Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha erre sem küldi Brüsszel a pénzt, akkor igen nagyon erősen meg leszek lepődve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Végre megtudhattuk, hogy a csúti gázszerelő továbbra is az ország leggazdagabb embere. Egyetlen perc alatt több pénzt keres – persze nem ő, személyesen, a hihetetlen intellektusával, hanem a nevén lévő cégek, melyeket aligha tudna akár csak részben is felsorolni -, mint egy becsületesen, és nagyon sokat dolgozó szakápoló vagy mentős egy egész hónap alatt. Ez nem azért rohadtul dühítő, mert miért nem keres annyit egy segédmunkás, amennyit egy sebészprofesszor, normális ember ilyet nem mond, nem is gondol. Azért dühítő, mert bármiféle saját teljesítmény nélkül, a közpénz aktív átcsatornázásával, mindenki kárára, becstelen módon keres ennyit az, aki Lölö nevére íratta a fél országot. Ha ez nem lett volna elég, akkor megtudhattuk azt is, hogy Orbán Ráhel bababutikja jól megy, sokat foglalkozik az üzlettel, és az apja mindig támogatta őt abban, hogy ki tudja bontakoztatni a tehetségét. A gond az, hogy ahogy a nagyszerű gázszerelő esetében, úgy a saját lábán álló Ráhel és férje esetében is meglehetős bizonyossággal lehet tudni, hogy a gazdagságuk forrása honnan ered, ahhoz nincsen köze sem a tudásnak, sem a szorgalomnak, sem a kockázatvállalásnak. Ezek kellenek ugyanis egy sikeres vállalkozáshoz, és persze némi kezdőtőke, bátorság és szerencse is. Mármint normál esetben kell ez, más esetekben elég egy teljhatalommal uralkodó diktátor akarata, és az ország pénze.

Szerdán ült a kormány. Sajnos még nem ott, ahol kellene, csak az alaposan megvédett Karmelitában. Orbán szerint a költségvetést barkácsolják ők, pontosabban:

Készül a költségvetés. Háborús időkben is megvédjük a családokat, a munkahelyeket, a rezsicsökkentést, a nyugdíjakat és garantáljuk Magyarország biztonságát! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺 (Facebook/Orbán Viktor)

Most tekintsünk el attól, hogy május elején normális eszű kormány még nem készít költségvetést, hiszen ezerszer kell majd módosítani, ahogy változnak a dolgok. Attól azonban ne tekintsünk el, hogy Orbán szerint háborús időket élünk. Ezek szerint mégis belerángatta Magyarországot a kormány a háborúba? Egyedüliként, mert egyetlen más uniós tagállamban sincsen veszélyhelyzet, háború, megvédés. Csak nálunk, de itt legalább nem működik. Sem a rezsicsökkentés, sem a nyugdíjak megvédése. A kormányülésnek nevezett össznépi bohóckodás egyetlen eredménye az, amit egy bekezdéssel előbb boncolgattunk. Nem véletlen, hogy nem a nyugdíjasok feszítenek egymilliós blúzban, hanem Orbán Ráhel, és nem Józsi bácsi viszi a feleségét Londonba koncertre, hanem Mészáros Lőrinc.

Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés alenöke, György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal főispánja összecsődült Nyíregyházán. És átadták. Nem ám akármit, hanem a vármegyeháza felújított tetőszerkezetét adták ők át. Holott átadhadták volna gerendánként, cserepenként is, mégis ilyen nagyvonalúak voltak, hogy egyben. Biztosan én emlékszem rosszul, de mintha régebben – már bőven a dinoszauruszok kipusztulása utáni időkben – simán csak felújították volna a tetőszerkezetet, betömték volna a kátyút különösebb cirkusz nélkül. Átadni inkább az új beruházásokat volt szokás, nem a szükséges felújításokat, javításokat.

