Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Zsákfalut csinált az országból Európa közepén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A doktorminiszterek elnöke a minap küldött egy díszkeretes köszöntést speciálba Kis Grófónak születésnapja alkalmából:

Kedves Kis Grófo! Különleges nap a mai, hiszen bizonyossá vált, hogy Kis Grófo is előre megy, nem hátra! Nagy örömömre szolgál, hogy a mai napon, csatlakozva a rajongók és barátok hosszú sorához, én is köszönthetem az ország első számú bulibáróját a harmincadik születésnapja alkalmából. Az elkövetkező évekre jó egészséget, a családjának sok boldogságot, a közönség szórakoztatásához pedig sok sikert kívánok! Na meg persze azt, hogy ‘a zenészek ma neked húzzák!

Biztos volt nagy mulatási, az kurvaélet. Nekünk már 13 éve tart a Fidesz és az Orbán-holdudvar tivornyájának finanszírozása és kikerekedett szemmel vizslatása, de jól van ez így. Amikor az ország elsőszámú emberének még erre is van ideje… elnézést, be sem tudom fejezni a mondatot, annyira meghatódtam.

Mindeközben eltemették Vágó Istvánt, aki évtizedeken át nagyon sokak, a fél, de talán az egész ország kedvelt kvízmestere volt, aki nem keveset tett e mára szellemileg totálisan leamortizált társadalom szürkeállományának trenírozása érdekében. Attól tartok, hiábavaló volt minden erőfeszítése. Soha nem látott sötétség uralkodik az ország legkülönbözőbb szegleteiben, köszönhetően a NER által leuralt médiumoknak, az egyáltalán nem fékezett habzású agymosásnak, a silányabbnál silányabb vetélkedőknek, a meghamisított híreknek, egyszóval az állami propagandának, amit mi, normálisék is fizetünk. Tehát meghalt egy olyan televíziós személyiség, aki a saját tudása, szakértelme és tehetsége révén lett az, aki lett. Aki már akkor a magyar televíziózás ismert és kedvelt szereplője volt, amikor az Orbán nevű még a libákat kergette Felcsúton.

És értem, hogy mivel a DK-hoz, azaz Gyurcsány Ferenc pártjához csatlakozott 2010 után, ez mifelénk főbenjáró bűnnek számít, de úgy gondolom, hogy egy szikár, szűkszavú részvétnyilvánítás a minimum lett volna a homárzabálótól. Dehogyis. Az már-már sértően emberi,  már-már férfiatlan puhányság lett volna részéről. Pedig ha csak a sportot vesszük alapul, és azon belül is a nagyember kedvenc hobbiját, akkor egy haláleset ott is minden csapat számára azonos súlyú, gyászolandó esemény, akár örök rivális klubok esetében is. Na ezektől a dolgoktól lehetne valaki valaki. Valóban nagy és tiszteletre méltó, együttérző és fair. Hogy egy emberi élet elvesztésekor képes felülemelkedni a napi politikai gyűlölködésen. Hát nem történt ilyen, ezért pontosan ebben mutatkozik meg a legjobban, hogy mennyire pitiáner, rosszindulatú és embertelen ez az alak.

Ehelyett van a cinkos összekacsintás a mulatós zene pápájával, a smúzolás egy úgynevezett művésszel, a szerelmeseseket megszégyenítő születésnapi köszöntés, ami egy ilyen sunyi, kisformátumú embertől is igencsak visszataszító. És akkor tényleg nem beszélek az értékrendről, a nívóról és az egésznek a szimbolikájáról. Temetés-dáridózás. Értse mindenki, ahogy akarja. Ez körülbelül ugyanaz a szint, mint amikor a pápa ravatalától egyenesen egy olasz tengerparti luxusétterembe gurult be a first lady-vel, és bezabált tengeri herkentyűkből. Vagy amikor itthon mindenkit háborús vészhelyzettel, szankciós inflációs nehézségekkel zsibbaszt, amikor rendeletekkel kormányoz, és közben a mi pénzünkön Firenzében sétálgat és shoppingol, ahol az Erasmus programban résztvevő lányát látogatja meg.

Pitiáner, véresen cinikus viselkedés, ami egyszerűen méltatlan mindenkire nézve. Tahóság, bunkóság. Ezek azok a dolgok, amelyeket egy normális családból származó ember, pláne egy miniszterelnök nem tehetne meg jobb helyeken. De mi nem vagyunk jobb hely. Mi Suttyófalva lettünk, mi egy zsarnok és a zsarnok újgenerációs, tehetségtelen seggnyalói által leuralt ország alattvalói vagyunk. Ahol Tóth Gabi, Nagy Ferenc, Pataky Attila és társaik lettek a kurzus, a mérce, ők a véleményformálók, Kossuth-díjjal és mindenféle plecsnikkel kitüntetett senkik. Nyilván tehetségtelennek lenni nem nagy tudomány, de azért állami elismerést is kapni… Na ehhez kell valami, amiből egészséges ember nem kér: a gerinctelenség és a vakhitű áhítat a bálvány iránt. Akinek meleg a nyála, akinek bevesz mindent a gyomra, és aztán még jól meg is magyarázza. Ahol valaki teli szájjal fröcsögve mocskolhatja a pápát, majd amikor az idelátogat, felkent katolikusként osztja a nemlétező eszét, és magasztalja azt, akit korábban mindennek elhordott. Ahol az ország lassan egy munkatáborhoz kezd hasonlítani, mert a világ összes összeszerelőüzeme és akkumulátorgyára itt akar gyökeret verni, ott nemigen van miben reménykedni. Ha valaki utánaszámol kicsit, hamar rájön, hogy most az iskolákban butuló generáció tökéletes szalagmunkása lesz az Orbán-dinasztiának, mire az egyszer talán már nem lesz aktív. Így megy majd a mennybe a közmunkások hada, és lesz belőlük szakképzett gyári melós éhbérért, hogy a klán ne szenvedjen majd hiányt a későbbiekben sem.

Mert kérdezném tisztelettel: ki fogja a hatvanpusztai dácsát fenntartani, ha elkészül? Ki fogja előteremteni a hűbéresek luxuséletéhez szükséges temérdek pénzt? Nos, szerintem már most is nehéz ezt visszacsinálni, rendbe rakni. Minden rohad körülöttünk, a világrekord árak világ szégyene bérek koordinátarendszerben. A mulató zseni zsákfalut csinált az országból Európa közepén, egy szegénynegyedet, egy mini Észak-Koreát. Semmi nincs már, amivel vissza lehetne találni a helyes útra. Végérvényesen bementünk a sötét erdőbe, és egyre mélyebben haladunk előre az ismeretlenbe. Mindenki találgat, hogy vajon mi a terv, mi lesz a következő lépés, mit fog kitalálni és másnap törvénybe írni csak azért, hogy nyomatékot adjon az elmebajának. Ez a csodálatos demokrácia, ahol minden titkosítva van, ahol semmi sem átlátható, ahol olyan törvények vannak érvényben, amelyek az uralkodó osztályt védik tőlünk. Attól, hogy elszámoltathatóak legyenek azokkal a pénzekkel kapcsolatban, amelyeket mi és az Európai Unió polgárai fizetnek be a kasszába. Innen lesz szép felállni.