Március 30,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Abszurdisztán a köbön

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint tudjuk, az elmúlt napokban hazánkban tartózkodott az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága (CONT), hogy saját szemükkel lássák, saját fülükkel hallják, hogy a magyar kormány mit ügyködött eddig az uniós támogatások méltányos és elfogulatlan elosztási rendszerének talpra állítása érdekében, hogy mit sikerült megvalósítani azokból a vállalásokból, amelyeket az Európai Bizottság által szabott feltételekre válaszul tettek. Tekintettel a jogállam penetráns állapotára, a dübörgő korrupcióra, az emberi jogok lábbal tiprására. Idéznem kell Deutsch professzort, aki már a delegáció érkezése kivetkőzött magából, és az alábbi jellemzéssel méltatta a bizottságot, azon belül is külön Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselőt:

„Az EP Márki-Zay Pétere, az európai politika egyik futóbolondja, a német zöldpárti EP-képviselő Daniel Freund is hazánkba látogat, akinek az az egyetlen politikai teljesítménye, hogy németül tudja ismételgetni az O1G-szöveget az érvek helyett. Hát, idáig süllyedtünk.”

Csodálatos, európai, méltó az EU legkorruptabb szegényházához. Miközben másik oldalról tolják a mantrát, hogy ők mindent megtesznek, kezüket és lábukat törik azért, hogy teljesítsék azt a kismillió vállalást, azaz célt, mérföldkövet és szupermérföldkövet, ami a Magyarországnak járó források kifizetésnek alapfeltétele. Ehhez képest április végén így állt a helyzet: a 27 szupermérföldkő közül 13-at teljesítettek, 7-et csak részben teljesítettek, 7-et pedig nem teljesítettek. A 20 további mérföldkő és cél közül, amelyeknek legkésőbb 2023 első negyedévének végéig kellett volna teljesülniük, 8-at teljesítettek, 9-et csak részben teljesítettek, 3-at pedig nem teljesítettek. Az operatív programokkal és az Alapjogi Chartával kapcsolatban azonosított 4 aggályos terület közül egyiket sem kezelték.

Egyszerűen bravúros, pontosan látszik három hét távlatából is, hogy mennyire komolyan vették a dolgot. Konkrétan szarnak rá, nehogy már ezek a jöttmentek mondják meg, hogy mi az a jogállamiság (Juditka azóta is ezen kattog szerintem, hogyan kell ezt definiálni) és mettől meddig terjed a korrupció. Hülye vagy?! Itt? Azt sem tudják, mi az! Meg tender? Ööö… gender? Ne már! Hagyjanak már minket a faszba békén, annyi dolga van szegény Jézus Viktornak, szegény egyedül kormányoz mert rendeletileg minden rá hárul, most meg még ezek is itt kutakodnak. A lyukas zoknijú meg bemószerolja ezeknek szegény miniszterelnök úr szomszédját, a milliárdossá avanzsált Mészárost, aki éppen most nyerte el a felcsúti csónakázó tó építési tenderét. És a Judit sem akart velük találkozni, mert szarik az ezekre, ő csak a Facebookon tud emojikkal telepakolt harcos üzeneteket küldeni a gaz Brüsszelnek. Szemtől szembe már nem annyira kemény a csaj. Ja, a ketrecharcos is bujkált, nem találták a hivatalában. Hamar kiderült, hogy éppen a 37-es út új szakaszán száguldozik 110-zel, miközben Koncz Zsófia képviselő, államtitkár, Szerencs büszke búgott a fülébe, és bájcsevegett vele az anyósülésről. Be nem állt a szája, annyira el volt alélva az átadott 19 km-es útszakasztól, amit 20 éve várnak már a helyiek. Meg szerintem maga a félisten is, hiszen Anikó asszonyságnak nem kevés szőlőbirtok van a nevén Tokaj-hegyalján, ahova ezután majd gyorsabban el tud jutni a família. Tök jó! 

De visszakanyarodva az ellenőrző bizottsághoz, Daniel Freund elmondta:

„Létfontosságú”, hogy az uniós pénzek eljussanak Magyarországra, különösen 25 százalékos infláció idején, de amit nem akarnak, hogy „Orbán Viktor családját és barátait gazdagítsák”.

Tényleg? És ezt miből tetszettek kiszámolni? Csak nem abból, hogy Felcsútland épül-szépül, ellenben a népnek felkopik az álla? Jó reggelt! Én felvetnék valamit. Tegye már fel a kezét az, aki szerint ezek után ez a kormány tényleg arra törekszik, hogy megkapjuk azt a kurva sok pénzt. Persze Deutsch Tamás szerint ezek senkik, de azért nem ártana legalább úgy tenni, mintha lenne tétje annak, hogy Magyarország végül hozzáfér az uniós forrásokhoz, vagy nem fér hozzá. Nem? Vagy ez a falmelléki viselkedés a kormánypárt szerint belefér, mert ki nem szarja le az Európai Parlamentet? Szerintem nem fér bele, mégpedig ezért:

„Az Európai Parlamentnek ugyan nincs közvetlen szerepe egyik, a magyar uniós források kifizetését blokkoló eljárásban sem, de nem mindegy, mit – például milyen együttműködési készséget – tapasztalnak az EP-képviselőkön keresztül az Európai Bizottság megfigyelői, mert a testület a horizontális feltételekről egyedül dönt, a feltételességi mechanizmusnál pedig javaslatot ad a tagállami Tanácsnak. A kormány ráadásul rendre arra panaszkodik, hogy az EP folyamatosan nyomás alatt tartja a Bizottságot, így világos, hogy nem ártana, ha jó benyomást tenne rájuk.”

Jó benyomás, együttműködési készség, annak a demonstrálása, hogy értik mi a probléma és tesznek ellene? Meg a büdös francot. Ilyeneket bírnak kitalálni: július 1-jétől a büféknek, éttermeknek, cukrászdáknak, kávézóknak, italboltoknak, bároknak, szórakozóhelyeknek, gyorséttermeknek valós időben kell adatokat szolgáltatniuk arról, miből mennyit adtak el. Az adatok a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz kerülnek (NTAK), de látni fogja azokat az adóhatóság és a statisztikai hivatal is nézegeti majd. Mi ez, ha nem Abszurdisztán a köbön? Hogy megint nem szakad rájuk a plafon! Mondjuk leszakadt az, csak nem a kegyelmes uraságra, hanem az ország hatodik legjobb középiskolájának, a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium plafonjának egy darabja szakadt le a picsába a minap. Szerencsére senki nem sérült meg.

Jól van az úgy, na. És még csak csütörtök délelőtt van. Nekem pedig őszintén fogalmam nincs, mire játszanak ezek. Persze előbb-utóbb majd kiderül, de hogy addig mi lesz? Addig mindenki élvezze a világbajnok áfa-t köbre emelő rekordmagas inflációt, amelyben uniós pénzek ide vagy oda, első helyen végeztünk áprilisban is az egész Európai Unióban. Úgyhogy ki nem ugrál, szar liberális, gyurcsányista, háborúpárti geci! Hej! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.