Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a vallás, az emberi minőség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem kérdés, hogy Novák Katalin államelnöki afférját a Budaházy Görgy névre hallgató köztörvényes terroristával még a NER gazemberségi fordulatszámának ismeretében is nehéz lesz mostanában alulmúlni. Történt már számos elképesztő fejlemény az elmúlt tizenhárom évben, ami után megszólalni is nehéz volt, de Budaházy futni hagyása a legsúlyosabbak közé tartozik. Még akkor is, ha a maga idején, azaz a koronavírus-járvány sokadik csúcsának idején úgy gondoltam, hogy egy közepes településnyi ember halála, akik közül a fele biztosan megmenthető lett volna, ha a válságot menedzselő kormány valóban életet akart volna menteni, nem a népszerűségét megőrizni és pofátlanul lopni, még egy illiberális félázsiai áldemokráciában is képes lesz megrengetni a hatalmat. Olyannyira nem így történt, hogy ezért ma már ott tartunk, hogy a menekülteket a terroristákkal szisztematikusan összemosó propagandakormánypárt államelnöke Ferenc pápa magyarországi látogatására, vagyis kvázi a pápa személyére hivatkozva helyeztette szabadlábra a magyarországi szélsőjobb szittya terroristáját. A képlet ismerős: vannak a rossz, keresztényüldöző migránsterroristák, és vannak a saját tenyésztésű jó terroristák, a mi kutyánk kölykei. Ez utóbbiaknak jár a kegyelem.

Szóval egyfelől, ha netán igazam van, akkor Novák Katalin fideszes államelnöknek még saját magához képest is tepernie kell ahhoz, hogy alulmúlja saját magát, ezzel szemben a fideszes híveket korábban Ferenc pápa ellen uszító, a Szentatyát mindenféle ordenáré, dehonesztáló jelzőkkel illető lovagkeresztes udvari publicista öncélú, eszelős trágárkodásban, mások emberi méltóságában, becsületében való gátlástalan dagonyázásban gazdag munkásságát már most bizonyíthatóan alulmúlta. Nem most, hanem csütörtök este, amikor valószínűleg az volt kiadva számára a pártközpontból, hogy csörtessen be a HírTV-be, és az elbizonytalanodott hívek kedvéért magyarázza meg a demens, migráns vénember-gazember pápáról szóló bizonyítványát. Hogy az nem is úgy volt, és ha úgy is volt, miért volt úgy. És Bayer megmagyarázta. Szerintem örökérvényű tanulságul szolgál arra, amit eddig is tudtunk, de soha nem árt a megerősítés. Hogy miféle vállalhatatlan, orrfacsaró emberi minőséget képviselnek azok, akik most három napon keresztül minden létező bőrt megpróbálnak lehúzni arról a Ferenc pápáról, akinek nem feladata, hogy azonos nézetek valljon Bayer Zsolttal és az ő pártjával, nem tartozik bele a munkaköri leírásába, hogy a magyar állampárt szekerét tolja, ellenben az egyetemes keresztény emberi értékeket képviseli, akármit is gondolnak róla a terroristákat szabadlábra helyező megélhetési keresztények. Ennek megfelelően Ferenc pápa például olyasmiket nyilatkozott, hogy ha ő pápaként szóvá teszi az iszlám erőszakot, akkor szóvá kell tennie a katolikus erőszakot is, illetve hogy helytelen a terrorizmust az iszlámmal azonosítani. Mint ahogy következésképpen a katolicizmussal is ugyanolyan helytelen azonosítani attól, hogy vannak arra is elrettentő példák.

Nos, a Bayer nevezetű hivatásos uszító, aki 2016-ban éppen a fentiek okán arról írt, hogy az egyébként argentin Ferenc pápa „vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember”, azzal áltatta magát két napja a Hír TV-ben, hogy az ellenzéki sajtó azért ír az ő évekkel ezelőtti ocsmány mondatairól, mert David Pressman amerikai nagykövet kiadta ukázba nekik. Nehezen eldönthető, hogy az a súlyosabb, ha ezt tényleg komolyan gondolja, vagy az, hogy még ő se hiszi el, de azért nyomja, a lényeg nem ez, hanem ez:

„Nem is mentségül mondom, de akkor én még protestáns, egész pontosan evangélikus voltam. Mint katolicizmuson kívüli, mondjuk ennyiben volt fölmentésem, hogy mondhattam. Én azóta katolizáltam.”

