Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi lenne vele, ha a hívei többsége tisztában lenne a viselt dolgaival?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, emelkedett, sikerélményekben gazdag csütörtököt kívánok magunknak! Dehogy fantáziavilág ez (majd András kolléga részletesebben is kifejti a BBC riporterének meglehetős tévedését, amelyre a moszkovita érdekeket szolgáló magyar külügyminiszter minapi penetráns nyilatkozatai nyomán jutott), ez a kibaszott valóság.

– Ahol főállású pártpropagandisták a melegek kivégzéséről fantáziálnak, miközben a Párt a gyermeket nevelő meleg párok feljelentésének törvénybe fércelt lehetőségének biztosításával hergeli az életvitelszerűen szélsőséges híveit;

– ahol a katasztrófaturisták legnagyobb örömére a lombkoronasétányokból hiányzik a lombkorona (lásd még: a biciklis kalandparkban nem lehet biciklizni, stb.);

– ahol nincs az az illetékes állami szerv, amelyik hajlandó lenne közölni az adót fizető nyilvánossággal, hogy a fent említett miniszter és az ő főnöke mennyi pénzből repüli szanaszét magát a honvédségi luxusgépekkel a világban, ha kell, ha nem, mert a dolog egyszerűen KI-DE-RÍT-HE-TET-LEN, nemhogy az Integritási Hatóság, de az adatvédelmi hatóság se bírta megfejteni a titkot;

– ahol csilliárdokat költenek el soha el nem készülő létesítményekre, amelyek meg elkészülnek, azoktól meg a jóisten őrizzen meg, a 40 centis kilátókat is beleértve,

– vagy ahol egyszerűen eltűnik egy Kalasnyikov-lőszereket gyártó gépsor (nem ám egy rekesz Absolut vodka) a NAV vámraktárából (nem most, öt évvel ezelőtt, miközben a gyártósorról egy év alatt akár 75 millió töltény is lejöhet), a nevezett állami, független hatóság pedig azzal csubakkavédekezik, hogy támadja a sajtóban megjelent információkat, amelyek szerint kurvára nem tudni, hova került a cucc. A NAV szerint ez „alaptalan, a konkrét tényeket figyelmen kívül hagyó vádaskodás, nem felel meg a valóságnak.” Oké. Akkor lesz szíves megmondani a NAV, hogy hol a tetűben van a gépsor? Mert szerintem ha az az állítás, miszerint nem tudni, hova került a lőszergyártó gépsor – még jó, hogy ki vagyunk maradva a háborúból -, alaptalan vádaskodás, akkor mi az a megalapozott információ, amivel cáfolni lehet, hogy senki nem tudja, hova lett a szajré? Mert szerintem, ha a törvény szerint adót fizetni köteles állampolgár azzal védekezik, hogy a NAV alaptalanul vádaskodik, amikor azt állítja, hogy ő nem fizette be az adóját, akkor a NAV gyomra aligha fogja bevenni ezt a dumát. Ugye? Ugye.

Közben meg állítólag az van – hogy a törvényesített lopásban élen járó országtulajdonos magánéleti repülési szokásainál maradjunk -, hogy egy friss felmérés szerint az ő rajongói, a pártja hívei eljutottak oda a fülkeforradalmi pusztítás tizennegyedik évének hajnalán, hogy elfogadhatatlannak tartják, hogy Orbán Viktor magáncélra használja a kormánygépet. Nem mind, de szinte a fideszes populáció fele, egészen pontosan 49%-a. Ez úgy jött ki, hogy közben tudjuk: a magáncél a fideszes szómágia szerint technikai landolást jelent. Ez így közel másfél évtized passzív-agresszív rettegés, illetve az ezt favorizáló és tápláló propagandaszőnyegbombázás után majdhogynem derék eredmény. Azonban szerintem az sokkal több mindent elmond az ország állapotáról, a magyar társadalom releváns információkhoz való hozzáféréséről, illetve annak ordító hiányáról, hogy a Fidesz-KDNP szavazóinak mindössze 39 százaléka értesült arról, hogy a miniszterek elnökének egyiptomi hivatalos látogatása olaszországi családi kirándulásba fulladt nemrégiben. Nem kellemes, de hasznos lehet belegondolni abba, hogy mi lehetne a korrupt országtulajdonos sorsa, ha a szavazói több mint 60%-a nem lenne hermetikusan elszigetelve a valóságtól. Ha így is az a helyzet, hogy ötből négy mimagyarember szerint ez a gátlástalanság annyira nem oké, mi lenne vele, ha a rajongói tisztában lennének a viselt dolgaival?

De inkább hagyjuk a feltételes módot, ne fantáziáljunk, mert az semmi jóra nem vezet. Ahogy jeleztem, nem fantáziavilág ez itt, hanem a brutális rögmagyar valóság. Ahol kiemelkedő nemzeti érték a lángos, és ahol nemcsak a höveji csipke és a pozsonyi kifli számít immár hungarikumnak, hanem a brutális őshonos infláció is. Nem kis teljesítmény, de legalább kormányozni azt tudnak jeligére: nem egyszerűen csak az van, hogy tavaly november óta minden hónapban rendületlenül EU-rekorder lett a fideszes infláció, de nem is akármennyivel nagyobb, hanem majdnem másfélszer akkora, mint az EU második legnagyobbja (Lettország). Most lenne itt az ideje közös erővel elkezdeni szánni a környező és a nem környező országok népeit, akik elől a kormányaik galád módon eltitkolták, hogy Európa szomszédságában háború dúl, amit az elhibázott Brüsszel az elcseszett szankcióival támogat. Ha náluk is demokrácia és jogállam lenne, már tudnának róla, mit jelent a szankciós infláció, és miért olyan szar nekik, hogy nem kell év végéig lábujjhegyen állniuk az egyszámjegyű inflációra várva, ameddig a miniszterelnök és hozzáértő udvartartása letöri a két enyves kezével.

