Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Így égetnek, mint a rongyot az egész civilizált világ előtt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Ön fantáziavilágban él, Szijjártó úr!”

– mondta a BBC riportere nemrég minden idők magyar külügyminiszterének. Nem, nem! Kedves Stephen Sackur úr, tévedni tetszik, nem is kicsit. Szijjártó huszár Magyarországon él, ami a mi szemszögünkből nagyon is valós világ, ez legfeljebb a hanyatló Nyugat perverz vágyálma lehet, hogy egy ilyen szépen megkomponált csodaországban akarjon létezni. Mert nálunk fejjel lefelé van bekötve minden. Itt a politikustól függ a választópolgár, és nem fordítva. Itt az adózók számolnak el az adóztatónak, és nem fordítva. Itt a halandó jobbágy van a halhatatlan hűbérúrért, és itt visszafelé forog az idő kereke is. Mert csak. Akár a Benjamin Button különös élete című filmben. Mi visszafelé fejlődünk, mi idős korunkban vagyunk csecsemők, és úgy is bánnak velünk. Főleg a Szijjártó nevű és annak sunyi főnöke. 

Képzelje el, Sackur úr, hogy ezek azt csinálnak, amit akarnak. Olyanok ők, mint egy nagy család, akiket mi tartunk el. Ők a mi befizetett adóinkból urizálnak, építkeznek, fejlődnek és élnek, mint Marci hevesen. Ők úgy használják a közöst, hogy ahhoz a köznek semmi köze nem lehet. Ez a Szijjártó olyan, mint a Lolkából a Bolka, miután Lolkát a főnöke alakítja. Erre gondolok:

Szerintem így találja ki a mi repkedő vitézünk is, hogy a hét páratlan napjain hova a faszba repüljön azon a luxus Falconon, amit természetesen mi vásároltunk a nagy családnak, és amit csak és kizárólag ők használnak. A fasz tudja, hogy mire. Leülnek a Karmelita bőrfoteljébe és megpörgetik a földgömböt. Peti pörget, Viktor rábök. Ennyi. Oda megy, ahol megáll az ész. De csak ők, nem a katonák, akiknek állítólag vásároltuk ezeket a gépmadarakat. Mert ugyan mi kimaradunk a háborúból, de hogy én még egy honvédet sem láttam luxusgéppel csatába menni, az kurva biztos. Meg az is, hogy emellett van ám még két Airbus is, amivel szintén ezek szoktak hol nyaralni, hol gyermeket látogatni menni, amihez nekünk semmi, de a világon semmi közünk nincsen.

Egyébként van egy véleményem szerint igen nagyon debil szám, amit amikor éppen kapatos hangulatban van, a fél ország fej- és fennhangon vonyít. Az a címe, hogy Reptér. Meglehetősen találó. De visszatérve a lényegre. Ezek annyira megkeverték a kártyát, hogy hiába kérte ki Szél Bernadett még 2019-ben a repkedésekkel kapcsolatos költségeket, meg egyéb pénzben mérhető nyalánkságokat, erre senki nem tudott mai napig sem válaszolni, mert állítólag senki nem tárolta ezeknek az utazgatásoknak az adatait, így nincs mit megmutatni. Na? Milyen csodálatos hely ez az ország, nem igaz, Mr. Sackur? Hogy is mondta? Fantáziavilág. Az, fantasztikus világ. Ha nem hiszi, olvassa el itt

Az ön beszélgetőpartnere, nem olyan régen volt Moszkvában, meg Etiópiában, meg Sierra Leonéba is elrepült csak azért, hogy megbeszélje az ottani elnökkel, hogy az támogatja ezeket a békében. Na! Fasza gyerek, nem? Igazából kedves Mr. Sackur, előbb kell ám felébredni, ha Péter minisztert sarokba akarja szorítani. Pontosabban képtelenség sarokba szorítani, mert szemrebbenés nélkül hazudik, és hülyének néz mindenkit maga körül. Ebben nemcsak ő, de az egész kormánya verhetetlen. Gyanítom, hogy már egy poligráf gépet is simán átbasznak, ez ezeknek napi rutin. Szóval bejárták ők már az egész világot, de egy helyet nagy ívben kerülnek. Azt az egyet, ahol ők annyira akarják a békét, hogy majd beszarnak az erőlködéstől: a háborúban álló Ukrajnát. Hát igen. Kicsit gyávák, nem kicsit hangemberek, meg sunyik, de hát ez náluk alap. E nélkül nem is lehet bebocsátást kapni a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe. Tudniillik nálunk minden is nemzeti.

Sajnos hiába tetszik Pétert szembesíteni azzal az egész Európai Unió és az USA által megkérdőjelezhetetlenül elfogadott állásponthoz fűződő viszonyról, miszerint „Zelenszkij elnök úr és az ukránok, akik ezt az interjút nézik, undorodni fognak attól, amit mond, egyszerűen úgy fogják látni, hogy ön a Kreml védelmezőjeként viselkedik. Ön olyan tűzszünetet akar, amely az orosz erők ellenőrzése alatt tartaná Ukrajna területének legalább 20%-át.” Péter miniszter ezt pont telibeszarja. Nem tudjuk, hogy mi az ok, csak sejtjük, mint úgy általában mindent ebben a szájbatekert országban. A gyanú alapján két lehetőség van. Az egyik, hogy Vikort, Péter főnökét igen keményen zsarolják, azaz kilóra megvásárolta Moszkva. A másik az, hogy lényegében most is csak egy frusztrált felcsúti kisfiú, akiből ivarérett korára előjött az állat, és most vesz revansot a világon az ellene elkövetett vélt vagy valós bűnök miatt.

Nem nagy újdonság, de akkor is ez a helyzet jelen pillanatban kicsiny hazánkban, ahol 13 éve térdepel a mellkasunkon ez a bűnszervezet. Van egy rossz hírem. Nincs az az isten, aki ezekből kicsikar egy Moszkvát vagy a háborús bűnöst elítélő nyilatkozatot. Ezek büszkék arra, hogy így viselkednek, és így égetnek minket, mint a rongyot az egész civilizált világ előtt. Ők mentik a menekülteket, ők a nagy békeharcosok. Lófaszt. Gyáva nímandok egytől egyig. Ha éppen a menekültekkel kellett riogatni, mint a szír háború idején, akkor az volt a műsor. Akkor nem ordibálták, hogy béke kell. Akkor nem az volt a prioritás. Most éppen mi vagyunk a menekültek védelmezői, akiket óvunk, védünk, dédelgetünk. Amikor a szerencsétlenek menekültek Szíriából, akkor azok mocskos arab terroristák voltak. Adtak nekik nevet is: MIGRÁNSOK.

Szóval Mr. Sackur, ezekről lepereg minden, ezeket nem lehet megfogni, ezeket nem lehet szembesíteni a szemétkedéseikkel, ezeket nem lehet egy pillanatig se megszégyeníteni. Ezek azon már rég túl vannak. Ezeknél nincs realitás, nincs elbizonytalanodás. Ezek tökéletesek, és soha nem tudnak hibázni. Ha meg igen, akkor van erre egy mantra: Soros, Brüsszel, Gyurcsány. Aztán vannak az éppen aktuális egy-, két- háromszavasok is, ami most éppen a háborúpárti, dollárbaloldal, háborús szankciók miatti infláció. Így éldegélünk mi itt, Fantáziavilágban. Nem hiszi? Jöjjön el, és nézze meg. Ehhez itt kell lenni, hogy az ember elhiggye. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.