Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Orbán nem ok, hanem tünet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, szép vasárnap reggelt kívánok mindenkinek! Oké, harc van. Sőt, háború van. Nem a szomszédos országban, mert az még nem biztos az ország első számú szabadságharcosa, a kolbásztöltő- és IKEA bútor-összeszerelő fenomén szerint, hogy valódi háborúban halnak meg a rommá bombázott házakban az emberek, vagy ez inkább csak proxiháború, hanem idebent, a csirkehálón belül van háború. Konkrétan: felhergelt tömegek verik a védekezésre képtelen, kiszolgáltatott rendőröket. És dobálják is őket, már hajnalhasadáskor tájékoztatta a sajtót a rendőrség, hogy miféle életveszélyes tárgyakkal dobálták őket, az egy darab csavart be is mutatták, kézben, közelről fotózva. Hogy lássuk, mennyire súlyos a külföldről pénzelt – a pártpropaganda olvasói szerint egyenesen külföldi, magyarul sem tudó – csürhe fenyegetése. Volt még néhány műanyag flakon a rémületes támadóeszközök között, pár széttaposott és néhány szét nem taposott sörös- és üdítősdoboz, egy vékony fa rúd, valami fém pálca, talán horgászbot, vagy függönykarnis darabja és egy esernyőnek tűnő tárgy. Helyre kis kiállítást csináltak a maroknyi tárgyból. A rendőrség – szokásával ellentétben – folyamatosan tájékoztatta a közvéleményt az eseményekről.

Este nyolc óra után ezt tették közzé a police.hu-n:

A VI. kerület, Lendvay utcában a jogellenes gyűlés agresszív résztvevői különböző tárgyakkal dobálták meg a rendőrsorfalat. A rendőrök többször hangosbeszélőn szólították fel őket a jogsértés abbahagyására. 
Nem egészen 20 perccel később:
A jogellenes gyűlés résztvevői a VI. kerület, Lendvay utcában lökdösni, tolni kezdték a rendőrsorfalat, és megpróbálták áttörni azt, közben palackkal is dobáltak. A rendőröket folyamatosan verbálisan és tettleg provokálják. A rendőrök újra többször hangosbeszélőn szólították fel a résztvevőket a jogsértés befejezésére.

Itt már tárgyi bizonyíték is előkerült:

ezzel a csavarral is a rendőröket dobálták

Először is, szerintem indokolatlan a gyakorító képző. Arra ugyan semmi bizonyíték nincsen, hogy az a csavar nem heverészett eleve a rendőrök lába alatt, de ha a tüntetők dobták, akkor maximum egyszer tehették ezt meg. Többször legfeljebb akkor, ha a rendőrök visszadobták, tehát egymást dobálták.

Újabb húsz perc elteltével:

Az agresszív tüntetők lökdösik és dobálják az egyenruhásokat. 

A jogellenes gyűlés résztvevői továbbra is támadóan lépnek fel a rendőrökkel szemben: lökdösik, palackokkal és más tárgyakkal dobálják őket. A rendőrök testi erővel tartják vissza az agresszív tüntetőket. 

Van nekem néhány kérdésem. Nem is az, hogy egyáltalán mi a büdös francnak voltak ott a rendőrök, mit védtek? Az üres fideszes székházat? Volt az előtérben túrórudi automata, és azt, hogy nehogy kifossza az ellenség? Ha már odaállították őket – tokától bokáig sisakban, védőfelszereléssel – mire számítottak? Hogy lesz zserbó, virág, csokiosztás? Nem készítették fel őket arra, hogy egy tüntetés általában azért alakul ki, mert az embereknek megtelik a hócipője valamivel, ami ellen más módon már nem tudnak tiltakozni, csak úgy, hogy kimennek az utcára? Nem szóltak a rendőröknek, hogy a tüntető emberek többnyire dühösek, pontosan azért tüntetnek? Mi a fasznak kell mindig jelzőkkel illetni az embereket. Agresszív tüntetők. Én eddig csak agresszív rendőrökkel találkoztam, mégsem teszem hozzá mindig a jelzőt. Valószínűleg az ilyen rendőrök egy része nem is akar agresszív lenni, de nincs annyi agya, hogy felfogja a határozottság és a suttyó agresszivitás közötti különbséget (ezen megfelelő oktatással lehet változtatni), egy másik része viszont pontosan azért ment rendőrnek, mert vágyik a hatalomra (rajtuk nem lehet segíteni).

A túlképzett készenlétiseknek nem kellene valami tanfolyamot szervezni, ahol elmagyaráznák nekik, hogy egyrészt nincsenek életveszélyben, ha egy üres üdítősflakon eltalálja a sisakjukat, netán a plexi arcvédőt, vagy a pajzsot. Másrészt igen, az megy tüntetni, aki dühös. Harmadrészt azt kellene védeni, amit védeni érdemes. Az üres pártszékházat például biztosan nem érdemes. Tudom, parancsot kaptak, őket oda küldték. Előző alkalommal arra is kaptak utasítást, hogy fújják pofán a kis geciket, most meg arra, hogy ne fújják. Most az volt a feladat, hogy ők az áldozatok, a béke hírnökei. Mondom érthetőbben: nem zavarja a rendőröket, hogy a hatalom saját céljaira használja őket, most éppen az oktatás jövőjéért (és a tulajdon jövőjéért) okkal és joggal aggódó emberekkel szemben? Tudom, ha zavarná a rendőröket, nem lennének ott. Akkor nem adnák az arcukat ahhoz, hogy a pártpropaganda rájuk hivatkozva próbálja a földbe döngölni a gyerekeket. Origo:

Erőszakos baloldali tombolás: fémdobozokkal, vascsavarokkal támadtak a rendőrökre

Így támadták a rendőröket az erőszakos tüntetők – videó

Pesti Srácok:

Így támadt a rendőrségre a Momentum által felhergelt, antikfákkal megerősített diáksereg (PS-videók)

Magyar Nemzet:

BRFK: Zászlórúddal szurkálták, fémtárgyakkal dobálták a rendőröket, két embert elfogtak

És van ám hivatalos tájékoztatás, arról MTI hír is!

