Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Na, akkor lesz csak jajveszékelés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó is az, amikor egy teremfocista már zsenge korától kezdve arról álmodik, hogy ő majd Orbán Viktor körül fog sertepertélni, amikor elég nagyra sikerül nőnie. Életre szóló ihletet adott neki, hogy egyszer, még kamaszként látta élőben a született csodát, majd később egy ruhatárban véletlenül Orbán Viktor kabátját kapta meg, és még csak észre sem vette. Franc tudja, nekem csak feltűnt volna, ha a kabátom ujja váratlanul csak a könyökömig ér. Neki nem tűnt fel, vagy akkor még magasabb volt a gazdája, netán ő lehetett alacsonyabb, holott már ivarérett korban volt. Mindegy is. Az álma teljesült, ott liheghet, ahová vágyott, szolgálhatja a bálványát, beszélheti az ökörségeket úri kedve szerint.

Legfőbb tudománya a toporzékolás, sértődés, hiszti. Persze ezek a külvilágnak szóló mutatványok, a nemzetközi bizniszek biztosan jobban jövedelmeznek, mint az ingyencirkusz. Miközben még azt sem tudjuk (de egy mindenre kiterjedő nyomozás majd ki fogja deríteni, ebben nagyon őszintén hiszek), pontosan kik és mennyit profitáltak a lélegeztetőgép-bizniszből, az energiahordozó-vásárlásból, és ezernyi más, az országnak baromira hasznos és fontos üzletből, megint védeni kell a mundér becsületét. Most Szijjártó, aki már régebben elhitte, hogy ő egy nagy és fontos politikus, tévedhetetlen, de legalábbis elszámoltathatatlan, röpködhet nyakló nélkül közpénzen a bolygó körül, beszélhet bárhol, bármit, szóval most interjút adott ő a CNN riporterének. Mert interjút adni jó, Kovács Zoltán mostanában nem irkál nyílt leveleket, Deutsch Tamást szerintem még a sajátjai sem veszik komolyan, így tehát egy moszkvai kiruccanás, és egy multinak gálánsan átnyújtott milliárdos támogatás között időt kell neki szakítania Orbán Viktor megvédésére. Mert amikor Magyarországról, amikor a magyar kormányról beszél a nemzetközi sajtó, akkor valójában mindig Orbán Viktorról van szó, hiszen mára ő az egyszemélyes állampárt.

Mipetink rendesen felhúzta magát azon, hogy korrupcióval súlyosan fertőzöttnek mutatja minden létező kutatás Magyarországot. Elő is kapja a propagandaminisztérium által legyártott sablondumát, mely szerint nem is korrupt, csak a kereszténysége, a konzervsége, a gyermekek és családok védelme melletti elkötelezettsége miatt támadják őket. A korrupció meglétét hihetetlenül vicces érvekkel cáfolta minden idők legjobb, legmunkabíróbb, legtöbbet szaladgáló külügyminisztere. Szerinte az bizonyítja a magyar kormány makulátlanságát, hogy jönnek az országba a külföldi befektetők. Ha itt korrupció lenne, akkor messzire elkerülnék a csirkehálót. Aki valaha megfordult az üzleti világban (én megfordultam, innen tudom), az igen pontosan tisztában van azzal, hogy a nagytőkések érdekérvényesítése és a becsületes, korrupciómentes gazdasági környezet a végtelenben sem találkozik. A tőkének rohadtul mindegy, hogy kit kell megkenni, kinek kell visszaosztani. Ha az ő nyeresége biztosított, ha ismeri a helyi játékszabályokat, ha megtérül a befektetése, akkor – és máskor sem – a nemzetközi tőkének nincsenek erkölcsi korlátai. Soha nem is voltak, soha nem is lesznek. Arra való a gazdaság szabályozása, azért kellenek a törvények és jogszabályok, hogy kordában lehessen tartani, a megfelelő mederbe lehessen terelni a tőkét. A nemzetközi tőkét nem hogy nem riasztja, hanem kimondottan vonzza a korrupció. A zavarosban mindig jobban lehet halászni. Ha egy ország kormánya számolatlanul önti a külföldi befektetők ölébe a közpénzt, ha különféle támogatásokkal és adókedvezményekkel csábítja őket, miközben a magyar vállalkozókat és vállalkozásokat fodrásztól és műkörmöstől fölfelé eltapossa, kifosztja, berugdossa az árokba, azt a nemzetközi tőke nagyon szereti. Ha egy ország kormánya a munkavállalók jogait oly módon és mértékben csorbítja törvényileg, hogy gyakorlatilag tökéletesen kiszolgáltatja őket a külföldi (és persze belföldi) munkáltatónak, azt a tőke szereti. Egyszóval semennyire nem elfogadható érv a korrupciómentesség mellett, hogy hiszen hát jönnek ide a külföldi befektetők csőstül.

Természetesen nem létezik interjú egyetlen kormánytaggal sem, melyben ne bukkanna fel az agyba-főbe üldözött kereszténység. Mert ám nem csak a gyermekek védelme mellett tűzzel-vassal-gyerekek arcába fújt könnygázzal küzdő kormányt üldözi a világösszeesküvés, hanem a vallás iránti mély elköteleződésüket is. Mipetink mélyen vallásos (érdekel az engem? Van hozzá bármi közöm? Nem és nincs. Teszek bármelyik kormánytag vallására, magánügy), és a nemzetközi tendencia az, hogy támadják az egyházat és a keresztény embereket (nyilván főként a politikusokat, még pontosabban az Orbán-kormányt), de ők majd jól megvédik az ezeréves kereszténységet! Én pedig nagyon őszintén bízom abban, hogy el fog jönni az a pillanat (lehetőleg még az én életemben, eleget kínlódtam, és fogok még kínlódni érte), amikor a politikusok is, az oligarchák is, a strómanok is, a rezsimszolgák is, és az egyházi emberek is a hatóságok előtt fognak elszámolni a tetteikkel és a vagyonuk eredetével. Valamint a kiskorúak ellen elkövetett disznóságokkal is.

Egyáltalán nincsen semmi baj azzal, ha valaki hívő. Még azzal sincs különösebb baj, ha csupán vallásos, mert ezt követeli meg a korszellem. Szánalmas a megélhetési kereszténység, de minden ilyen honfitársunk számoljon el a tulajdon lelkiismeretével, már ha van neki ilyen. A baj, mégpedig a nagyon nagy baj azzal van, ahogy az Orbán-rezsim rá akarja tukmálni az országra a kereszténységet. Az az erőszakos nyomulás, a nem-keresztények üldözése, az erőszakos hittérítés a baj. A kormány és az egyház összejátszása a baj. A közvagyon kilopása, egyházi kézbe adása a baj. Az állami oktatás elsorvasztása, az egyházi iskolák nyomulása a baj. De nagyon nagy baj. Amikor vége lesz ennek az őrületnek – és vége lesz, ennek már egyértelmű jelei vannak -, ismét szét kell majd választani az államot és az egyházat. Na, akkor lesz csak jajveszékelés. Már alig várom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.