Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Család a lábunkon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Navracsics Tibor ismét felbukkant a habokból (vagy ahol eddig volt), de most nem azt jelentette be, hogy mármindjárt jön a pénz Brüsszelből, remekül haladnak a tárgyalások, és szinte már meg is vannak állapodva ők. Most azt jelentette be, hogy Magyarország mégiscsak kéri az Európai Uniótól a helyreállítási alap mellé igényelhető hitelt is. Mert a magyar ember olyan, hogy addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér. És olyan, hogy szereti előbb megkeresni a pénzt, csak aztán elkölteni. És olyan, hogy megtanulta, a hitel mennyire veszélyes dolog. Szóval most akkor kérnék ők a pénzt. Majd. Azt momentán meg nem tudom mondani, hogy amennyiben a vissza nem térítendő forrást is blokkolja az unió, miért engedné át a rendszeren a hitelt, de Navracsics biztosan jobban tudja. Ezt is. Már csak azt kellene elmagyarázni, hogy akkor mégsem előre megy, nem hátra? És a magyar gazdaság olyan erős, hogy ha egy büdös fillér nem érkezik Brüsszelből, akkor is megáll a kiscsalád a lábunkon. És minket aztán nem lehet zsarolni. Amúgy is, mindjárt nettó befizetők leszünk, és akkor át kell gondolni, hogy érdemes-e nekünk bent maradni. Mert van ám élet az unión kívül is. Állítólag. Bár mostanában mintha ez is változna, mert – még mindig Navracsics Tibor szerint – a kormánynak esze ágában sincs kilépni az Európai Unióból.

A Parlamentben is van élet (állítólag), legalábbis erre utal, hogy Orbán Viktor tegnap hősiesen befáradt, és a rá jellemző nyílt, őszinte válaszokat adott a képviselők kérdéseire. Szó esett természetesen a könnygázzal lefújt diákokról is. A miniszterek elnökének erről az a véleménye, hogy mindenkinek be kell tartania a törvényeket. Azt én nem tudom, hogy melyik törvény írja elő, hogy nem lehet tüntetni, illetve aki tüntet, azt le lehet fújni. Ez a könnygáz-dolog amúgy általában nagyon szokott tetszeni a rendőrségnek, távolról sem ez az első alkalom, hogy nagy kedvvel használják. Tudom, ők csak a törvényeket védik, parancsot kaptak, nem lehet saját véleményük, akkor is csinálniuk kell, ha amúgy szívük szerint inkább fagyit osztogatnának a gyerekeknek. Én ezt mind értem. A kérdésem csak az, hogy azért a fizetésüket ők kapják meg, és ők költik el, vagy a felettesük?

Az orosz-ukrán háború kitörése óta – amit Vlagyimir Putyin indított, mégpedig előre megfontolt módon, jó ideje készült rá – nem igazán értem Orbán Viktor békegalambkodását. Azt hiszem, végre sikerült megfejtenem a titkot, hogy honnan ered a dolog. Gyávaságból. Először fosott szembemenni Putyinnal (ez azért mostanra sem múlt el, bár már többet veszít, mint amennyit nyer a kiállással, de ennek a zsákutcának nincsen kijárata), majd félt egyértelműen állást foglalni. Most alighanem amikor esténként összekulcsolja az enyves mancsát lefekvés előtt, azt kéri, hogy legyen vége a háborúnak, illetve hogy soha ne legyen vége. Ha vége lesz, akkor ugyanis lehet harsogni tiszta erőből, hogy lám, a próféta, a mindent előre látó zseni megmondta, kiharcolta, elérte. Ebből is jól látszik, hogy nála alkalmasabb vezetője az Európai Uniónak nem volt, nem van és nem lesz. Ideje megkoronázni. Másrészt viszont ha véget ér a háború, akkor állatira nehéz lesz a háborúra fogni a honi gazdasági problémákat. Talán úgy van vele, hogy hiszen már 5 éve, 10 éve kormányon lévő miniszterelnökként is simán hivatkozott az elmúlt öt évvel azelőtti elmúlt nyolc évre, akkor a háború emlékéből is meg fog élni vagy 15 évig. Minimum.