Ha viszont nincs kedvünk marháskodni, akkor érdemes emlékeztetni magunkat arra, hogy ezt úgy sikerült összehoznia a válságokat világbajnoki szinten kezelő kormánynak, hogy az elbaszott uniós szankciók alól Magyarország kapta a legtöbb mentességet az EU-tól, időtlen idők van sapka a csirkeseggen, és az extraprofitadónak hazudott sápon sem Soros nyerészkedik. Miközben például az unortodox társadalmi méltányosság és igazságosság jegyében a több éve pályán lévő tanárok tízezer forintokkal kevesebbet keresnek, mint a gyakornokok. És lesz ez még cifrább is, miután életbe lép a pedagógusokat sújtó, státusztörvényre keresztelt bosszútörvény. Nem tudom, hogy erről a rendőrminiszteri mizériáról hány fideszkádéenpés szavazó értesült, és hányan háborodtak fel rajta, de ha csak annyit tudnánk róla, hogy beláthatatlan következményekkel járhat, ha a tanárok bírálni merik a közoktatást (akár munkaidőn kívül is), és nem tudnánk, hogy egyébként a közalkalmazotti státuszukból kivágott érintetteket szinte minden szerzett joguktól megfosztja a magát tévedhetetlennek tartó teljhatalom (ITT lehet részletesebben is olvasni erről) ezzel a rohadt sokadik diktatórikus jogászkodással, van annyira durva az egész, mint hogy a 21. században egy európai uniós országban a gyümölcs luxuscikknek számít. Pedig úgy volt, hogy a német nyugdíjasok fagynak meg a gyertya fénye mellett négy pulóverben, és még a férfiaknak is szülniük kell. 

És akkor hogy kerek legyen a reggel, ha már az elején a moszkvai érdekek alászolgálatát szóvá tettem. Anélkül, hogy elragadtatnánk magunkat, amiért felszámolja budapesti központját, és elhagyja az EU-t az orosz „kémbank”, álljon itt egy pár gondolat ezzel kapcsolatban. Az Egyesült Államok orosz kémbankkal szembeni szankciói nyomán Boros Imre fideszes szekértoló, az első Orbán-kormány oszlopos tagja, valamint a bank igazgatótanácsának egyik (már nem) tagja azt találta mondani a minap, amikor még nem volt hivatalos, hogy húznak a picsába, hogy csak egy debilnek lehet eladni, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank egy kémbank, a pénzintézettel meg amúgy csak az volt a baj, hogy az nem a globalista brigádot gazdagította.

Bár nincs orvosi papírom arról, hogy debil lennék, de mivel érintve érzem magam ebben a kérdésben, kíváncsi lennék, hogy két debilezés között mit gondol ez a nagyszerű ember (vagy bárki más, aki a Kreml az Orbán-maffia kottája szerinti béke pártján áll) arról például, hogy miközben Európa több országából kitiltottak egy rakás orosz diplomatát, mondván, hogy inkább kémként dolgoztak, semmint diplomataként, a Magyarországon kémkedő dolgozó orosz diplomaták száma miért ingadozik igencsak bizarr módon? És arról, hogy a budapesti orosz nagykövetség tetején olyan antennák vannak, amelyekkel telefonok lehallgathatók le? (Jó, tudom, Rogánék szerint nincsenek a telefonok lehallgathatóságára utaló jelek, igaz, arra utaló jelek sem voltak, hogy a külügy informatikai rendszerét éveken át átjáróházként használták az oroszok, pedig akként használták, tehát tökmindegy)? Ha Boros nertárs nem mondott soha olyat, hogy nekünk Oroszország a szövetségesünk, akkor Magyarország orosz követségén miért szolgál több orosz diplomata, mint a visegrádi régió többi fővárosában együttvéve? Ha az oroszok nem kémkednek Magyarországon, akkor Moszkva tavaly februári háborúja után Magyarországról miért nem utasítottak ki egyetlen diplomatafedésben dolgozó orosz hírszerzőt sem, miközben Európa orosz nagykövetségeiről több mint 400-at?

És végül, ha Orbán Viktor szerint nekünk mostantól az USA mindig is a barátunk és szövetségesünk volt/van/lesz, Vlagyimir Putyin Oroszországot pedig agresszornak tartja (olyannyira, hogy miután Szijjártó Nagy-Magyarországgal pózolt, a Fidesz az EP-ben kiállt Ukrajna szuverenitása mellett), akkor a Fidesz mi a tetűért szavazta le a a javaslatot, ami lehetővé tenné Putyin magyarországi letartóztatását? Hmmm? Ugye ez se annak a bizonyítéka, hogy nem elég, hogy szarul élünk, de ráadásul Moszkva gyarmata is vagyunk? Ugye nem? Milyen más oka lehet annak, hogy a magyar államvezetés minden rezdülésével egy háborús gyilkost véd? Ha valamit, ezt tényleg csak egy debilnek lehet eladni, hogy ez itt nem Moszkva gyarmata. És ha csak egynek lehetne eladni…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.