Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pocsék lehet úgy élni, hogy teszi a jót a kormány önzetlenül, egyvégtében, mégis mindenki őket bántja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! A magunk mögött hagyni készült hét utolsó szorgos munkanapján a kormánypárt legokosabb embere, és legkorrektebb politikusa szóra nyitotta a száját. Deutsch Tamás – mert természetesen róla beszélek én – a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. Tudjuk jól, hogy Tamáska kemény, mint a kredenc sarka, erre most sem cáfolt rá az utcai harcos utángyártott változata.

Eljutottunk a politikai abszurditásnak arra a szintjére, hogy a legfelháborítóbb, a magyar embereket szembeköpő politikai magatartást nem eltakarni akarja a magyar dollárbaloldal, hanem büszkén nyilatkozik olyasmiről, ami támadást jelent a magyarok közössége, a demokrácia alapértékei ellen.

„Büszkén beszélnek arról, hogy forintmilliárdokat kapnak külföldről, és a külföldi finanszírozók érdekeit képviselik. Gyurcsány büszkén beszél arról, hogy abban működik együtt az Európai Bizottsággal, hogyan lehet a saját hazája érdekei ellen áskálódni” – folytatta Deutsch Tamás.

Álláspontja szerint mindez a politikai karrier végét jelenti, „a közéletből való távozás kötelezettségét teremtette meg”. (MTI)

Magyarok közössége, meg demokrácia alapértékei. Egészen abszurd dolog ezt egy olyan fideszes szájából hallani, aki a kezdetek óta részt vett a maffia kiépítésében, a rezsim felállításában és az ország kifosztásában. Hosszú út vezetett a beléptetőkapuktól az uniós képviselőségig. Fideszéknél ez hasonló módon működik, mint a magyar parlament. Aki hűségesen szolgálja a pártot, az – természetesen a szolgálat értékének megfelelően – kap egy jó kis biztos helyet a listán, és eléldegélhet magyar, vagy uniós képviselőként. Mindaddig, ameddig a nagyvezér osztja a napokat, márpedig ő osztja.

Gyurcsány büszkén beszél arról, hogy abban működik együtt az Európai Bizottsággal, hogyan lehet a saját hazája érdekei ellen áskálódni.

Egyrészt nem hinném, hogy Deutsch Tamáson kívül bárki ilyet mondott, másrészt egészen döbbenetes, hogy egy uniós képviselő azt állítja, az Európai Bizottság Magyarország ellen áskálódik. Deutsch arról a szövetségről magyaráz, melynek tagjai vagyunk. Ha ez neki a jól kiforrott véleménye, akkor bőven itt az ideje lemondani a mandátumról, fizetésről, lakásról, egyéb juttatásokról, és át kell cuccolni például a Türk Tanácsba. Csak van ott is valami jó kis pozíció, legfeljebb nem euróval fizetnek, hanem kumisszal. Amúgy pedig nekem nagyon gyanús, hogy megint ennyire ráfeküdtek Gyurcsányra. Mintha sehogy nem akarná a kormánypárt, hogy feledésbe merüljön, kivonuljon a politikából. Úgy tűnik, mintha húsz körömmel kapaszkodnának a DK elnökébe. Hát ők tudják.

