Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pápai stangli

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Túl a pápalátogatáson, az új hét kezdetén emlékezzünk meg egy pillanatra a semennyire nem fontos dolgokról. Már csak azért is, mert bár hétfő van, nem kell kiugrálni az ágyból, munkaszünettel ünnepeljük a munkát. Régebben sörrel, virslivel és lufival, ma a munkások örülnek, ha a kenyeret és mustárt meg tudják fizetni, az újdonsült urak pedig jobban kedvelik az osztrigát, esetleg bizonyos körökben és esetekben a pacalpörkölt dívik. Na szóval, jöjjenek a kis színesek. Azonnali hatállyal le van mondva Pest megye (a vármegyével próbálok barátkozni, kevés sikerrel) rendőrfőkapitánya. Senki nem tudja az okát, engem speciel nem is érdekel különösebben. Aztán. Rákay Philip biztosan betolt egy fél vödör energiaitalt, mert tisztára meg van ő táltosodva. Hol Gyurcsányt ültetné börtönbe, hol pedig a maga kevéssé intelligens módján, nem annyira kultúremberként levelezget nyíltan, és meséli el, hogy miért is nem lesz az ő egyik földjén akkumulátorbontó üzem. Például azért, mert egy gumigyárnak adta el a kérdéses terület egy részét, és a többit is nekik fogja várhatóan eladni.

Kering a neten egy fotó. A pápa és a mi helyi megváltónk látható rajta. Szemre egyforma széken ülnek, ám a köztudottan nem feltűnően magas Orbán Viktor jóval daliásabban tűnik, aminek az okát találgatja az internet népe. Van, aki szerint magasabban van az ülőlap, de olyat is olvastam már, hogy biztosan valami betét van a gatyóban. Ha már a cipőben is. Hozzájárulok az össznépi találgatáshoz a magam kis elméletével. Én úgy gondolom, a megfejtés lényegesen egyszerűbb, mint a suttyomban magasabbra tett ülőlap, vagy a titkos seggemelő betét. A csúti alkata nem éppen szokványos. A jóval daliásabb emberhez illő felsőtestéhez képest kurták a lábai, ami azzal jár, hogy ülve magasabb, mint állva. Szerintem ez a megfejtés. Van azonban egy rejtély (nevezzük bátran nemzeti rejtélynek), amit nem tudok megfejteni. Bízva abban, hogy nálam sokkal okosabb emberek olvasgatják a Szalonnát, ezennel segítséget kérek. Mi a fenét csinál Németh Szilárd? Főz valamit a medencében? Feltalált egy új módszert a medence fűtésére? Nem is ő találta fel, ez valami népi hagyomány? Segítség!

Sikerült találnom Németh Szilárd homályos indokból és céllal véghezvitt ténykedésénél is izgisebbet, mégpediglen a PestiSrácok című izén. Esküszöm, végig azt hittem, lesz majd valami poén, kiderül, hogy csak viccelt ám a szerző! Ha ez is volt a cél, nem nagyon járt sikerrel. Nem mindegy ám, hogy ki és mit ír. Ha például én írok egy Orbán Viktort éltető ódát, a mi olvasóink pontosan tudni fogják, hogy az írásnak egy szavát sem kell komolyan venni, és kacajra lehet fakadni. Talán tévedek, és nem érzékelem a neves újságíró szavaiból kikandikáló pengeéles iróniát, ám amennyiben azért nem érzem, mert az nincsen is ott, akkor valamelyikünk fejében nagyon komoly ban van. Itt az emlegetett cikk, ajánlom elolvasásra mindenkinek. Aztán beszéljük már meg, hogy én hülyültem meg véglegesen a közeledő nyár örömére, vagy valóban az történt, hogy a híres szerző fenyegeti Svédországot! Mármint amennyiben nem viselkednek ők rendesen, és nem tanulják meg a demokrácia és a jogállamiság alapvetéseit, valamint ha nem lesznek eléggé gyorsak, akkor a büdös életben nem kapják meg a teljesen független magyar parlament teljesen független jóváhagyását a NATO-csatlakozáshoz. Hajlok azért arra, hogy a szerző mégis inkább humoros akart volna lenni, mint nem, a mű végén legalábbis erre enged következtetni annak plasztikus bemutatása, hogy bizony a magyar parlamenti képviselők, pontosabban a fideszesek rohadtul nem szeretnek, de legalább nem is szoktak dolgozni. Mert ilyenkor már a nyári szünetet várják, amikor megjönnek a nyaralásból, akkor a karácsony lebeg lelki szemeik előtt, ünnepek múltával már a tavaszra függesztik figyelő tekintetüket, amikor is csak egy lépés választja el őket a következő nyaralástól. Nem szép dolog ám ilyesmit írni a saját harcos- és elvtársáról senkinek, de hát én nem ismerem a fideszes szokásokat, talán ott ez humornak minősül. Makacsabb olvasóink (akik nem nyitják meg a linket, hiába könyörgök nekik) álljék itt egy idézet, hogy ne legyen kétséges, miről magyarázok:

