Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyelőre mi vagyunk a kisebbség, de van még remény

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dögölj meg, bazdmg. Ha híres vagy, ha nem. Majd egy diszpécser eldönti, mi lesz a sorsod. Fulladsz, nem kapsz levegőt, kit érdekel? Ez van. Magyarország. Mentőszolgálat. Alulfizetett, életunt emberek, nincs elég személyzet, nincs elég mentőautó. Rádbasszák a telefont, mert nem tetszik a stílus. 42 percet simán ki lehet bírni levegő nélkül, ha meg nem, gyakoroljál. Az, hogy ez pont Gálvölgyi Jánossal történt meg, aki köztudottan a NER egyik kritikusa, ráadásul több olyan darabban játszik, amelyben élesen kritizálják az orbáni autokráciát, vagyis pont azt a rendszert, amelyik majdnem eltette láb alól a művész urat, a véletlen műve. De akkor mi a faszt tehet egy szimpla földi halandó? Győrfi Pál mentő celeb elmagyarázta mi is történt: „P2-es sürgősségi kategóriába sorolták az esetet, ami nem a közvetlen életveszély kategória. Amikor a mentőt indították, körülbelül 41 perccel az első hívás után, akkor érkezett a telefon a hozzátartozóktól, hogy elindultak más járművel a kórházba” – mondta, és hozzátette, nem számít, hogy valaki híres, vagy sem, minden esetben a beteg állapotának súlyosságát veszik figyelembe. A hozzáértő valaki. Jól van az úgy, a munkaerőhiány és szakértelem hiánya lassan emberéletekben lesz mérhető. Ja, nem, azóta kiderült: a mentésirányító hibázott, Pintér vizsgálatot rendelt el, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz, majd rákenik valakire, lehet oszlásnak indulni.  Az, hogy ezek már minden szétloptak, tönkrevágtak és lepusztítottak az egészségügyön át az oktatásig, nem téma, senkit nem érdekel. A fideszesek egy jelentős részét biztosan nem, sőt, ahogy a cikkek alatti kommenteket olvasgattam, még örültek is az incidensnek. Hulljon a férgese, egy lipsivel kevesebb bírálja a félistent.

Mindeközben Mészáros, a nemzet páncélszekrénye és Jézus Viktor ATM-je valóra váltotta a luxusfelesége álmát, a londoni Royal Albert Hallba vitte Andikát, de előtte még a patinás Ritz szállóban kényeztették egymást. Annyira cuki, olyan megható. Amikor ezek a mi bőrünket viszik a vásárra. Rohadt sok pénzt keresnek rajtunk, és aztán azon dorbézolnak. Undorító. A magyarok leggazdagbabjai csak híznak és terebélyesednek a tőlünk elvett, köz jellegét elvesztett, saját magukra költött milliárdokon, közben meg a mezei kisember oldja meg az életét úgy, ahogy tudja, fizesse be az adókat, hódoljon be a maffiaállamnak. Hatósági áraznak a kereskedők zsebére, kárára, terroristákat engednek vissza a magyar társadalomba, miközben évek óta vadul terroristáznak mindenkit, aki menekült és nem fehér a bőre. De szép világ ez, és ha a Gulyás nevűt kérdezik, akkor ez teljesen rendben van így, ami nincs, az még mindig Gyurcsány sara. Közben a fővárost és azon belül Karácsonyt orrba-szájba szívatják amiatt a szájbatekert Lánc-híd felújítás miatt, amit ők szabotálnak folyamatosan az általuk elfoglalt budai Várból. Abból, ahova áthelyezte a székhelyét a NER vezérkara, jelképesen ez lett a sasfészek, bocsánat, a galambdúc, ahonnan a puritán nagypapa hergeli a híveit napi szinten. Ha ő pont nem ér rá, akkor a holdudvara és a közpénzből finanszírozott Megafon nevű jugendje. És ha kell, akkor forrásmegjelölés nélkül beleírnak egy kortárs szerző versébe, amit magyarosítottak, mert ilyen formában találták meg a neten: „Maradj, mert meg kell védeni, Kinek nincs is hova, Legyen szegény, hajléktalan, Zsidó, meleg, roma”.

