország az Európai Unió tagja, addig nem is lesz nyílt diktatúra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Nagy öröm azt látni, hogy nem kell csalódnom a honfitársaimban. Némelyiknek annyi agya van, mint egy halkonzervnek. Mint például annak az öntudatos polgárnak, aki vasvillával ment neki a Google kamerájának, mert utcaképeket készített, és ezt nehezményezte a főemlős. Ha már látott volna ilyet életében, akkor azt is tudná, hogy a magasztos orcája nem fog látszani. Ha pedig valaha is kitette volna a lábát a faluból, akkor tudná, hogy mekkora segítség eltévedés esetén ez a vívmány. Olyankor a vasvillával nem sokra megy, ha nem tudja, merre kellene mennie.

Újabb siker kapujában dicső hazánk! Országunknak – pontosabban kormányunknak, tehát Orbánunknak – sikerült egységbe kovácsolnia, egyben felráznia az Európai Parlamentet. Erre nem nagyon volt példa az unió létrejötte óta, most van. A napokban járt nálunk az EP delegációja, hogy felmérje, mennyit javult az ország demokráciára való hajlama, csökkent a korrupciós kitettség, erősödött a jogállamiság és a sajtószabadság. Azt lelték, hogy ezek a paraméterek nem javultak, hanem romlottak. Közben a magyar kormány jól felkészült tagjai, valamint Deutsch Tamás nem győzték hangsúlyozni, hogy senki nem osztott lapot a delegációnak, sem az EP-nek, de azért remélik, ízlett a lángos. Érdemes volt megint basztatni Brüsszelt is, az EP-t is. Egy hét múlva újabb határozatot fogadnak el, melyben – még nem véglegesített formában – helyet kaphatnak olyan javaslatok, melyeknek aligha fog szívből örülni kicsi vezérünk. Például nehezményezi az EP, hogy a vizsgált paraméterek romlottak, továbbá azt is, hogy a kormány folyamatos lejárató kampányt tart az Európai Unió ellen. Ezért nem biztosak abban, hogy a jövő évben esedékes magyar EU-elnökség jó ötlet, hazánk el tudja látni úgy ezt a feladatát, hogy nem él vissza vele, és nem okoz további károkat az Európai Uniónak. Ha elvennék az uniós elnökségi jogkört, az igencsak megrázná ártunk  és ormányunk lelkét. Hiszen nagyon erősen készülnek ők, hogy végre megkaparinthassák a kormányrudat, csak hát arra nem a saját szavazóik, nem is a külhoni pátyoltjaik, hanem az Európai Parlament képviselői adhatják az áldásukat. Vagy – bizonyos esetekben – rá tudják kényszeríteni az uniót arra, amit az nem feltétlenül szeretne meglépni. Volt már ilyenre példa, erre is a mi kormányunk lehet büszke. Természetesen. Ehhez képest Varga Judit:

Tegnap az Országgyűles Európai Ügyek Bizottságát tájékoztattam a 2024-es magyar uniós elnökséggel kapcsolatos terveinkről, ma pedig már az Igazságügyi Minisztériumban folytattuk az előkészítő munkát kollégáimmal.
Azért dolgozunk, hogy lefektessük egy sikeres uniós félév alapjait! (Facebook/Varga Judit)

Nem értek hozzá, és ebben a minőségemben minimális esélyt látok arra, hogy megvonják Orbánéktól az elnökséget, de azért van egy aprócska veszély. Éppen elég országot bőszítettek már fel az aljas húzásaikkal, éppen elégszer bizonyították a sunyiságukat, hogy miközben Putyint bármikor kiszolgálják, az uniónak vasvillával mennek neki, mint a hülyécske honfitársunk a Google fényképezőeszközének. Szóval ha szavazásra kerül a sor, fene tudja, mi lesz az eredmény. Illetve rosszul mondom, mert Varga Judit tudja:

🚫 Az Európai Parlament ismét el akar venni valamit Magyarországtól.
❗️Nem is akármit. Az EP jövő héten ismét hazánk elleni állásfoglalásról fog szavazni, amelyben a 2024. második félévi magyar uniós elnökséget szeretnék megakadályozni.
➡️ Nem fogjuk hagyni, hogy elvegyenek egy ilyen lehetőséget Magyarországtól! 🇭🇺
📌Azt, hogy ki tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki pozícióját, egyhangúan elfogadott határozatban döntötte el a Tanács. Ebben a kérdésben az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot. Azok közül, akiknek valóban osztottak lapot, senkiben fel sem merült annak a gondolata, hogy Magyarország ne töltse be a neki járó tisztséget. A Tanács főtitkárságával napi kapcsolatot tartunk, készülünk a feladatra.
🇪🇺Az uniós elnökség nemcsak arra teremt kiváló lehetőséget, hogy hazánkat és álláspontját még inkább megismerjék az Európai Unió tagországaiban, hanem arra is, hogy alakítani tudjuk Európa jövőjét. Ennek kapcsán a magyar elnökségnek három legfőbb prioritása lesz: a demográfia, a versenyképesség és a kohéziós politika jövője. 🇭🇺✌🏻(Facebook/Varga Judit)
Igen? Nem fogják ők hagyni? Akkor meg lehetünk nyugodva, de teljesen.

