Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miközben ártunk és ormányunk könnyes-nyálas anyáknapi boldogságban fürdött, anyák tüntettek a Karmelita előtt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, a szokásosnál is kellemesebb hétfőt kívánok mindenkinek! Igaz ugyan, hogy fogalmam sincs arról, milyen lehet egy szokásos hétfő, pláne kinek milyen, hiszen ahányan vagyunk, annyifélék. Ám hamarosan jó lesz nekünk, mert mindjárt lesznek kötelező akciók a boltokban, amit meg lehet köszönni gondoskodó kormányunknak. Szakemberek ugyan azt állítják, hogy az égvilágon semmin nem fog segíteni ez a legújabb látszatintézkedés, ám a valóság még soha nem riasztotta el Orbánékat attól, hogy véghez vigyenek valamit, ami nekik nem kerül pénzbe, és politikai hasznot remélhetnek tőle. Akciókkal, vagy akciók nélkül, ma már felzabálta az Európa-bajnok magyar infláció az emberek pénzét, nincsen tartalék, nincs miből vásárolni, és nincs már miből megtakarítani. Akkor sem lesz, ha baromiszor marhanagy táblán kell hirdetni, hogy az akciós terméket a kormány nagylelkűségének köszönhetjük.

További jó hír, hogy a nyugdíjkassza is a fejreállás szélén táncol, legalábbis ez olvasható ki a Portfólió cikkéből. A kasszából kiáramló pénz egyre több, ezzel párhuzamosan a befizetések összege nem növekszik, de legalább csökken. Ez azért nagyon különös (vagy csak én nem látom át a dolgokat), mert rengeteg ember hal meg bőven a nyugdíjkorhatár elérése előtt, aki eléri, azok is átlagban 7-8 évig élnek, miközben a nyugdíjjárulékot 40-50 éven át fizették. Ez a pénz mind bent kellene maradjon a nyugdíjkasszában, de ezek szerint nincsen ott. Akkor viszont hol van? Továbbá hol vannak az új belépők a munkaerőpiacra, akik befizetik a járulékaikat? Ha félretoljuk a sikerpropagandát, akkor máris tudni fogjuk, hogy a rezsim olyan tömegben üldözte el az országból a fiatalokat, hogy az már a bevételeken is remekül meglátszik. Akik fenn tudnák tartani az államháztartás egyensúlyát, azok már más ország gazdaságát gyarapítják. Alaphangon is elment ebből az országból a munkavállalók bőven több, mint 10-15 százaléka. Ráadásul azok mentek el, akik nem közmunkából és nem minimálbérből fizetnének be a közösbe, hanem jóval magasabb jövedelemből, mert képzettek, jó szakemberek, sok közülük diplomás. Na, ők mentek és mennek el az országból, mert talán nem akarnak egy gyűlölködő, elbutult, elszegényedő országban élni. Talán azért mentek el, mert a központilag irányított homofóbia az életüket lehetetlenítette el, pedig ők csak békében éltek volna. Talán azért mentek el, mert vágytak arra, hogy rajtuk múljon, mire viszik, milyen színvonalon élnek. Hogy a tehetség, a szorgalom és a kockázatvállalás számítson, ne az, hogy ki kit ismer, mennyire hangosan kormánypárti, hová született, netán a jól menő vállalkozása megtetszett-e valamelyik nerencnek. Esetleg azért mentek el, mert nem akartak csirkefarhátért sorbaállni, gyereket pénzért vállalni, lehajtott fejjel sunyítani. Talán nem akartak gyűlölködő, megkeseredett, fáradt, rosszul öltözött, kedvetlen embereket látni maguk körül, valahányszor kimennek az utcára.

A NER-rendszere ugyan képes elüldözni az ellenzék és a potenciális ellenzék egy jelentős részét, ennek nagyon örülnek a szektatagok, csak éppen azt nem értik, hogy maguk alatt fűrészelik a fát. Orbán népe nem tudja fenntartani sem a gazdaságot, sem önmagát. Az alacsonyan képzett, minimálbérből vagy közmunkából élő hívek nem tudják megtermelni a tulajdon nyugdíjukat sem, nemhogy a mostani nyugdíjas generáció ellátását. Ha a helyzet romlik – márpedig én nem látom, hogy javulna -, az elvándorlás valószínűleg fokozódni fog, ami közelebb hozhatja az összeomlást. Erre nem ártana gondolni olyankor, amikor a nagyon keresztény, nagyon konzervatív fideszesek oly könnyedén buzdítják távozásra a libsiket, balosokat, melegeket. Mert nem a libsik, balosok és melegek fognak éhendögleni, hanem ők, a győztesek, a morális fölényesek, a bátorak. Bizony.

