Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már marhára unom az állandó vernyákolást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Úgy tűnik nincsen hét az áldozati bárány fülrepesztő bégetése nélkül. És mivel egy egész nyájra való bárány van, és azok külön-külön szeretnek panaszosan zajongani, a büdös életben nem jutunk a végére semminek. Már bőven a vandál ifjúkommunisták támadják életveszélyes papírrepülőkkel a hős készenléti rendőröket, de a sor végén a kissé elkószált bárányka még azért béget, mert jött a gonosz EP bizottság, és méltatlanul támadják, valamint zsarolni akarják dicső, de főként szabadságszerető hazánkat. Hát ez van, bakker. A szülő zsarolja a gyerekét, amikor megköveteli tőle, hogy ne szarjon az asztal közepére, ne rúgja sípcsonton a gyerekorvost, ne gyújtsa fel a házat, ne dugdosson drótot a konnektorba. Az iskolában zsarolják a gyerekeket amikor ellenőrzik a házifeladatot, dolgozatot íratnak, feleltetnek, tehát számon kérik. A munkahelyen zsarolják a munkavállalót, hogy érjen be időre, végezze el a feladatait becsületesen, ne okozzon kárt, ne termeljen selejtet. A közterületesek és a rendőrök zsarolják az embereket, hogy ne parkoljanak össze-vissza, ne száguldozzanak ész nélkül, arra menjenek, amerre az adott úton menni lehet, tartsák be a KRESZ szabályait. Az adóhatóság zsarolja a polgárokat, hogy vallják be a jövedelmüket, fizessék be a törvény szerint befizetendőt. A boltban zsarolják a vásárlót, hogy fizesse ki, amit ki akar vinni az üzletből. A közlekedési társaságok zsarolják az embereket, hogy vegyenek jegyet vagy bérletet, különben nem utazhatnak a járműveiken. A bankok zsarolják az embereket, amikor elvárják a fedezetet, a fizetőképességet a törlesztőrészletek időbeni befizetését. A zárt klubok zsarolják a tagokat, amikor elkérik a tagsági díjat és elvárják, hogy azokat a viselkedési normákat, melyek mindenkire nézve kötelezőek, tartsák be.

Szóval mi egy keresztül-kasul zsarolt társadalom vagyunk. És akkor arról még nem is beszéltünk – márpedig beszéljünk róla, sokat, sokszor -, hogy a magyar kormány nem csupán zsarol, hanem visszaél az erőfölényével, zsarnokoskodik és rabol is. Ha valakitől erővel veszik el a magánnyugdíj-megtakarítását, az rablás. Ha valakinek azt mondják, a települése csak akkor kap pénzt, ha fideszes jelöltre voksolnak, az zsarolás. Ha azt mondja a helyi kiskirály az embereknek, hogy csak akkor kapnak tűzifát, krumplit, közmunkát, ha megfelelő helyre teszik az ikszet a választáson, az a legaljasabb, legszemetebb zsarolás. Ha a befizetett adónkat a kormány nem arra költi, amire mi azt befizettük – ezért gyakorlatilag nem létezik szociális ellátás, aki bajba kerül, az ott is marad, ócska az egészségügy és ócska az oktatás, mert nem arra költik a pénzünket, hanem libahidat és fedett, fűtött focicsarnokot építenek a kocafocista falujában, milliárdok ömlenek a különféle sportágakba, a gyerekek fejére pedig rászakad az osztályterem plafonja, az rablás. Ha a kocafocista egysejtű haverja kihagyja a vasat a vasbetonból, miközben mindannyiunk élete múlhat azon, hogy erős legyen a vasúti sín, és ráadásul a mi pénzünkből fizeti ezt a kormány, nem is akárhogy, hanem az ár többszörösével, hogy aztán majd legyen mit visszaosztani, az rablás.

