Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megmenekülések napja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Újabb hihetetlen győzelemnek örülhetünk, és igazán büszkék lehetünk magunkra. Jó, nem pont szó szerint magunkra, inkább a kormányra, a Fideszre és Orbán Viktorra, de rájuk nagyon.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál, a kimenekített magyarokat és külföldi állampolgárokat szállító Airbus A319-es honvédségi repülőgép földet érését követően elmondta: „a magyar emberek biztonsága a legfontosabb bárhol is vannak a világon”. Az akcióval pedig minden magyar épségben hazatérhetett Szudánból – tette hozzá.
    A miniszter kiemelte: a nagy körültekintést igénylő, precízen végrehajtott „Sivatagi karaván” nevű akció technikai részleteiről biztonsági okokból nem mondhat többet, de a művelet révén sikerült a hét magyar mellett nyolc nemzet, köztük amerikai, kanadai, norvég, török és szudáni állampolgárokat Dzsibuti érintésével Magyarországra hozni.
    Szalay-Bobrovniczky Kristóf köszönetét fejezte ki az akció valamennyi résztvevőjének, akik révén sikerült az országban rekedt 32 embert a lehető legrövidebb időn belül, biztonságosan kimenekíteni. (MTI)

Sajnálatos, hogy a szépnevű miniszter nem tette hozzá, ám az ismeretlen okból eleve az országban tartózkodó magyarok biztonsága is fontos, nem csak azoké, akik Szudánba mentek búvárkodni. A mentőakció fedőneve valami gyönyörű, biztosan egy egész akciótörzs töprengett rajta napokig. Külön köszönjük Szijjártó Péternek, hogy kölcsönadta a repcsit (jellemzően ő szokott az Airbus A319-essel szálldosni), egyben hadd fejezzem ki aggodalmamat. Néhány napja arról szóltak a hírek, hogy elindult a TEK menteni, de róluk a közleményben nem esik szó. Talán csak nem tévedtek el? Ha mégis, kimentik majd őket? Úgy izgulok!

 Olyan mindennapi apró figyelmességekkel tudunk lépéseket tenni a fenntarthatóság felé, minthogy nem dobjuk ki a megvásárolt élelmiszer 40 százalékát, lekapcsoljuk a villanyt, ha kijövünk egy helyiségből, vagy nem fűtünk épületeket, ha nem vagyunk ott – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, Vácon. (MTI)

Nekem azért vannak még ötleteim azon túl, hogy le-fel kapcsolgassuk a villanyt, ami különösen jót tesz a mostanában egyre több helyen használt energiatakarékos izzóknak, valamint lekapcsoljuk a fűtést a lakásban, hogy jó alaposan áthűljenek a falak, és lehessen este a nulláról újrafűteni, ami nem csak több energiát használ fel, mint egy adott hőmérséklet megtartása, de még a falak is frankón be tudnak penészedni a hőingadozástól. Azzal is tudnánk ám spórolni, ha a kormány nem venne többszörös áron energiahordozókat az oroszoktól, vagy ha a kormány nem nyúlná le a lakosságnak szánt uniós forrásokat, amiből energetikai korszerűsítést tudott volna végrehajtani a csóró magyar is, így azonban – a kormány gondoskodásának hála – középületeket festettek ki belőle. Aztán azzal is sokat lehetne spórolni, ha a megújuló energia elérhető lenne, és nem a strómanok keresnék gennyesre magukat, hanem mondjuk az emberek járnának jól vele. És persze a bolygónak sem ártana. Szerintem az élelmiszerpazarlás ellen már nagyon sokat tett a jó kormány, mert hovatovább megfizetni sem tudjuk az élelmiszereket, kidobálni pedig biztosan nem fogjuk. Most jöttem rá, hogy igazából a fenntartható jövő érdekében van nálunk a csillagokat verdeső infláció, nem azért, mert a lopáson kívül semmihez nem értenek az elvtársak. Meg is vagyok nyugodva.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön felmentette beosztásából Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

Jajistenem, mi történt? Összevesztek, hogy kinek a felvett neve menőbb? Esetleg a helyére kinevezett ember izmosabb? Mert ugye azt tudjuk hogy a békéhez erő kell, márpedig mi a béke pártján állunk. Öreg volt? Pocakos? Megannyi gyötrő kérdés, melyekre nem fogunk soha választ kapni.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökségének tagjai április 27-én (azaz tegnap) lemondtak tisztségükről, közölte a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága. Mennyire nagyon kedves dolog Schadl Györgytől, hogy lemondott elnöki tisztségéről, miután bőven több, mint egy éve előzetesben ül. Ha nem ennyire jófej, jogerős ítélettel a zsebben, a böriben ülve is ő lehetne a nagyszerű, és kétségkívül általános tiszteletnek örvendő kar elnöke? Míg a halál el nem választ? Akkor jó. Máshol is van vajon ilyen lehetőség? Teszem azt, ha esetleg egy politikus kerül rács mögé, ő is eldöntheti, hogy lemond-e, vagy marad a posztján? Fizetést is kap? Netán még lakhatási- és közlekedési támogatás is jár neki? Én adnék neki, simán megérdemli. És persze mi is megérdemeljük.

Végezetül és csak futólag, mert megüt a szél életem virágában; Novák Katalint oly igen nagyon áthatotta a vallási áhítat és annyira örvendezik ő az érkező pápának, hogy kegyelemben részesítette a Budaházy-per vádlottjait. A szélsőjobbos köztörvényes lovon távozott a börtönből. Már tényleg csak ez a melengető színfolt hiányzott a honi közéletből. Az ilyen ősmagyar, aki nem fél Molotov-koktélokat dobálni más emberek házára, bankautomátkat felrobbantani, vagy – ha a nemzeti érdek úgy kívánja – vascsövekkel összeverni embereket. A frissen szabad- és lólábra került (bizonyos körökben) nemzeti hős meg is fogadta legott, hogy a pápa miséjén fog ő hálaimát rebegni a szabadulásáért. Ott, ahol a 444 fotósa biztonsági kockázatot jelent a pápára, Budaházy meg nem jelent kockázatot. Nem a pápára, hanem mindenki másra, aki neki nem tetszik. Melegekre, más bőrszínűekre, baloldaliakra. Novák Katalin végtelen jóságára egyszerűen nem találok szavakat, de hát végső soron nem a Fidesznek ártott Budaházy. Sőt. Alighanem azokban a körökben is hős ő, csak nem illett hangosan éltetni. Mostmár lehet.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek. Mi hamarosan suhanunk is vissza az első beszólással, mert az nekünk a szokásunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.