Másfelől meg nemcsak hogy katolizált, de most, hogy a gazdi éppen politikai haszonlesésből dörgölőzik Ferenchez, hát neki is jelentősen megváltozott a véleménye a pápáról az elmúlt években. Tegyük el jól ezt a beismerő vallomást: a fideszes nemzetikereszténypatrióta jellemtelenségről, a tetszőlegesen váltogatható, szaros cipőként lerugdosható meggyőződésekről, elvekről, hitekről, vallásról szól. A fél szájjal bocsánatot kérő ötös számú, aki az aljasság és parttalan szervilizmus tekintetében ezúttal is alul tudta múlni önmagát, nem kevesebbet állított, mint hogy felmentést nyújt a tuskóság alól, ha valaki protestánsként köpködi és gyalázza a katolikus pápát. Akkor az oké, meg van bocsátva, lehet oszolni, pláne, hogy amúgy se rombolta le, de még ki se kezdte a pápa nagyságát és étoszát, hogy ő, a lovagkeresztes fröcsögő annak nevezte a katolikus egyház fejét, aminek annak idején a Rogán-kotta szerint kellett. Bocsika, de nem vagyok katolikus, fröcsöghetek, gyalázkodhatok kedvemre, azóta már katolikus vagyok, és izé… jelentősen megváltozott a véleményem is a pápáról.

Vagyis Bayer, a jobboldali morális fölény egyik legfényesebben világító állócsillaga azt mondta, amit mondott, remélem, nem fogja ezt a magyarázkodást is megmagyarázni: a tetszőlegesen cserélgethető felekezeted függvénye, hogy tahó vagy, vagy nem vagy tahó, midőn valaki olyat gyalázol, aki mást gondol a világról, mint te, és nem ugyanaz a vallása, mint neked. Szerintem meg kicsit másképp van: az, hogy egy silány, jellemtelen tróger valaki, az nem a (katolikus vagy bármilyen más) felekezethez való tartozástól, nem a vallástól függ, hanem az emberi minőségtől. Szerintem ezúttal is bölcsebb lett volna csendben maradni, e félszájjal odaokádott bocsánatkérés helyett még az is jobb lett volna, ha letagadja az egészet, mint ahogy pár napja letagadta, hogy ő békemenetet akarna összetapsolni csak azért, mert azt mondta, hogy Legyen ez egy békemenet. Legyünk rettenetesen sokan. Higgyék el, hogy nem csak lelkileg lesz ez fontos, hanem ennek politikai üzenete is lenne. Akkor is az összes hülyét gyalázta (értsd: ellenzéki, helyesen független sajtó), aki megírta, hogy mit mondott szó szerint a saját szájával.

Ez a pár nappal ezelőtti kirohanás se a vallás függvénye volt, mint ahogy a pápa 2016-os gyalázása és annak mostani hazug megbánása sem a vallás függvénye. Mert még egyszer: ez nem vallás kérdése, hanem emberi minőség kérdése. Vannak tisztességes evangélikusok, vannak becstelen katolikusok, és fordítva. És igen, vannak jellemtelen, szolgalelkű szolgák, akiknek nem számít az erkölcs, a másik ember méltósága, tisztelete, a humánum, a jóérzés, csak az a hatalmas hátsó, amit szolgálni kell mindenáron, bárkin átgázolva, aki útban van. Szerintem szó nincs itt semmiféle megbánásról – nem véletlen, hogy az állampárt hívei között is nem kevesen vannak, akik nem értik, hogy most akkor ez a pápa, már nem az a pápa, most akkor szeretjük, nem köpködjük, mi a helyes hozzáállás -, ezért félreértés ne essék: az valóban nem mentség, hogy valaki úgy változtatja a vallását, ahogy más a köpönyegét forgatja. Szerintem a vallási és a politikai meggyőződés pont nem az, amit egy szellemileg, lelkileg, erkölcsileg egészséges ember csak úgy váltogat, mert X, Y, Z egyházi vezető csúnyát mondott a gazdájára. Ez kifejezetten a rugalmas gerincű, felfelé nyaló, lefele taposó kártékony kútmérgezők jellemzője. Akik egész népüket évtizedeken át erre a jellemtelenségre idomítják, sajnos egyáltalán nem sikertelenül, ezért vagyunk kénytelenek beszélni róluk. Aki már mindenben hittek, és még nagyon sok mindenben fognak, és mindennek az ellenkezőjében is, akik az egyik vallást lecserélik egy másik vallásra, az egyik izmust a másik izmusra. Csak egyvalami nem változik soha: a jellemtelenségük.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.