Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden tekintetben vesztes

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy az elmúlt napokban sokan azon rugóztak, hogy miket hordott össze Európa DNS-e, Magyarország elsőszámú hadvezére a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa címmel fémjelzett eseményen, hogy történelmileg védhető egyik-másik kijelentése, vagy sem. Miszerint „Bizánc, Nagy Károly, Ottó, Napóleon, Hitler más-más alapokon, de mindegyik európai egységről álmodozott” – mondta a nagyon nagy ember, aki szerint ez ma is így megy. Egyszerre van jelen az önálló nemzeti lét és a birodalmi gondolat, a nemzeti kultúra és az európai értékek, a szuverenitás és az „ever closer union”, ahogyan Brüsszelben mondják.

Azt is tudom, hogy a másik korszakos zseni, a Ferenc már reagált is ezekre a sajátos mondatokra, meg úgy általában mindenki, akinek van füle az efféle áthallásokra. Feri! Ez a csávó nem beteg, hanem egy újfasiszta, nacionalista eszméket dédelgető diktátor. Pont. Ez nem egy betegség, hanem egy olyan csapda, amibe igen sokan belesétáltak a történelem során, és annak soha nem lett jó vége. Se arra, akinek az agya elborult, mert azt hitte, hogy a bab is hús, se azoknak, akik ezt vagy végigtapsikolták és az egekbe emelték a bálványukat, se azoknak, akik próbáltak beszélni és tenni a biztos pusztulás elkerülése érdekében. Szóval Feri, inkább ezt hangoztassátok jó nagy hangerővel, hátha legalább ez a szégyenletes kifejezés eljut a hívek nemlétező tudatáig. Mondom: hátha, mert az eddigi langymeleg üzenetekre általában még durvább, még meredekebb aberrációkkal válaszolt az állampárt.

Ezeket az uszító és nyíltan provokatív üzeneteket nem véletlenül írják le neki, és ő nem véletlenül olvassa fel rendszeresen a papírjából, hanem azért, hogy akkor is ő legyen a téma, amikor a kutya nem foglalkozna vele. Az utóbbi időben márpedig egyre többet szerepel, aminek szerintem az a kézenfekvő oka, hogy terelnie kell, hiszen van bőven, miről. A hamis lózungok, az ígéretek, a már akkor hazug kijelentések amikor azok elhagyják a cserepes száját, mind-mind ótvaros nagy kamuk. Tudják ezt ők is, csak húzni kell az időt, mert az infláció és Mr. Piac egyelőre folyamatosan a földön tartják a ketrecharcost. A háború sem úgy alakul, ahogy azt Jézus Viktor megjövendölte a nagyérdeműnek, bármennyire is azon vannak, hogy orrvérzésig nyomják az orosz propagandát. Amit ez a kivételes tehetségű ember eddig megjósolt, abból soha nem az lett, hanem pont az ellenkezője. A szektát ugyanis folyamatosan nyugtatni kell, mesélni nekik, ígérgetni, ha kell, és egyre többször kell fenyegetőzni, és mindenkit, aki él és mozog, a kotta szerint ellenségnek titulálni. Ha valaki olyat bír mondani egy Európai Unióhoz szervesen kapcsolódó, az EU által életre keltett kulturális rendezvény megnyitóján, hogy Hitler európai egységről álmodozott, az szerintem egy velejéig romlott és erkölcstelen ember, akár támadható történész szemmel, akár nem. Aki az EU-t a náci Németország területfoglaló, a germán faj felsőbbrendűségét hirdető alapvetéséhez hasonlítja, az egy vesztes. Aki a zsidóság, cigányság és egyéb kisebbségek kiirtásával járó véres világháborúról delirál, és egy kulturális rendezvényen Hitlerre asszociál, az egy lúzer, akin elhatalmasodott a vérgőzös nacionalizmus. Vesztes mindenféle tekintetben. Szerintem ő is tudja. Hogy már nem tényező, ezért beszél egyre nagyobb hülyeségeket. Mert mást nem tehet.