Ennek csak némileg mond ellent a következő hírecske:

Az Alapjogokért Központ értékelése szerint nemzetközi szinten is létrejött a centrális politikai erőtér a globalistákkal szemben, a CPAC (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) Magyarország tanácskozásán pártpolitikai hovatartozásokat felülíró és kontinenseken átívelő koalíció jött létre „az Isten, haza, család értékegysége” mellett.

    A múlt heti rendezvényt szervező elemző intézet a Facebook-oldalán hétfőn azt írta: a magyar jobboldal, az amerikai konzervatívok, valamint „európai szövetségeseink” részvételével tartott konferencia teljesítette az „együtt erő vagyunk” ígéretét. Magyar szervezésben nemzetközi szinten is létrejött a centrális politikai erőtér, „a szuverenisták szövetsége a globalista hálózatokkal szemben – mert csak együtt van erőnk a békéhez!”.
    Hozzátették: a több mint 400 külföldi vendéggel május 4-5-én megrendezett második CPAC Hungary „valóban Magyarországra vonzotta azokat az egész világról, akik számára fontosak civilizációnk zsidó-keresztény kulturális alapjai, a nemzeti büszkeség és a gyermekek védelme, Mexikóvárostól Tokióig”.
    Közölték: a legfontosabb európai pártcsaládok vezetőinek, a legnagyobb francia, portugál, észt jobboldali pártok elnökeinek, a grúz miniszterelnöknek vagy a korábbi cseh miniszterelnök, az ANO elnökének, Andrej Babisnak, amerikai és európai minisztereknek, képviselőknek Budapestre érkezésével „olyan centrális politikai erőtér látszik kialakulni nemzetközi szinten – a magyar jobboldal szervezésében -, mely együttes erővel tud kiállni a szuverenitásért a globalista elitek és ideológiák ellen”. Ezt erősítette  – tették hozzá – az Egyesült Államok 45. elnöke, Donald Trump videóüzenete is, aki szintén „a marxista globalistákkal szembeni összefogást szorgalmazott”.
    Az Alapjogokért Központ szerint a CPAC Magyarország konferenciájára  érkező több mint 2000 résztvevő, 130 újságíró, valamint 30 hazai és külföldi partnerszervezet mutatja a magyar jobboldal erejét.
    Idézték Orbán Viktor miniszterelnököt, aki a rendezvényen úgy fogalmazott: Magyarországhon az elmúlt 13 évben valóban sikerrel kísérletezték ki „a globalista progresszív vírus” ellenszerét, azt, hogy a nemzet, a családok védelme és a béke érdekében „nemet kell mondani migrációra, genderre, háborúra”. A CPAC Magyarország ezt a „szuverenista politikai vakcinát” kínálta a résztvevőknek, amelynek receptjét eltanulva sikerrel vívható meg a küzdelem saját országaikban – tudatta az Alapjogokért Központ.
    A Conservative Political Action Conference (Konzervatív Politikai Akció Konferencia, CPAC) az Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor seregszemléje. (MTI)

No, ha jól értem, az Orbán-kormány összefogott a nemzetközi erőkkel, hogy Orbán Viktor legyen a nemzetközi szélsőjobb vezére. Ez már az Európai Unióban is nagyon bejött, ott is voltak ilyen szép tervek egy szélsőjobbos pártcsalád létrehozására, amit természetesen szintén a csúti hadvezér irányított volna. Az sajnos végül nem alakult meg – amit nem is értek, ha csak nem az volt az ok, hogy sorra buktak meg a potenciális partnerek, a maradék pedig simán belefojtaná a reménybeli társait egy kanál vízbe, lévén hogy maga is a trónra vágyik -, na de majd most ez a nagy, nemzetközi összefogás tutira sikeres lesz. Pláne, hogy már vakcina is van, amit helyben fejlesztett ki népünk bölcs vezére. Ha ez nem lesz világsiker, akkor semmi. Pláne megtámogatva a bukott amerikai elnökkel, aki vagy börtönbe kerül, vagy nem.

Ameddig az kiderül, jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek. Mi szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.