Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Esetleg attól is biztonságban éreznék magukat mimagyarok, ha nem lopnák szét az országot nagyuramék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Ismét elérkezett egy szombat a sok közül. Ahogy ilyenkor kell, az időjárás is elszaródik. Én nem tudom, ki intézi ezt, de valamiért minden hétvégére elromlik minden, ami csak el tud romlani. A kormány elmeállapota már talán sokat nem tud romlani, bár úgy nézem, Orbán Viktor és Novák Katalin vállt vállhoz vetve küzdenek a siker érdekében. Kezdődött azzal, hogy az új magyar vezérkari főnök, Böröndi Gábor akkora ökörségeket beszélt a második világháború kapcsán, hogy arra már mindenki felkapta a fejét. Aztán Orbán Viktor Veszprémben, az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ ünnepélyes megnyitóján mondott egy igen érdekes – szerintem inkább zavaros és gyalázatos – beszédet, ebből csak egy kis részt idézek:

A kormányfő azt mondta: az európai államok együttműködése mindig nehéz és bonyolult dolog volt. Az a tény, hogy a Római Birodalmat különböző harcias törzsek döntötték meg és egyes területeit más és más törzsek foglalták el, el is döntötte Európa sorsát: eldőlt, hogy Európában saját nyelvvel, saját kultúrával, saját ösztönvilággal rendelkező nemzetek lesznek – fejtette ki.
    Hozzátette: ez rivalizálásokat, konfliktusokat, területi és hatalmi vitákat hozott, de a nemzetállamok felett Róma bukása óta mindig ott lebegett „egy álom, egy kísértés”, hogy újraegyesítsék, egy birodalomban fogják össze a hajdani Róma területeit, vagyis Európát.
    „Bizánc, Nagy Károly, Ottó, Napóleon, Hitler más-más alapokon, de mindegyik európai egységről álmodozott” – mondta a miniszterelnök, aki szerint ez ma is így megy. Egyszerre van jelen az önálló nemzeti lét és a birodalmi gondolat, a nemzeti kultúra és az európai értékek, a szuverenitás és az „ever closer union”, ahogyan Brüsszelben mondják – tette hozzá.
    Úgy vélte: ha szerencsénk van, megtaláljuk a kényes egyensúlyt a nemzeti szuverenitás és európai együttműködés között, ha nincs, akkor „elbillen a dolog” és „nemzeti konfliktusok aknamezője” vagy „bürokratikus hatalmi gépezet” lesz belőle, amely visszaél a hatalmával. 
    Kijelentette: az egyensúlyhoz hazájukat és Európát egyaránt szerető, toleráns és erős, „Pannon-féle vezetők” kellenek. Szerinte ez ma „ritka, mint a fehér holló”, helyette intolerancia, gyengeség, szívtelenség van. 
    Hangsúlyozta az európai együttműködés modern formáját; az Európai Uniót két cél, a béke és a jólét hívta életre. Ma viszont „kötésig állunk egy háborúban”, s a gazdasági helyzet és a kilátások egyre aggasztóbbak és rosszkedvűbbek. Ha nem tudja teljesíteni eredeti küldetését, akkor mi végre az Európai Unió? – tette fel a kérdést. 
    Azt mondta: ha erre nem találják meg a választ, akkor az olyan szép szokások és remek programok napjai, mint az Európa Kulturális Fővárosa is meg vannak számlálva.
    „De ma ne gyötörjük magunkat ilyen nehéz kérdésekkel, hiszen ünnepelni jöttünk, és örüljünk annak, hogy még van miért. Éljen Európa Kulturális Fővárosa, éljen Veszprém! Éljen az Európai Unió!” – fogalmazott. (MTI)

Ezek szerint nem csak Böröndi Gábor lógta el az iskolában a történelemórákat, hanem Orbán Viktor is. Ha mégsem ez történt, hanem tudatosan hazudott a kormányfő, azt akarja elhitetni a híveivel, hogy Hitler tulajdonképpen jó ember volt, és csak egységet akart (Horthy Miklós fényesre nyalásán már egy ideje túl is vagyunk), akkor sokkal nagyobb a baj a fővezér agyával, mint amit már eddig is gyanítani lehetett. És még ezen a ponton sem sikerült elengedni ezt a keserves történetet, mert Novák Katalin is beszállt a buliba. Twitteren, angolul. Hátha azt senki nem érti meg.