Addig is, ameddig az egekig csap a fideszes felháborodás sértett kis hangocskáinak tömege, örüljünk annak, hogy immár hét hónapja folyamatosan csökken a reálkeresetünk! A reálkereset nagyon durván leegyszerűsítve a béremelkedés és az infláció különbsége, tehát lényegében azt mutatja meg, hogy az aktuális átlagbérből hány kiló krumplit tudunk vásárolni. A megvédett magyar családok – már amelyik nem kormányzati propagandából él, mert van ilyen is, nem kevés – hónapról hónapra kevesebb krumplit vehetnek, magyarul egyre csóróbbak. Pedig már eddig is az uniós szegényház-részleghez tartozunk, de legalább folyamatosan csúszunk lefelé. Mindeközben április végére a kórházak adóssága a március végi 39,3 milliárd forintról 51,6 milliárd forintra nőtt. A kórházak nem tudnak fizetni, a beszállítók közül nem egy azt panaszolja, hogy idén még egy fillért nem fizettek neki (május végét írunk), de tovább nem tudják finanszírozni a magyar államot. Ha így folytatódik, csődbe fognak menni. Oda se neki, biztosan vigasztalja őket a tudat, hogy a Sándor-palotába került új zongora, lecserélték a járműparkot, és népünk vezérei változatlan intenzitással röpködnek bolygószerte, Lölö kap új focistadiont, és az egyházaknak is csurran-cseppen. És még a parlamenti képviselők is remekül keresnek.

Paul Lendvai: Magyarország már nem demokrácia, de még nem nyílt diktatúra. Ez egy cikk címe a HVG-n. Szerintem nem kell aggódni, ameddig még Magyarország az Európai Unió tagja, addig nem is lesz nyílt diktatúra. Nem azért, mert nincsen rá igény – az van -, hanem mert nem lehet. Majd azután lesz, ha a gecinek sikerül kivinnie az országot az unióból. Én azt azért nem szeretném ölbe tett kézzel megvárni.

A nagyvonalú Fidesz közleményt adott ki, mely szerint:

Kicsinyes baloldali politikai támadás történt az Európai Számvevőszék magyar tagja, Pelczné Gál Ildikó ellen – hívta fel a figyelmet a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben arról tájékoztattak, hogy Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága szerdán hallgatta meg Pelczné Gál Ildikót, akit újrajelöltek számvevői tisztségre, és „a magyar dollárbaloldal illetve az európai baloldal képviselői egyértelmű politikai indíttatásból ellene szavaztak, figyelmen kívül hagyva minden szakmai érvet és azt a tényt, hogy a magyar jelölt 2017 óta kiemelkedően látja el számvevői feladatait.”
     A képviselőcsoport szerint Pelczné Gáll Ildikó életpályája, szakmai múltja és a számvevőszéken elvégzett eddigi munkája alapján az egyik legrátermettebb és legkiválóbb tagja a testületnek, melyet a szakbizottság a 2017-es jelöléskor elismert, és nagy többséggel támogatta a magyar jelöltet.
    Az Európai Parlament várhatóan június 1-jén szavaz a magyar jelöltről, az Európai Parlamentnek azonban csak véleményezési joga van a jelölési folyamatban, a végső döntést az Európai Unió Tanácsa hozza majd meg.
    Az Európai Számvevőszék feladata az EU bevételeinek és kiadásainak ellenőrzése, az uniós költségvetés végrehajtásának szabályossági és hatékonysági vizsgálata. A luxembourgi székhelyű intézmény számvevőit a tagállami kormányok jelölik, minden ország egy tagot delegál a testületbe, mandátumuk hat évre szól. (MTI)

Gondolom Pelczné Gáll Ildikó – amennyiben nem szakmai alkalmatlanságról van szó, mert az nem sok jót szokott jelenteni, hogy a Fidesz elégedett a munkálkodásával – megköszönheti pártjának és elvtársainak, hogy sikerült a végletekig elmérgesíteni az unió és Magyarország viszonyát. Ugyanez a nagyvonalú párt, annak kormánya – állampárt esetén ugye nem nagyon van tettestárs –  a brüsszeli Liszt Ferenc Intézet lemondta egy magyar együttes koncertjét egy héttel a fellépés előtt. Erősen valószínűsíthető, hogy megsértődött a fenntartó –  a Kulturális és Innovációs Minisztérium -, mert a zenekar kritizálni merte a kormányt. Gondolom, lesz helyettük éppen ráérő beugró a friss, vagy régebbi Kossuth-díjasok közül csak ráér valamelyik. Hát így állunk kicsinyesség terén május végén.
Jó ébredezést, szép napot kívánok minden kedves, és nem annyira kedves olvasónknak!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.