Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Idős és fiatal egyaránt közreműködik a rendszer fenntartásában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tóta W. legújabb véleménycikkében folytatta a jobboldal kritizálását. A baloldali publicista szerint Orbán Viktor támogatói: „öreg, félrevezetett, buta emberek”.

Ezen sértődött meg nagyon a Mandiner cikkírója, aki nyilvánvalóan nem ért egyet az általánosítással, hiszen való igaz, hogy vannak fiatalabb, intelligensebb támogatói is Orbán Viktornak, csak nem mindegy, hogy ennek mi az oka. Mert létezik a Fidelitas is, de az itt nevelt újoncok – noha nem biztos, hogy a legtöbben közülük intelligensnek nevezhetők – szerintem azért kívánnak csatlakozni Orbánhoz és pártjához, mert pénzügyi lehetőséget látnak benne. A benyomásom az, hogy nekik nem számít, hogy gerinctelennek kell lenniük addig, ameddig azt jól megfizetik, márpedig Orbán azért szépen megfizeti (a mások pénzéből) mindazokat, akik kiállnak érte, szinte bármi áron. Ott van a propagandagépezet is, amely bőven teli van fiatalokkal, akiknek egy része még ostobának sem igazán nevezhetők, de ők is az elvtelenségük és gátlástalanságuk miatt állnak ki Orbán mellett. Pénzért teszik azt, amit tesznek, és véleményes, hogy egyébként meg komolyan is hisznek abban, hogy amit Orbán tesz, az mindig a megfelelő döntés.

De ha már általánosítunk, akkor igenis elmondható az, hogy akik meggyőződésből szavaznak Orbánra, azok általában valóban idősebbek, butábbak és félre vannak vezetve. Lehet ez ellen tiltakozni, és lehet azt mondani, hogy nem minden idős buta, vagy megvezetett – ami természetesen igaz -, de ez még nem jelenti azt, hogy általánosságban véve a fenti állítás ne lenne igaz. Orbán fórumain nem fiatalok csápolnak az első sorban, mint ahogy nem fiatalok csókoltak neki kezet már többször is, hanem bizony idős bácsik és nénik, akiket sajnos a propaganda elért, és képes volt teljesen átmosni az agyukat. De sajnos az idős emberekre leselkedő veszély nem merül ki Orbán Viktorban, hiszen őket próbálják átverni a csalók is, valamint a mindenféle túlárazott baromságot áruló tele-shop cégek. Én már csak tudom, annak idején a mi házunk egyik szobája szinte a plafonig tele volt pakolva ilyen helyekről vásárolt termékekkel, amelyet a nagyszüleink vettek meg. Igen, őket is meg lehetett vezetni.

Nem minden idős ember butul el, az nem úgy van, hogy aki idős, az hülye, egyáltalán nem mindenki lesz szenilis vagy megvezethető csak azért, mert már idős, ám egy Kádár alatt szocializálódott idős embert viszonylag könnyen át lehet verni, pláne ha mondjuk egy világot járt fiatallal hasonlítjuk össze. Nem kellene állandó jelleggel megsértődni azon, hogy valaki ki meri mondani, hogy mi is a helyzet. Értem természetesen, hogy ez sokaknak fáj, de jobb letagadni a valóságot? Jobb azt mondani, hogy nem igaz, amit mondanak, az idősek többsége ugyanolyan megfontolt, mint bárki más? De akkor miért az időseket próbálják meg átverni a csalók elsősorban? Orbán miért az idősekhez szól általában? Azért, mert a fiatalokkal is próbálkozott ugyan, de az ostoba, egy mondatos, egy szavas csatakiáltásain sok fiatal csak nevet, hiszen azt komolyan venni nem lehet. A fiatalokat pénzzel tudja maga mellé csábítani, illetve a hatalom ígéretével, ami egyébként sokszor ugyanúgy működik, ami talán még szomorúbb is, mint az, hogy idősek milliói támogatják Orbán uralkodását.

Ezek a fiatalok ugyanis megértik a döntéseik következményeit, és ennek ellenére is így döntenek. Asszisztálnak az ország tönkretételéhez, ha nekik ebből végső soron hasznuk származik. Véleményem szerint ez sokkal rosszabb, mint az, hogy valakit hülyére vettek, becsaptak, átvertek, megvezettek. Pont ezért sem látom értelmét annak, hogy az idősek felháborodnak a fenti kijelentésen anélkül, hogy meghallgatnák, mi más mondanivalónk van még. Én érzem magam rosszul amiatt, mert fiatalok tízezrei próbálnak meg mások hátán felmászva eljutni a legfelsőbb körökig, ahol már milliárdokat lehet ellopni. Mert ismerve a Fideszt, a Fidelitasban tevékenykedő fiatalok egyetlen célja is csak az lehet, hogy egy napon a NER részei lehessenek és ahelyett, hogy szakmai sikereket érnének el, és valamit hozzátennének a közöshöz, inkább ellopják az ország jövőjét és azon dolgoznak, hogy egy bizonyos csoportnak nagyon jó legyen, mindenki másnak pedig nagyon rossz. Ugyanez igaz a propagandamédiának dolgozó fiatalokra, akik kérdés nélkül asszisztáltak a sajtószabadság szétveréséhez, vettek részt hazug, karaktergyilkos akciókban, és döntöttek el választásokat. Őket nem érdeklik a következmények, a rendőrökhöz hasonlóan úgy vélik, hogy ők csupán parancsot teljesítenek, amelyek hatása nem őket terheli, jól van az úgy. Ebben viszont óriásit tévednek, hiszen nélkülük ma már bőven lehet, hogy nem Orbán Viktor lenne hatalmon, hanem valaki teljesen más, de mivel a propagandagépezet eljut minden háztartásba, ahol milliók agyát képes átmosni, ezért ezzel felvenni a versenyt szinte lehetetlen. Orbán vélhetően többet költ propagandára, mint amennyit a kampányaira költ egy-egy ellenzéki párt a választás évében.

Nem jobb (vagy rosszabb) tehát az idősebb vagy a fiatalabb generáció, hiszen mindannyian asszisztálunk ahhoz, ami ma ebben az országban történik. Ki így, ki pedig úgy. A szomorú az, hogy inkább egymás megvádolásával vagyunk elfoglalva ahelyett, hogy valamit tennénk annak érdekében, hogy a fiatalok ne váljanak már fiatalon megvásárolható gerinctelen szolgákká, az időseket pedig ne lehessen ilyen könnyen átverni. Kérdés persze, hogy erre mi lehet a megoldás, de nem hiszem, hogy a tuti megmondása az én feladatom lenne. Ott vannak az ellenzéki pártok, amelyek képviselői elviekben értenek a szakmájukhoz, már rég eljött annak az ideje, hogy valami társadalmilag hasznos feladatot is ellássanak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.