Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Trükkelütötten

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Eleddig Isten kegyelmében bízhattak a hosszú börtönévekre elítélt bűnelkövetők. Mostantól már jobban teszik, ha Novák Katalin kegyelmében bíznak.

*

Túszul ejtették a Magyar Köztársaságot, és mi azon rugózunk, hogy szabadon engedtek EGY terroristát?!

A többi nehány ezret le sem csukták!

*

Mit evett legszívesebben OV a Karmelita menzáján mostanában?

Kordon bleu-t.

*

Nem a kordonokat kell elbontani, hanem barikádokat kell emelni.

*

Diáktüntetők: MUSZÁJ-NEMECSEKEK. (Csupa nagybetűvel.)

*

Egy orvoscsoport minapi felfedezése szerint a sok szotyievés szittyaságot okoz.

*

A lopvezér már piszkosul bánja, hogy beépíttette a Felvonulási teret. Már egy rendes Békemenetet sincs ahol megtartani a közlekedés komoly akadályozása nélkül, a nukleáris elrettentést szittyakürttel elképzelő haderő kackiás díszszemléjéről nem is beszélve.

*

Demeter Szilárd, aki egyéb szerteágazó tevékenységei mellett és ellenére a Petőfi Irodalmi Múzeum Főigazgatója is, bejelentette, hogy reprint kiadásban megjelentetik Szittya Bendegúz Attila 1934-ban megjelent örökbecsű könyvét, méghozzá rögtön libsibőr kötésben. Az örökbecsű, „Megfúvom szittya lantomat” című mű máris élénk érdeklődést keltett Bencsik András fejében, aki bevállalta hogy az Új Világrend jegyében saját közköltségén nemcsak lefordítja orosz nyelvre a versgyűjteményt, hanem terjeszti is azt az Ukrajnában harcoló bérkatonák, kegyelemre aspiráló gyilkosok és reguláris erők körében. 

Álljon itt betűhíven a szerző egyik páratlan négysorosa annak illusztrálására, miért és mennyire hiánypótló ez a kiadás most, hogy új szelek fújnak a magyar honvédség berkeiben.

„Talpra magyarok,

Hí a hazátok!

Itt az időtök,

Most vagy sohátok!”

Az (újra)kiadó egyben elhatárolódik Mucsi József szaxofonos Megfúvám szittya lantomat című prózai alkotásától, amely a Herendi 2004 Kiadó gondozásában jelent meg.

*

Bevezetik a nukleáris elrettentést, gagyogja az új vezérkari főnök.

Te Szent Kleofás, akkor most belép a seregbe a Tóth Gabi? Vagy újrafutózzák Müller Cecilíát? Netán más szerepkörben tüntetik fel dr. prof. Bagdy Emőkét?

Nem tudhatom, de én már most rettegek!…

*

Pártkatona: bökfilkó.

*

– Jenő, azt írja az újság, hogy…

– Mit nem mondasz, Lujza!?… Ismét van újság Magyarországon?

*

Álmomban néha társasház vagyok, amelyet kezelnek. 

Várólista nélkül.

*

Megértük, hogy őuraságéknál – számos más lexéma után – a progresszív kifejezés is szitokszó lett.

*

Lovas nemzet a magyar, nemdebár? Akkor hát mit csodálkozzunk, ha vezetőink mindent meglovasítanak, ami a látókörükbe kerül?!…

*

Olyan kapu- vagy ajtókopogtatót már többet láttam, amely két, egymás száját csókoló szerelmes arcát formázza. De olyant, amelyen egyik ember feje a másik fenekére koppan, még sose. 

Holott volna rá igénytelenség.

*

Azért mekkora kitolás már egy író emberrel, hogy egyszerűen képtelenség olyant kitalálni, amit a mindennapi valóság ne überelne ízibe!

*

Én tisztelem mindenkinek a veleszületett vagy szerzett hülyeségét, de senki ne akarja azt rám erőltetni.

Talán mert ragaszkodom a sajátomhoz…

*

Nem zörög a paraszt, ha a szél nem fújja.

*

Azok, akik előszeretettel minősítgetnek személyükben másokat, megfeledkeznek arról, hogy ezzel önmagukat is minősítik.

*

A semmitmondás lehet nagyobb, de a nagyotmondás sosem lehet kisebb.

*

Már látom a fényt a tű fokának végén!…

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.