A felnőtt családtagjukat otthon ápoló honfitársaink petíciót indítottak, mert méltatlannak tartják azt a nyomorult módon kevés juttatást, ami ezért az embertelen munkáért jár. Szeretnének legalább a minimálbér összegének megfelelő ápolási díjat kapni, hiszen ez napi 24 órás munka, mellette nemhogy dolgozni, de sok esetben még a boltba sem tudnak eljutni. Erre a kérésre az volt  válasz, hogy hát nekik kevesebb ideig kell kiesniük a munkából, mint azoknak, akik állandó felügyeletre szoruló gyermeket látnak el. Mennyire rendes a kormánytól, hogy ezt ilyen okosan végiggondolták. Tudnám javasolni, hogy azon töprengjenek el, mi módon fogják egy hét alatt megoldani ezeknek a beteg, önmagukról gondoskodni nem képes embereknek a méltó elhelyezését és ellátását, mert ez igazából állami feladat lenne. Egy súlyosan demens ember gondozása lélekölő és igazából neki sem jó. Ő semmit nem fog fel maga körül a világból, nem ismer fel senkit, számára sajnos nem jelent segítséget, sem megnyugvást az otthon és az ismerős arc. Azonban folyamatosan résen kell lenni, mert veszélyes lehet önmagára is, másokra is. Úgy gondolom – és aligha csak én gondolom úgy -, hogy mindenkinek, betegnek és családjának is jobb, ha biztonságos környezetben, hozzáértő ápolás mellett élhet. Ezt kellene a kormánynak biztosítania, de ez bizony rengeteg pénzbe kerülne. Sokszorosába annak, amit odalöknek az ápoló családtagnak. Alapösszeg 45.665 forint, emelt összeg 68.500 forint, kiemelt összeg 82.200 forint. Bruttóban. Az utóbbi a napi 24 órás ápolásra szoruló családtag ellátásáért ját. Pofátlan, embertelen, vérlázító. Mint minden, amit a kormány művel.

Tényeket nélkülöző, pusztán politikai motivációjú kampány zajlik a Magyarországon befektetni kívánó német vállalatok elbizonytalanítása érdekében, ami már megy át egyfajta érzelmi zsarolásba – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten. (MTI)

Egy pillanatra azt hittem, Szijjártó Péter cáfolni óhajtja a német vállalatok azon panaszát, hogy igyekeznek őket kiszorítani Magyarországból, mégpedig kormányzati köröket látnak az akció mögött. De nem, az ellenség támad megint, uszítanak jó kormányunk ellen.

A miniszter megerősítette, hogy a kormány küzd ezek hazánkba vonzásáért, hogy Magyarország tudjon az újabb egységekből profitálni, ne más.
    „Ebben a versenyben mindenfajta eszközöket bevetnek a versenyzők. És ezen eszközök között vannak tisztességes meg vannak kevésbé tisztességes eszközök (.) Vannak nagyon komoly törekvések arra nézve is, hogy a német vállalatokat elbizonytalanítsák abban, hogy érdemes-e Magyarországra jönni, érdemes-e Magyarországon maradni, érdemes-e Magyarországon újra beruházni” – mondta.
    Kiemelte: ezen törekvések mögött nyilvánvalóan politikai motiváció áll, nem ténybeli alapokon nyugvó kampány zajlik Magyarországgal szemben, hiszen itt a legalacsonyabbak a munkát terhelő adók, itt a legstabilabb a politikai rendszer Európában, és a kormány mindig teljesíti a beruházóknak tett ígéreteit.
    „Azt látjuk, hogy ez most már megy át egyfajta zsarolásba, egyelőre még csak az érzelmi zsarolás látható. Hogy mi nem látható ebből, azt nem tudjuk, de az érzelmi zsarolás már látható. Azt mondják az itt lévő német vállalatoknak, hogy ‘ugye ti sem gondoljátok, hogy egy ilyen rendszert kéne fenntartani?'” – tette hozzá.
    Majd üdvözölte, hogy ennek ellenére mégis a német cégek alkotják a legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon, hatezer vállalat mintegy 300 ezer embernek ad munkát, és a kétoldalú kereskedelmi forgalom is folyamatosan nő, újabb és újabb rekordokat döntve. A kormány pedig a jelenlegi, 2014 óta működő beruházásösztönzési rendszer keretében 183 német cégnek nyújtott eddig támogatást.
    „Szóval én azt gondolom, hogy az adatok mind önmagukért beszélnek, és felülírnak minden politikai motivációt” – hangsúlyozta.

Pocsék lehet úgy élni, hogy teszi a jót a kormány önzetlenül, egyvégtében, mégis mindenki őket bántja. Ennél már csak nekünk pocsékabb, akik elszenvedői vagyunk ennek az egész szarhalomnak, amit napról napra lapátolnak a fejünkre megélhetési nagyuramék.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mivel azt szoktuk, most is hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.