No, hogy mindezekhez képest az Európai Uniónak vannak elvárásai a tagországokkal szemben? Hogy azt akarják, az uniós források oda kerüljenek, ahová azoknak a megállapodások szerint kerülniük kell? Hogy megkövetelik a szabályok betartását? Hogy nem akarnak pénzt adni arra, hogy tovább épüljön belőle a diktatúra? Hogy nem hisznek azoknak, akik 13 éve folyamatosan hazudnak, hanem ellenőrizni akarják, a saját szemükkel akarnak meggyőződni arról, hogy hogy történt valami pozitív változás, nem csak a pofázás megy? Hogy nem a hazugokat kérdezik arról, hogy most hazudnak-e, nem a tolvajokat kérdezik, hogy most lopnak-e, az sérti a hazugok és tolvajok önérzetét? Ó, de nagyon sajnálom!

Nem először, de legalább sokadszor adom elő azt a gondolatomat, hogy osszuk el az országot! Legyen egy Orbán-királyság és egy független rész, amihez köze nincs sem neki, sem bármelyik lakájának. A hívek, rajongók, szektatagok tartsák el az istenüket, annak pereputtyát, udvartartását és propagandistáit, focistáit, gázszerelőit, tévéit, rádióit, repülőit, rendőrségét, parlamentjét, egyházait és minden egyebét a saját pénzükből. Minket pedig hagyjanak békében élni, ne raboljanak ki, ne ugráljanak a mi hátunkon azok, akik a mi pénzünkből élnek. Amint a szektatagok fizetik Apátit, Gajdicsot, Bayert és a többi rezsimszolgát, felőlem nyugodtan ócsárolhatnak minden ellenzékit. De ameddig a mi pénzünkből élnek, addig ne tegyék. Ha mégis teszik, akkor ne csodálkozzanak és ne sértődjenek meg, ha azok, akikbe naponta törölgetik a szaros csizmájukat, elküldik őket a bánatos picsába. Most az van, hogy mi fizetjük a zenekart, de más rendeli a zenét. És ennek talán ideje lenne véget vetni. Adják csak össze a békemenetesek, az üveges szemmel Orbánt éltetők az imádott diktátoruk eltartásához szükséges milliárdokat (havonta), mi majdcsak megoldjuk a saját életünket nélkülük is, ha nem fosztogatnak tovább minket.

Amúgy egyre inkább megbokrosodik bennem a gyanú, hogy geciék szándékosan provokálják az oktatás szereplőit. Azt akarják, hogy a gerinces, bátor pedagógusok tűnjenek, meneküljenek el az oktatásból, és csak a megalkuvó, gyáva, könnyedén befolyásolhatók maradjanak. Ez már hosszútávú stratégia ám, a jövő nemzedékét már most meg akarják kaparintani. Inkább veszítsenek pedagógusokat és diákokat, menjenek csak azok más szakmákba, esetleg – ez a legjobb – más országokba. Itt csak azok maradjanak, akiket tökéletesen lehet irányítani. Arra nem gondolnak ezek – soha, egyetlen diktátor sem gondol rá -, hogy a hülyékből és rabszolgákból álló társadalom nem életképes. Ha nincsen működő, pláne fejlődő gazdaság – és honnan a picsából lenne, ha elüldözik a képzett, vállalkozókedvű embereket? -, akkor egyre kevesebb a pénz. Ha nincs pénz, nincs miből zabáltatni a rezsimszolgákat – a propagandistáktól a tekesekig -, ha nincs, aki forgassa a kereket, leáll a gépezet. Ez nem is érdekelne különösebben, bele kell fúródnunk a földbe ahhoz, hogy legyen honnan elrugaszkodni. De nem lehetne ezt kevesebb jajveszékeléssel végrehajtani? Már marhára unom az állandó vernyákolást. Az unió nem ad pénzt, Orbán rábaszott, ez van. Nem lehetne egy picit több méltósággal viselni a dolgot?

Jó ébredezést, szép napot, elviselhető hétfőt kívánok mindenkinek! Mi szokás szerint hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.