Az ukrajnai háború negatív kihatásai a közöttük lévő több ezer kilométernyi távolság ellenére a Maldív-szigeteken és Magyarországon is érezhetők, ezért a két ország a globális békepárti többséghez tartozik – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

    A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Maldív-szigeteki kollégájával, Abdulla Shahiddal közös sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy diplomáciatörténeti eseményről van szó, minthogy most látogatott először hazánkba a dél-ázsiai ország külügyminisztere.
    Aláhúzta: bár a két állam több ezer kilométerre található egymástól, két olyan kérdés is összeköti őket, amelyek abszolút meghatározók a jövő szempontjából.
    „Az egyik az, hogy mindketten a béketáborhoz tartozunk” – szögezte le, rámutatva, hogy Magyarország és a Maldív-szigetek egyaránt szembesül a háború súlyos következményeivel az infláció, az élelmiszer- és az energiaárak elszabadulása nyomán.
    „Egyetértünk abban, hogy ezt a háborút el kell ítélni, azonban ennek a konfliktusnak nincs megoldása a hadszíntéren. Mindketten békét akarunk, mert csak a béke képes arra, hogy emberéleteket tudjunk menteni, és egyetértünk abban is, hogy ennek a háborúnak nincsenek nyertesei, kizárólag vesztesei” – jelentette ki.
    Szijjártó Péter kiemelte, hogy a másik kérdés, amelyben azonos a felek álláspontja, a környezetvédelem fontossága.
    „Mindketten a környezetvédelem globális éllovasai vagyunk különböző okokból. Mindkét ország racionálisan, észszerűen, a józan ész talaján állva közelíti meg a környezetvédelem kérdését. Egyikünk számára sem ideológiai kérdés ez, nem fogadjuk el, hogy valaki politikai monopóliumot építsen a környezetvédelemből” – fogalmazott. (MTI)

Kivételesen nem Szijjártó Péter ment le ahhoz a térképről, hogy teljesen értelmetlen, és tökéletesen érdektelen megállapításokkal bombázza a populáció agyvelejét. Ez már önmagában jó hír, arról nem beszélve, mennyire felemelő, hogy a maldívokkal ugyanazt a béketábort erősítjük. Igaz, az most sem derült ki, hogy milyen módszerrel tervezik létrehozni a békét, de azt hiszem, mindegy is. Arra játszanak, hogy egyszer véget fog érni a háború, akkor majd lehet azzal kampányolni, hogy lám, Orbán Viktor az elejétől ezt mondta, és most végre sikerült neki elérni. Hurráéljen! Azt eddig nem tudtam, hogy a környezetvédelem éllovasai vagyunk. Utoljára ott maradtam le, hogy Greta Thunberg egy agyatlan, beteg hülyegyerek. Biztosan időközben változtak a dolgok.

Annyiban nem változott semmi, hogy megint meghosszabbították a bátorak Orbán Viktornak a háborús veszélyhelyzetet, nehogy le kelljen neki mondania a rendeleti kormányzás lehetőségéről. Esküszöm, ha véget ér a háború, ezek akkor is hosszabbítani fognak. Amit egyszer kiharcoltak, ahhoz ragaszkodnak körömszakadtáig.

Magyarország egyedüliként nem csatlakozik ahhoz az EU svéd elnöksége által jegyzett közleményhez, amely egy friss EBESZ-jelentés nyomán elítéli az emberi jogi helyzetet Belaruszban. Cikkünket frissítettük a Külgazdasági és Külügyminisztérium válaszával. (Szabad Európa)

Amennyire tudom, még a NATO-tagság is lóg a levegőben. Úgy is kell! Ha erre sem küldi Brüsszel a pénzt, akkor igen nagyon erősen meg leszek lepődve. Végtére is az Orbán-kormány teljesen csapatjátékos, semmi különutasság, zsarolási kísérlet, ilyesmi. Előre, egyenest a béke útján! Lehetőleg autóval, ugyanis Gulyás Gergely nehezményezi Karácsony Gergely döntéseit. Szerinte azért nem tudja a főpolgármester jól irányítani a fővárost, mert nem ismeri a vezetés élményét. Én speciel tudok is, szeretek is vezetni, de aki ezt Budapesten élvezni tudja, az szerintem mazochista. Továbbá nem lenne baj azt sem tudomásul venni, hogy lehet gyalogolni, bicajozni is, a tömegközlekedés pedig sokkal kevésbé terheli a környezetet. A város alapvetően nem az autóké, hanem az embereké. Ezt lenne jó elfogadni, még ha nem is könnyű.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.