Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És a kéményen csodálkozó kisemberek egy része el is hiszi majd, hálás is lesz érte Orbán Viktornak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Kezdjük a napot Navracsics Tiborral, mert mindig hasznos egy optimista hang ebben az elkeseredett fertőben. Szóval most az van, hogy akár már a nyáron is megszülethet az Európai Unió és Magyarország között a fejlesztési forrásokat érintő technikai megállapodás, és akár az Erasmus-ügyben is kitörhet a boldogság. Ez egészen biztosan igaz (ahogy a többi ötven jóslat is, ami idáig elhangzott), de ugyanennyire igaz az is, hogy akár már holnap gyereket szülhet egy nő, aki amúgy nem is terhes. Elvi lehetősége megvan, van méhe, petefészke, tehát alig valami hiányzik a ded világrajöttéhez 24, vagy 240 órán belül. Szóval most ott tartunk, hogy nyáron megállapodás, aztán már csak várni kell a pénzt. Aha, jól van akkor.

A tarra vágott erdejében uniós pénzből – vagy saját állítása szerint saját pénzből, mert ugyan megítélték rá az uniós támogatást, ám azt még nem kapta meg. Szerintem ez technikai jellegű részletkérdés, a lényegen nem változtat – lombkoronasétányt építő fideszes polgármester nagyon megsértődött. És dühös is ő. Mert neki bele van taposva a becsületébe, meg van hurcolva a nyilvánosságban a patyolat lelke, ami nem tűrheti az igazságtalanságot. Ezért most az van, hogy nem áll szóba egyáltalán a médiával, ellenben beperel minden olyan lapot, portált, miegyebet, amelyik foglalkozott az ő kis tájépítő tevékenységével. Ameddig pedig ezek a perek le nem zárulnak – én minimum 20 évre saccolom, mert szerintem nagyjából mindenki foglalkozott a témával -, addig nem áll szóba ő senkivel. Jól is teszi. De azért jó lenne, ha az összes pert neki kellene finanszíroznia zsebből – és nem csak a bírósági dolgozók idejét, hanem az esetleg tanúként vagy vádlottként beidézett újságírók, szerkesztők idejét is -, majd ha van közte nyertesen zárult per, annak költségét visszakapná utólag. Kezdésnek persze nem ártana tisztázni, hogy miért is ne foglalkozhatna a sajtó bármilyen közüggyel, amikor az neki a feladata? Hiszen senki nem a polgármester úr magánéletében turkált, az uniós forrásokkal összefüggő ténykedése, ahogy a polgármesteri működése is mindenkire tartozó közügy. Ezt ő nem tudta előre? Mert az roppantul sajnálatos lenne.

Úgy tűnik, a Fidesznek élet-halál kérdése a következő önkormányzati választások megnyerése. Ezen belül is kiemelten fontos a főváros visszafoglalása. Az erre irányuló lépések eddig nem hozták meg a remélt eredményt, Budapest polgárai nem ragadtak vasvillát, és nem zavarták el Karácsony Gergelyt. Még akkor sem, ha a kormány minden létező módon igyekezett kivéreztetni a fővárost, lejáratni Karácsony Gergelyt. Most mintha a főpolgármester felhagyott volna a diplomatikus hozzáállással és a béketörekvésekkel. Jelzem, szerintem éppen ideje volt.

Reagált is a kormány. Fel vannak ők erősen háborodva:

“Elfogadhatatlan, hogy valaki nem tartja be a törvényeket, a főváros nem buzdíthat senkit törvénysértésre” – ezt reagálta az atv.hu-nak Karácsony Gergely szolidaritási adó befizetését megtagadó bejelentésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).

Egészen megható ez. Főként egy olyan országban, melynek kormánya és kormánypártja ívesen tesz akár a saját törvényeire, de még az általa létrehozott alaptákolmányra is, ha érdeke úgy kívánja. Az a kormány háborog, amelyik jogerős bírósági ítéleteket nem vesz tudomásul, és erre még büszke is. Kis cukik. Idegesnek tűnnek. Vajon miért? Mert a törvény az törvény, a szabály az szabály? De szép is ez.

Vizsgálatot indított a  Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Hír Tv Sajtóklub címen futó műsorának egy része miatt, mert az a néhány perc akár még sértheti is egyesek esetében az emberi méltósághoz való jogot és a kirekesztés gyanúját is felveti. Hát de tényleg? Szerintem ez a kormánypolitika lényege, veleje, sava és borsa, mozgatórugója és értelme. Ezek ebből élnek. És ám nem néhány percben törölgetik a trágyaleves, lúdtalpas, bütykös lábukat más emberek jogaiba, hanem napi 24 órában, heti hét napon keresztül. Mintegy 13 éve, folyamatosan. Hogy Bencsik Bubu (ha jól emlékszem) miket hordott össze aktuálisan, az majdnem mindegy. Biztosan megkapja érte a neki kijáró könyökpuszit – csak nekem tetszett a Hófehér? -, hiszen odaállt céltáblának, és hát lássuk be, hozzá képest a kormány homofób törvénye és a kirekesztő, gyűlöletkeltő politikája szinte már nem is olyan necces. Eddig is működött ez, ezután is működni fog. Csak mindig kell valakit találni, aki rasszistább, gyűlölködőbb, gonoszabb, szélsőségesebb, aljasabb, mocskosabb, és ahhoz képest a Fidesz mindjárt matyóhímzésnek fog tűnni.

Jó kormányunk fáradhatatlanul töri a fejét azon, hogyan tehetné még boldogabbá és derűsebbé a mi nyomorult kis életünket. Most azt találták ki, hogy újfent jó lesz az, ha a más farkával verik a csalánt. A legújabb kamuintézkedés szerint az üzletláncoknak kötelező lesz legalább 10 % árengedményt adniuk hetente bizonyos árucikkekből, mégpedig a kormány által elrendelt akciók keretében. A kisboltoknak nincsen ilyen kötelezettségük. Namost. Szerintem az üzletláncok eddig is akcióztak, és távolról sem 10 %-os engedményekkel csábították a vevőket. Ha én jól értem, ez megint valamilyen fideszes propagandafogás. Lám csak, örvendj paraszt, a kormány elintézte neked. Ezt is. Erre aztán majd minden megszólalásban lehet hivatkozni, mint a rezsicsökkentésre és a 13. havi nyugdíjra. És a kéményen csodálkozó kisemberek egy része el is hiszi majd, hálás is lesz érte Orbán Viktornak. Hát nem gyönyörű ez? Szerintem is.

Jó hír a végére: ha valaki nem vette volna észre valamiért – például azért, mert egybeolvadnak a napok, az egyik pont olyan szürke, mint a másik -, péntek van. Holnap pedig szombat lesz, már amennyiben nem kell azt is akciózni, mert akkor egyből vasárnap. Vagy kedd. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

Zenét most nem tudok betenni. Annyira lassú és instabil a net, hogy sem betölteni, sem beilleszteni nem tudok semmit. Kivételesen dúdolgassatok, vagy nem tudom.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.