Azt is mondta: ha szerencsénk van, megtaláljuk a kényes egyensúlyt a nemzeti szuverenitás és európai együttműködés között, ha nincs, akkor „elbillen a dolog” és „nemzeti konfliktusok aknamezője” vagy „bürokratikus hatalmi gépezet” lesz belőle, amely visszaél a hatalmával. Ajánlom az Európai Unió Alapjogi Chartájának tanulmányozását a híveknek, igaz, vannak benne olyan csúnya szavak, mint hogy méltóság, szabadság, egyenlőség, szolidaritás, igazságszolgáltatás. Meg ez is benne van:

E Charta egyetlen rendelkezését sem lehet úgy értelmezni, hogy az bármilyen jogot biztosítana olyan tevékenység folytatására, vagy olyan cselekedet végrehajtására, amely az e Chartában elismert jogok vagy szabadságok megsértésére vagy a Chartában meghatározottnál nagyobb mértékű korlátozására irányul.

Nos, éppen ez a probléma, hogy ő nem így értelmezi, és ennek hangot is ad. Hiszen a Chartában nincs benne az, hogy lopj, csalj, hazudj, uszíts, stb., hanem mindennek a szöges ellenkezője. A németeket nem érdekelte, hogy a vezetőjük megjárta a börtönt is, szónoki tehetségével és a párt propagandájával népszerűsége gyorsan nőtt, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, az NSDAP rövid idő alatt olyan támogatottságra tett szert, amelyet a többi párt nem tudott felülmúlni. Hitler kezdeti tevékenységéről elmondható, hogy egy nagyon tudatosan megszerkesztett ideológiai alapokra építő, a befolyását gyorsan növelni tudó, erényes képességeit jól kihasználó személy jelleme jelenik meg, aki a pártja népszerűségét folyamatosan igen erős propagandával tartotta fent. Ezt követően, miután kancellár lett, a hadsereget is a párt ideológiájának terjesztésére használta, ami a második világháború kitörését, több millió ember halálát eredményezte a frontokon és a haláltáborokban.

Nos, ezek a folyamatok nálunk is igen jól megfigyelhetőek. Ha már Hitlerről nosztalgiázik egy olyan ember, aki pepitában azt csinálja, amit a szóba hozott háborús bűnös, akkor ne tegyünk úgy, mintha ezek a párhuzamok nem léteznének. Egy szerencsénk van: hogy mi nem vagyunk akkora ország, mint Németország. De! Minden jel szerint pont azért áll nyíltan az orosz agresszor mellé, mert abban reménykedik, hogy egy estleges orosz győzelem elhozhatja számára a várva várt protektorátusi széket. Na pont ezért nagyon fontos az ukrán győzelem, és ennek az országnak meg hatványozottan az. Mert ha netán Putyin jönne ki győztesen ebből a vérontásból, akkor Magyarországnak annyi lenne. Ez úgy nyomulna azzal a győzelemmel, mintha a mienk lenne, és nem kellene sokat várni arra, hogy kiléptessen minket a NATO-ból és az Európai Unióból. Akkor annyi pénz jönne az oroszoktól, hogy ő és a sleppje továbbra is királyként élhessenek és tovább uralkodhassanak rajtunk, mindenféle kontroll nélkül. Mondjuk ez a törekvés most is megvalósulni látszik, de egyelőre nem tud totális diktatúrát kiépíteni, mert jogilag az EU tagjai vagyunk. Ha az oroszok buknak, akkor Orbán is EU-párti lesz, ne legyen kétsége efelől senkinek. Ha meg nyernek – aminek azért egyre kisebb a valószínűsége -, akkor orosz szatellitország leszünk. Pont mint Kuba, amely a mai napig pár száz kilométerre Amerikától nyögi a kommunista Castro agybajának örökségét, és él elképesztő nyomorban, holott élhetne egy jómódú Karib-szigeti országként is.

Nem kicsi a tét. Sosem volt ekkora. Ezért beszél ekkora faszságokat ez az elszabadult korrupt autokrata. Szerintem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.