A párbeszédnek, ahogy magának az európaiságnak is megvannak a működési és intézményi szabályai. Aki ebbe a klubba be akar lépni, annak azzal kezdődik a feladat, hogy be kell tartania a szabályokat. Mindig!

A magyar népet képviselő országgyűlésünk meggyőzhető. A svédek hozzák szépen az érveiket, bizonyítsák be, hogy már megváltoztak, és mostanra nem olyan megátalkodott, mucsai barbárok, mint amilyennek az elmúlt évtizedeik alapján látszanak! Ennek az érvelésnek és az egész kommunikációs folyamatnak is be kell tartani persze a szabályait; itt nem lesz semmiféle kiskapuzás meg hátsószobás protekciózás!

Az már tényleg világ csudája kell legyen, ha egy fideszes propagandista követeli a svédektől, bizonyítsák be, hogy megfelelnek a nagyon fejlett, civilizált és pláne demokratikus magyar elvárásoknak, és már nem olyan mucsai barbárok, mint amilyenek a múlt héten voltak.

Az állam az egyházaknak adott forintokat kamatostul kapja vissza, hiszen a megmentett életek, a megvédett családok a nemzetet gazdagítják – hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterelnöki irodát vezető államtitkára vasárnap az alcsútdobozi református templom és gyülekezeti ház felújítására rendezett hálaadó istentiszteleten. (MTI)

Úgy tűnik, ma van az én értetlenségem napja, mert nem csak a fideszes propagandisták humorát, de a fideszes államtitkárokat sem értem. Mire gondolt vajon a költő? Mikor és milyen életeket mentett meg, miféle családokat védett meg és kitől az egyház azóta, hogy alkut kötöttek Orbán Viktorral, és úgy ömlik hozzájuk a mi pénzünk, mintha nem lenne holnap? Ha nem kamatostul, csak úgy simán visszakapná az állam az egyházaknak adott pénzt, egyből meg lehetne felezni az államadósságot. Ehhez képest elméleti, de még annak is sánta megtérülésről mesélget az államtitkár úr. Mindennel és bármivel kapcsolatban állandóan felbukkan a harc, megvédés, megmentés. Milyen kár, hogy ezeknek a jótékony hatásaiból senki nem érez semmit, csak onnan tudunk róla, hogy valamelyik beszélő fej állandóan elmondja, már megint miért olyan nagyon jó nekünk.

Végezetül pedig örvendezzünk annak, hogy A MAGYAR HÁZIASSZONY (valamint anya és feleség) sajtos stanglit sütött a pápának. Amúgy is mintha lenne némi szerepzavar Novák Katalin fejében a feladataival kapcsolatosan, de ezt a zavart most sikerült négyzetre emelni. Kész csoda, hogy nem csatlakozott hozzá a két másik hagyományos értékrend, pedig az lett volna a valami, ha Németh Szilárd langusztás-mákos pacalt főz, Orbán Viktor pedig ubit kovászol. Esetleg Anikó asszony is bevethette volna legendás háziasszonyi képességeit, és főzhetett volna néhány üst csülöklekvárt az egyházfőnek. Jézusmária!

Jó ébredezést, és jó pihengetést kívánok mára! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.