Tegnap mindenkinek meg kellett hatódni. Vagy hát nem, de a média elvolt vele egy darabig. Index: Megható fotóval jelentkezett Orbán Viktor a közösségi oldalán. A megható fotó a miniszterek elnökének, és az őt felnevelő anyának az ölelkezése anyák napja alkalmából. Propeller: Megható videóban üzen a rendőrség az édesanyáknak. Természetesen megtekinthettük Novák Katalin anyját is, Németh Szilárd sem maradt ki a köszöntésből. Lázár János lecsúszott a reggeli szeretetfolyamból, mert hetek óta jegyeket és bérleteket árul. Visszakanyarodva az iménti gondolatmenetre, az itt nyilvánosan köszöntgetett anyáknak valószínűleg nincs, és nem is lesz anyagi gondjuk nyugdíjas korukban, mindenki más anyja pedig kit érdekel?

Miközben ártunk és ormányunk könnyes-nyálas anyáknapi boldogságban fürdött, anyák tüntettek a Karmelita előtt.

Rendhagyó anyák napi tüntetést szervezett vasárnap délutánra a budavári Karmelita kolostor elé az ADOM Diákmozgalom, a Magyar Anyák akciócsoport, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Nőkért Egyesület, a Tanítanék Mozgalom és több más szervezet.

  A „Női kiállás a gyerekekért, az anyákért, a nőkért” résztvevőit az esemény közösségi oldalán arra kérték, hogy fehér öltözékben, vörös szalaggal érkezzenek. A szervezők szerint felháborító, hogy az „oktatási rendszer szétverése, kivéreztetése” ellen kiálló gyerekeiket „gumibottal, könnygázzal és fogvatartással bünteti a hatalom”, ezért mindenkit arra kértek, hogy a csatlakozásukkal fejezzék ki az elégedetlenségünket a „fennálló rezsimmel szemben”.
    A békésnek hirdetett eseményre nőket vártak, a férfiakat arra kérték, hogy a háttérben figyeljenek és „csak akkor avatkozzanak be”, ha ezt kérik tőlük.
    A rendezvényt a Magyar Anyák akciócsoport szervezője a demonstráción az 1956-os eseményekkel állította párhuzamba. Hajnal Edina szerint az akkori tiltakozók a felmenői a maiaknak, akik a forradalom örökségét folytatják, szabadságot és tisztességet követelve. Elég a bántalmazásból, elég az erőszakból – mondta az aktivista.
    A szervezők képviseletében köszöntötte a résztvevőket Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója is, aki hangsúlyozta, a tiltakozók nem maradhatnak láthatatlanok, miközben az erőszak ott van az állam működésében, a bántalmazó hatalom viselkedésében és tetteiben.
    A kormány „berontott az otthonokba, a legócskább módon kényszeríti rá az ásatag értékrendjét” mindenkire, és nem elég, hogy semmibe veszi a gyermekeket, szegénységben tartja őket, most gumibotot és könnygázt is bevetett ellenük – utalt a szerdai tüntetésen történtekre Törley Katalin, azt ígérve, hogy folytatják a tiltakozásokat, és mostantól ők lesznek ott az első sorokban.
    A beszédeket követően pár perc csendre kérték a résztvevőket, majd a magukkal hozott, a szervezők közlése szerint a gyermekeket jelképező virágokat a Sándor-palota elé vitték. A tiltakozók pártjelvényeket nem hoztak magukkal, csak a háttérben fölállított hangosítón volt látható a Magyar Kétfarkú Kutya Párt emblémája.
    A Demokratikus Koalíció vasárnap este közleményben tudatta az MTI-vel, hogy Dobrev Klára – több női párttársával – a magyar anyákkal tüntetett a civilek anyák napi demonstrációján. (MTI)

Valószínűleg legfeljebb gúnyos mosolyt vált ki ez a demonstráció a kormány tagjaiból és az udvartartásból, de igazából szerintem ez az a pillanat, amikor ideje lenne megrémülni. Gyengébbik nem, így (is) nevezi őket a köznyelv. Holott erről szó sincs. A nők, főként akkor, ha a gyerekeiket védik, veszélyesebbek bárkinél és bárminél, erősebbek, mint azt bárki gondolná. Ha a nők odaállnak valaminek az élére, akkor előbb vagy utóbb a férfiak is oda fognak állni. Ha ez történik, ha az anyák, feleségek, nővérek kiállnak a rendőrsorfallal szemben, mi fog történni? Könygázzal oszlat a rendőrség? Megteszik vajon? Meg merik tenni? Meg akarják tenni? Mikor jelenik meg a propagandalapokban az első cikk Soros György női alakulatáról? Ez már veszélyes terep, nagyon vékony jég. Meglátjuk, lesz-e belőle valami.

Most azonban jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.