Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Való Virág

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mit nem látok az újpalotai vásárcsarnokban?!… 

Spray minden mászóra, repülőre” – akciósan.

Hát nem lennék most a bevetésen lévő tankok és a vadászrepcsik helyében!

*

Van egy oroszpárti – sőt, egy újszovjetunió-párti -, kínabarát náci kormányunk. 

Azért ez annyira édi politológiailag!…

*

A „dollárbaloldal” csak kapott egy kis pénzt… A forintjobboldal viszont csak viszi… viszi… és viszi….

*

Nem az a legnagyobb baj itt, hogy a közpénz jószerivel elveszítette közpénz jellegét, hanem az, hogy a magyar ember kezdte elveszíteni ember jellegét.

*

Patakokban ömlik a könny, úgy gáz az ország, ahogy van, és lám, a könnygázt sem sajnálja tőlünk a hatalom!…

Így juthatni el a patakkönnytől a Torgyán József által vizionált patakvérig.

*

Kedves Egyenruhás Alkalmazottaink!

Jobb ha tudjátok, hogy a nürnbergi per óta a „Parancsra tettem!” védekezés nem állja meg a helyét. 

Nem minden parancsolat törvényes is egyben.

*

A Magyar Nemzet Nagy Védelmezője előbb a katonaságnál vezeti be a diktatúrát, majd csak utána az országban a katonai diktatúrát.

*

Mindent elmondana a mai álkeresztény kurzusról, ha tudnánk, a résztvevők közül hányan keresztelkedtek meg, hányan voltak elsőáldozók, hányan bérmálkoztak, hányan fizetnek egyházi adót, hányan járnak rendszeresen templomba, hányan élnek hithű életet, hányan váltottak vallást. 

Engem speciel az is érdekelne, hányan hánynak tőlük.

*

Budaházy kilovagolt a börtönből.

Remélhetjük, hogy a harcos nem rögtön öl?

Kis pej lova eszegeti a zabot.

Hej, de hagynék a fenébe csapot, papot!

 

(Bocsi! )

*

A köztársasági elnökasszonyság a korábbi, egész estét betöltő ülepét igazán szépen ledolgozta, az öltözködésén is sokat javítottak a szakértők, de az a fránya sminkszoba sajnos nem képes csodákra.

*

Olvasom többhelyütt, hogy Nagy Feró elveszítette a hallását.

Jesszusom, már azt is?!…

*

Az észak-koreai Legfelsőbb Főtábornok, Kim Dzsongun odavan a nyilvános kivégzésekért. Pisztoly, puska, gépágyú – mindegy, csak hadd szóljon! A főbűn az, ha valaki nem mindenben ért egyet a mindenható kisgömböc döntéseivel – de elaludni sem tanácsos, ha ő szónokol a phenjani várkert-bazárban. (Természetesen az egzekúcióra odainvitálják a rebellis teljes családját.)

Szép magyar hazánkban – bizonyos kor fölött – ehhez már elegek a kormány valamelyik bértollnokának a sorozat(os) lövései. A természet elvégzi helyette a dolog piszkosabb részét.

*

Hacsek: – Hallotta, Sajókám? Meghalt Vágó István.

Sajó: – Engem nem érdekel a politika.

*

„Rama vaj alternatíva” – olvasom az egyik áruház polcának árucímkéjén.

Ízét, állagát és érdemi tartalmát tekintve ez most valami olyasmi, mint a dékás árnyékkormány?…

Mert akkor eléggé drága.

*

„Dezso mi a fene a baja van onnek a Dkával ,ha valami van asut tarcsa mágába mért nem kiváncsi arra senki” – reagált a privát oldalamon egy kedves Hölgy a fentebbi posztomra.

Ágyúval nem lövünk verébre, ezért a hozzászólás kivesézése helyett inkább elmondom – kissé hevenyészett formába -, mi bánt a DK fedőnevű képzettményt illetően.

Centralizált vezetésű, demokratikus deficittel bír. Családi vállalkozássá nőtte ki magát. Hiába a legerősebb ellenzéki párt, ha a hatalmon levő garnitúra ellenzői többségükben nem kérnek belőle. Négy csúnya bukta után talán okkal vélelmezhető, hogy egyhamar nem lesz képes Orbánt letaszítani a trónról – és ez nem csupán a kormányoldal karakterrombolásának a következménye. Az MSZP – amelyből a DK kivált – mi olyasmi rosszat nem tett kicsiben, amit aztán a Vezér ne vitt volna tökélyre?!… Váltókormány összeeszkabálása helyett nem a saját árnyékán kellett volna előbb túllépnie valamiképpen?

A Fidesznek nélkülözhetetlen, mert ha a DK nem happolná el a szavazatok jelentős hányadát – és az ellenzék képes lenne felmutatni egy közös, feddhetetlen, valóban kormányképes alternatívát – a narancsosok simán elmehetnének a búsba. Közösen tartják fent ezt a kétosztatú politikai teret. A mi egyetlen életünk és az ország sorsa hadd ne legyenek egy non-stop hocimeccs alanyai és tárgyai! Nem tud – vagy nem akar – igazán karizmatikus személyiségeket prezentálni. Az appendixei – ahol lehetett – villámgyorsan elfoglalták a főbb pozíciókat – a többi néma csönd. Hol van most az az árnyékkormány és mit csinál? Én azt tapasztalom, hogy minden tálcán érkező lehetőséget, amellyel rendesen oda lehetne pörkölni az orbánistáknak, hagynak ellovanni.

Amelyik párt gyenge ellenzékben, mitől lenne erős, ha hatalomra jutna?

Amúgy, szomorú igazság, de hurrogó hülyék nem csak a kormány berkeiben vannak. A vakhites, agresszív sunyítás, a bűnpártoló hallgatás, a burkolt kollaborálás sosem lehet a tényleges változás záloga.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.