A hadsereg parancsnokaként és Magyaroroszág elnökeként tisztában vagyok vele, hogy a vezérkari főnöknek számos feladata van, például szembenézni az ukrajnai háború veszélyeivel és modernizálni a hadsereget. A történelmi vitákat és értelmezéseket pedig jobb, ha a történészekre hagyjuk (HVG)

Ezek szerint a hadsereg vezérkari főnöke főállásban történész? Mert ha igen, akkor talán azzal kellene foglalkoznia. Ha viszont nem történész, akkor nem kellene olyasmiről pofáznia, amihez nem ért – egy középiskolás szintjén sem -, ellenben komoly nemzetközi felháborodást tud vele kiváltani. Böröndinek és Orbán Viktornak random falu hulla kocsmájában (többnyire a temető mellett lévő kocsmákat így nevezi a népnyelv) kellene eszmét cserélni, azt is halkan, egy eldugott sarokban, záróra környékén. A komplett magyar kormány, a fideszes és kádéenpés politikusok, ezen belül is a miniszterelnök, a köztársasági elnök és a főkatona konkrétan vállalhatatlanok. És akkor még Varga Mihály meg sem szólalt. Na de most:

A kormány azon dolgozik, hogy egyre több területen növelje Magyarország önellátását, és tovább csökkentse a külső kitettségét – mondta a pénzügyminiszter a Somogy vármegyei Csákányban pénteken.

    Varga Mihály a gyógyászati segédeszközöket forgalmazó Igazgyöngy ’98 Kft. mintegy másfél milliárd forintos beruházással kialakított kötszergyártó üzemének átadásán rámutatott: a koronavírus-járvány alatt vált világossá, mennyire kiszolgáltatott az ország az egészségipari termékek területén, pedig a magyar emberek egészsége és ellátása nem függhet a nemzetközi piacoktól.
    A miniszter hangoztatta: a magyar gazdaságpolitika a veszélyes időkben is világos és helyes célokat követ, az államadósságot, a költségvetési hiányt csökkenti, a munkahelyeket megvédi, az inflációt egyszámjegyűre szorítja le.
     „Nem spórolhatjuk meg magunknak, hogy létrehozzuk azokat a kapacitásokat, amelyek lehet, a rendszerváltozás előtt megvoltak, de akkor a piaci logikából kiindulva azt gondoltuk, nem kellenek, majd a piac megoldja, csakhogy nem mindig tudja megoldani” – mondta a miniszter.
    Hozzátette, szeretné, ha „minden magyar ember biztonságban érezné magát”, az alapvető egészségügyi termékek – a fertőtlenítő szerektől a kórházi bútorokig – Magyarországon készülnének.
    Varga Mihály szólt arról is, hogy minden nap tenni kell a nemzeti szuverenitásért. „Sokszor akarják megmondani nekünk kívülről, mi a jó a magyar gazdaságnak, mi mindig azt kérjük, bízzák inkább ránk” – szögezte le.
    Azt mondta, Magyarország tagja „egy nagyobb klubnak, az Európai Uniónak, vannak szabályok, amiket minden tagnak be kell tartani, de azon belül, hogy a klub milyen irányba menjen, versenyképességben, hatékonyságban, hadd szóljunk bele mi is”.
    „Ezt tesszük évek óta sok vitával, és vállaljuk, hogy következetesen a magyar emberek, a magyar gazdaság érdekeit képviseljük” – hangoztatta.
    Varga Mihály a regionális fejlesztésekről szólva kitért rá: fontos kormányzati cél, hogy a beruházások olyan településeket is elérjenek, amelyek eddig kiestek a fősodorból.  (MTI)

Szerintem a koronavírus járvánnyal kapcsolatban igen kevés kötszer fogyott. Ha jól emlékszem, akkor vettek valami kurvadrága gépet a pénzünkből, hogy az majd csak úgy fogja ontani a maszkokat, aztán villámgyorsan kiderült, hogy nem ontja. Rohamtempóban felhúztak egy járványkórházat Kiskunhalason, ami az én szerény tudásom szerint ott áll kihasználatlanul, és akkor még a lélegeztetőgépekről egy szót sem ejtettünk. Aztán ott a nemzeti oltóanyaggyár Debrecenben. Az, ami tavaly óta már üzembe is van helyezve. Vagy nincs, mert még fel sem épült, ennek ellenére évente 40 milliárdot költünk rá nagyon lelkesen. Örülök neki, hogy már lesz nemzeti kötszer, de talán ezekről a projektekről is ejthetne néhány kósza mondatot a miniszter úr, ha annyira ráér. Esetleg attól is biztonságban éreznék magukat mimagyarok, ha nem lopnák szét az országot nagyuramék, hanem arra költenék a pénzt, amire kell. Vagy legalább arra, amit nagy harangzúgással bejelentenek. De még ez sem szokott menni nekik.

További jó ébredezést, de még inkább jó lustálkodást! Elvégre hétvége van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.