Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Örömpörkölt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csak hogy mindenki értse: a Nagy Békeharcos ukrajnás pampogása (miszerint hallgassanak el a fegyverek, kezdődjenek béketárgyalások) valójában azt jelenti, hogy a jelenlegi helyzet konzerválódását szorgalmazza. Azaz Putyinország hadd őrizhesse meg, amit eddig elfoglalt. 

Koreában már volt ilyen, 1953-ban tűzszünetet kötöttek, amit aztán 2013-ban Észak-Korea fel is mondott – ergo a koreai háború jogilag ma is tart. A 70 éve meghúzott határvonal egy centit sem mozdult azóta. 

Moszkva már vígan kiegyezne a jelenleg általa ellenőrzött területekkel, és lám, ebben Putyin itteni hányadék helytartója ezzel az álszent, sunyi békemantrázással segíti.

Európa szégyene vagyunk!…

*

Csaba testvér megdöbbent, amikor megtudta, hogy Ukrajnában nem szabad imádkozni a békéért – tette közhírré az Index.

Figyu, Csabesz tesó! Bocsi, hogy döbbenetedben zavarlak, de ezt mégis hogy?!… Törvényben, rendeletben megtiltották? No és hogyan ellenőrzik? 

Leginkább csak Magyarországon dívik olyan ukázokat hozni, amelyek betarthatatlanok. Az ima mégiscsak egy intim, személyes kontaktálás a Fentvalóval, nem tudható, ki mit és miért mormol a bajsza alatt. Ha halált osztva ki akarnak túrni a házadból, megölnek mindent, ami fontos számodra, te is főként a békéért imádkoznál térden állva, kishaver?!…

Úgy hogy ne locsogj baromságokat, ha kérhetem! 

Elárulom neked, a Nemzet egyik Lelkivezérének (!), hogy olykor én is szoktam fohászkodni. Méghozzá ama célból, hogy a Jóisten rogyassza rád és a többi álszent, képmutató, bűnpártoló, pedofilgyanús, a hatalmasokat kiszolgáló, a napi orbánpropagandát szajkózó, náci, megélhetési csuhás faszra a harmatozó magasságos egeket! S a felhők hozzák az Igazat!

Értve vagyok, te szemforgató hitgömböc?!…

*

A nemváltoztató műtét nem létező veszély a gyerekekre. 

A Böjte Csaba nevű figuráról ez nem mondható el.

*

Feltámadás? Isten ments!…

*

Mimagyarok:

Húsvét vasárnapja. Mexikói úti végállomás, kiragasztott szórólapon kerestet a rendőrség egy eltűnt kínai 16 éves fiatalt. 

Valaki, golyóstollal: ott rohadna meg!”

Másvalaki: te rohadj meg ott ahol vagy!”

Jöhetne már az a villamos!

*

Újabb hocista a NER-placcon, M. P. Sziámi személyében. Természetesen nem minden előzmény nélküli a feltűnése, az obligát dörgölőzés már hónapokkal ezelőtt megvolt. Nevelőapja, a népszerű semmitmondó. M. P. nyomdokaiba lépett ezzel. Értem én őket, ki ne szeretne – szinte munka nélkül – sok pénzt nerezni. Csak a nimbuszukat veszíthetik! 

Amit nem értek: miért kell rögtön pocskondiázni azokat, akik merő jószándékból, barátilag szólnak neki, hogy rossz útra lépett?!… Avagy ez is az új munkaköri leírás előírása?

*

Érdekes lenne látni, milyen arcot vág majd Fischer Iván, Kossuth-díjas karmester, Érdemes Művész, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, Budapest díszpolgára, a brit Királyi Zeneakadémia tiszteletbeli tagja, számos díj és kitüntetés birtokosa, miközben a Nagy Feró néven elhíresült életművész, a Petőfi Zenei Tanács (PEZETA) tagjaként éppen zenei tanácsokat ad neki.

*

Szegény Petőfi, Ő lett az Orbán-korszak bíróicája. Vele akarnak ránksózni minden szemetet.

*

Demeter Szilárd nem román, hanem Erdélyben született magyar. A mi kutyánk ökle… izé, kölyke.

*

Mr. Beancsik András: NERuópai Uniót akarok!

*

Nem a megkurtított EU-s pénzekből emelt kilátók alacsonyak, hanem az ország nincs még elég mélyen.

*

Nem a farkasokat, hanem a farkastörvényeket kellene kiirtani.

*

Fatális következményt generáló tévedés történt. 

A hírhedté vált vadász valójában „A lovakat lelövik, ugye?” (They Shoot Horses, Don’t They?) 1969-es amerikai filmdrámát szerette volna megnézni, amelyet Sydney Pollack rendezett. De a jóember véletlenül rossz moziba ült be, ahol történetesen a „Farkasokkal táncoló” (Dances With Wolves) 1990-es amerikai filmet játszották, Kevin Costner rendezésében és főszereplésével. 

Megmérgedt a vadász nagyon amiért így félreült, szóval hát mérgében lőtte le azt a szegény párát, na. 

*

Könnyű más farkasával a csalánt verni.

*

Homo homini Brutus est.

*

A közösségi média a nép ópiuma.

*

A szelfik az én Bakonyom!

*

Az Életben az a szép, hogy néha csúnya.

*

Hölgyek figyelmébe, akik szeretik a hímezés-hámozást! 

Eddig lágy voltam és nőies, de engedtem a hirdetések csábításának és vásároltam egy IPX FIZER típusú, „rendkívül erős, tartós és FÉRFIAS” zseblámpát. Üzembiztos, bármikor tettre fogható, messze elvilágít, mindegy hogy fényes nappal van vagy setét éjszaka. Vitézül helytáll, mint békeidőben a magyar katona!

Kár hogy időnként lemerül, de sebaj! Már felvettem a kapcsolatot Rákay P. Kálmánnal, hogy betársulnék az akkumulátor-bizniszébe.

Még nem válaszolt, de majd rávilágítok, ha szükséges.

*

Az apa férfi.

 A pénisz nő.*

(*Tudósok megállapították.)

*

Saját sminkszobát minden egyes dolgozó nőnek, az összes munkahelyen!*

Liberté, égalité, fraternité!

*Bocsika, de nem tudom: a műmosoly az a smink része, vagy azt külön kell követeljem?…

*

Évről évre ezreket vonz A Balaton átúszása elnevezésű esemény.

Azoknak, akik a habokba vetik magukat, eszükbe sem jut, hogy a vízenjárást is kipróbálhatnák!…

*

Az egész úgy kezdődött, hogy vége lett.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.