A szerző leírja, hogy micsoda embertelen rendszer van ma kicsiny hazánkban, ők meg kicserélik a meleget magyarra, és jó az úgy alapon injekciózzák bele a katolikus gyerekekbe a nacionalizmus negédes vakcináját. Aztán amikor kiderül a gazemberség, akkor leveszik az oldalról, hogy az úgy már nem jó, mert szembemegy a homofób kirekesztő értékrendjükkel. Mert a buzik, leszbikusok, transzneműek nem tartoznak a megvédendő emberek közé, azokat tűzzel-vassal kell üldözni, és ha ilyennel találkoznának, azonnal átnevelő táborba kell küldeni, mert nehogymá’ itt buzuljanak Mária országában. Abban a magasztos horogkeresztény országban, ahol a szentatya társaságában készült, A család az család című miniszterelnöki családi fotóról valahogy lemaradt a fiúgyermek. Ahol a pápát használják fel a fasiszta uszításaik legitimálására és magyarázatára. Vagy ahol a Böröndi nevű vezérkari főnök, a NER legújabb agytrösztje szittya hadviselésről delirál és arról, hogy Lengyelország megtámadása csak egy lokális háborúnak indult, és azért lett világháború belőle, mert nem jöttek az Orbán-féle békemisszionáriusok. Meg a faszom. Pont azért lett világháború – legalábbis nekem így tanították -, mert a nyugati országok karba tett kézzel nézték Hitler ámokfutását. Ha ebből indulunk ki, akkor simán világháborúpárti kormányunk van, aki tettlegesen is azért lobbizik, hogy az orosz hadsereg előtt tegye le a megszállt Ukrajna a fegyvert.

És ha ez nem elég, akkor a Dúró Könyvdaráló Dóra nevű, másik szélsőséges, okleveles uszító az orosz állami hírcsatornának nyilatkozva világossá teszi, hogy Ukrajnának a béke érdekében le kellene mondani az oroszajkú lakosok által lakott területekről. És itt nem állt meg, viszont folytatta: „Nem értjük, hogy miért kellene kockára tennünk Magyarország és Európa biztonságát a világ egyik legkorruptabb és legdiszfunkcionálisabb országáért. Oroszország egy hatalmas birodalom az Európai Unió és a NATO szomszédjában, és a háború után is az lesz” – fogalmazott a képviselő, aki szerint ennek tudatában kell a békéért tenni. Mindezt Magyarország hangjaként adta elő. Magyarország a konfliktus mielőbbi lezárása mellett foglal állást, és ha ennek az az ára, hogy Ukrajna feladja azokat a területeit, ahol olyan orosz anyanyelvű lakosok élnek, akik Oroszországhoz akarnak tartozni, akkor ezt meg kell tennie.

És ezek után bárki is csodálkozik azon, hogy Budaházy szabadlábon van? Vagy hogy egy ilyen kollaboráns szélsőséges párt bekerült a Parlamentbe? Vagy hogy Toroczkai és bandája lett Orbán új háziállata? Szégyen és gyalázat, köpedelem és mérhetetlenül felháborító, amit ezek az ország nevében előadnak az egész világ előtt. Mindeközben Bahmutnál elkezdődött az ukrán ellentámadás és offenzíva az elfoglalt területek visszaszerzéséért. Én akkor innen kérnék elnézést minden szövetségesünktől, és az életüket éppen a fronton feláldozó ukrán katonáktól ezekért az aljas szavakért. Vannak ebben az országban még olyanok, akiknek nem ment el az esze, akik nem adták el magukat rubelekért az orosz agresszornak, akik még nem fordultak ki minden emberségükből. Mi vagyunk a kisebbség egyelőre, de van még remény. Akkor majd remélem, megbocsátotok nekünk, már nem lesz túl késő!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.