Erőszakkal, folyamatosan és összehangoltan próbálta meg egy „néhány száz főből álló agresszív tömeg” a pénteki esti diáktüntetés után, este 8 és 9 óra áttörni a rendőrsorfalat Budapesten, a Rippl-Rónai utcánál – mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának vezetője péntekről szombatra virradó éjjel Budapesten, rendkívüli sajtótájékoztatón.

 Fülöp Gergely rendőr alezredes felidézte, hogy pénteken jogszerűen bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett gyűlés tartottak, amely a Kossuth téren kezdődött és az Oktogonon ért véget. A befejezett gyűlésből egy csoport megindult az Andrássy úton a Hősök tere irányába, a jogellenes gyűlés résztvevői a Rippl-Rónai utca magasságában megpróbáltak lekanyarodni a belső utcákba, ahol rendőrsorfal állta útjukat – ismertette a részleteket.

Fülöp Gergely felidézte, hogy a tüntetők először csak verbálisan, majd tettleg is provokálták a rendőröket. Elkezdték őket dobálni, először papírrepülőkkel, végül „egyre komolyabb” tárgyakkal. Felsorolása szerint teli sörösdobozt, fémtermoszt, vascsavart is dobtak a rendőrök felé, továbbá horgászbotot, összetört zászlórudat vágtak be és szúrtak be a a rendőrök közé, valamint egy füstgyertyát is bedobtak a sorfal mögé.

Az eszközöket a sajtótájékoztatón bemutatták a sajtónak, valamint az esetről készült rendőrségi – köztük drónfelvételeket is – levetítettek.

Az alezredes közölte: a rendőrök folyamatosan felszólították az agresszív tömeget a jogellenes cselekmény abbahagyására.

Úgy fogalmazott, hogy „ez az egyre agresszívabb támadás, ami közvetlenül veszélyeztette volna a rendőrök testi épségét, megalapozhatta, megalapozta volna a rendőrségi törvény által szabályozott kényszerítőeszközök alkalmazását” azonban a rendőrök „óriási türelmet” tanúsítva testi erővel tartották vissza „ezt a néhány száz feldühödött, megvadult ember”. (MTI)

És a fotó a gyilkos eszközökről:

MTI/Kovács Tamás

Szóval a nem tudjuk miért odaállított rendőrök jelentik a kulcsot mindenhez. Mivel ők ott vannak – homályos okból -, megkerülni nem lehet őket, és ha veszélyben érzik magukat, akkor kényszerítő eszközökhöz nyúlnak, de most visszafogták magukat, és nem torolták meg az üres sörösdobozt, pedig bizonyára rettenetes, nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott valamelyikük sisakján. És akkor a papírrepülőkről még szót sem ejtettünk! A fiatalok figyelhetnének jobban is. Ha papírrepcsiket és üres flakonokat dobálnak, akkor ők agresszív tömeg, de ha mondjuk Molotov-koktélt dobálnának melegbárokra, és politikusok lakására, akkor hazafiak lennének, és elnöki kegyelemmel, lóháton, nemzeti hősként jöhetnének ki a böriből. Az Orbán-kormány logikája pontosan ilyen.

Lehetne még sorolni, de minek? Amelyik rendőr összefossa magát néhány dühös gyerektől, az menjen inkább biztonsági őrnek a mosóporboltba, ott lehet keménykedni az idős nénikkel. Amelyik firkász pedig arra használja a meg sem lévő kreativitását, hogy agresszív bérgyilkosoknak állítja be a gyerekeinket, mert Orbánt védeni kell mindenki más élete árán is, az menjen a büdös picsába. Így, teljesen egyszerűen.

Végezetül, azok a pedagógusok, akik ahhoz is gyáva szarok, hogy odaálljanak a gyerekek mellé, akik még a saját kollégáikkal sem képesek összefogni, akik lehajtott fejjel, görnyedt háttal, nyálban úszva mennek be nap mint nap tanítani, és otthon, hermetikusan zárt ajtó mögött mernek csak panaszkodni, azok bátran kövessék a firkászokat. Ha már semmi másban nem tudnak bátrak lenni. Vagy szervezzenek valami találkozót azokkal az egészségügyi dolgozókkal, akik hasonlóan gyáva módon nézték végig a feketeruhás nővér reménytelen küzdelmét – melyet értük vívott, de nélkülük -, majd most morgolódnak és pólóban demonstrálnak a munkahelyükön. Vagy felmondanak, és picsogva elmennek pénztárosnak, esetleg maradnak, és a betegeken verik le a tulajdon gyávaságukat. Tessék már felfogni, hogy pont ilyen gyáva szar a társadalom többsége, éppen ezért választ mindig valami idióta diktátort magának, mert a tulajdon életéért sem képes felelősséget vállalni. Orbán nem ok, hanem tünet. Abban csak reménykedni lehet, hogy egyszer beérik az a generáció, amelyik elég erős lesz ahhoz, hogy kihordja a szemetet.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi szokásunk szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.