Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor leradírozta a térképről Magyarországot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Némi csalódottságot vélek felfedezni a pártközpont megbízásából munkálkodók részéről. Úgy tűnik, ők valami sokkal komolyabb bejelentésre számítottak tegnap az USA magyarországi nagykövete részéről, de a várt súlyos bejelentés elmaradt, ami történt, azzal nem nagyon tudnak mit kezdeni, mást vártak. Erre mindjárt vissza fogok kanyarodni, de közben nem mennék el szó nélkül azon sejtésem mellett, hogy alighanem van valami oltári disznóság a háttérben, amire a propagandagépezet készült, és ami végül nem robbant. Tehát az amerikaiak szívatják Orbánt, és nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy ez merő véletlen. Ahogy az sem lehet a véletlen műve, hogy a nem túlságosan jelentős sajtótájékoztató után szinte közvetlenül, konkrétan másnap kiderült, hogy akkor a magyar kormány (elméletben persze Magyarország) ki is száll az orosz kémbankból, amit eddig tiszta erőből védett. Még kizavarták Szijjártót és Hollikot is a rivaldába, szidni a gaz Presmant, erre villámsebesen mást gondolt a vezér, de annyira, hogy tegnap este már alá is írta a kilépést. Sok szóra nem érdemes, de egy pillanatra visszakanyarodnék arra, miért gondolom, hogy kissé összezavarodtak a propagandisták. Bayer Zsolt hosszú cikket írt arról, hogy ő mennyire várta, talán kitiltják őt Amerikából, és az mekkora dicsőség lett volna (én készséggel elhiszem, hiszen akkor valaki tudta volna a Biden-adminisztrációban az ő nevét, ismerte volna munkásságát, és főként fontosnak tartotta volna. De nem, pont annyira jelentéktelen senki, mint például én, csakhogy én ezt legalább tudom magamról, így nem is ér különösebb meglepetés), ám nem történt ilyesmi. Ettől függetlenül, vagy talán éppen ezért a koszorús költő – talán csak megszokásból – Pressmant aktivistának, kellemetlenkedő senkiházinak, nyomásgyakorló sajtkukacnak nevezte, majd csalódottan befejezte a cikket. Hiába, a tízezer éves keresztény kultúra kötelezi az embert.

Az az érzésem, hogy Németh Szilárdot a fergeteges humora miatt tartja a Fidesz. Az ő közösségi oldalán simán megjelenhetnek olyan mókás dolgok, melyeket talán még Kósa Lajos sem vállalna. Most például egymás alá/fölé került két poszt. Az egyiken egy boldog idős pár puszilgatja egymást Támogatjuk az időseket. Ezért adtuk vissza a Gyurcsányék által elvett 13. havi nyugdíjat felirat alatt, felette mindjárt:

Selmeczi Gabriella lesz a csepeli és a soroksári Fidesz vendége:
Minden felnőtt felelős minden gyermekért! (Facebook/Németh Szilárd)

Hát ha valami tökéletes, ez az időzítés feltétlenül az. A hálás nyugdíjasok akár meg is kérdezhetik a szenátorasszonytól, hová sikerült eltüntetni a 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíj vagyont, amit az ő aktív közreműködésével rabolt el a kormány a magyar adófizetőktől, és azt hazudták, mindenkinek ott lesz az egyéni nyugdíjszámláján. Na, akinek nincsen ott véletlenül, az informálódhat most ügyesen.

Több mint a duplájára nőtt azoknak a nyugdíjasoknak a száma, akiknek a havi járandósága meghaladja a 300 ezer forintot 2022. januárjához viszonyítva. Havonta fél millió forintnál is többet pedig 35 ezer idősnek utalnak. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint tavaly év elején még pusztán a nyugdíjasok 54,1 százaléka kapott 140 ezer forint feletti nyugdíjat, arányuk idén januárra 71 százalékra nőtt. (24.hu)

Többször is elolvastam a hírt, különös tekintettel a címére: Kilőtt a szupernyugdíjasok száma, friss adatok érkeztek. A szupernyugdíj tehát 800 eurónál kezdődik, de már a 374 eurós nyugdíj (ennyi a 140 ezer forint) is valóságos ájulat ahhoz képest, hogy a nyugdíjasok majdnem fele ennyit sem kapott. Tudom, hogy szarunk mi az euróra, forintban kapjuk a fizetést is, a nyugdíjat is, forintban fizetünk a boltban. Azonban nyugodtan össze lehet hasonlítani más országok megélhetési minimumával, mert az árak nálunk sem alacsonyabbak semmivel, mint a halódó Nyugaton. Ugyancsak kitörne a lázadás, ha ott ennyi nyugdíjat kapna valaki – és még hozzá sem tettük, hogy hány ember él az országban, akinek a fizetése ennyi -, és azt még szupernek is nevezné valaki. Az igaz, hogy egy idős ember általában már nem növi ki a ruhát, cipőt, valószínűleg a háztartási gépeket sem cseréli ok nélkül, de enni, fűteni, világítani neki is kell, és a kinőtt cipő helyébe jön a gyógyszer. Akár azért, hogy ne alakuljon ki egy adott betegség, akár azért, hogyha kialakult, ne romoljon tovább. A havi 20-30-40 ezer forintos gyógyszeszámlát baromira nehéz ám kigazdálkodni 141 500 forintból, mert az, aki éppen átcsúszott a 140 ezres küszöbön, nem sokkal kaphat többet.

Mindeközben Novák Katalin lakhelyét Köztársasági Elnöki Hivatalról átkeresztelik Sándor-palotára, de azt még nem lehet tudni, hogy a köztársasági elnök helyett hogyan kell majd szólítani Áder János bajusztalan utódját. Valószínűleg ezt is meg fogjuk tudni, akkor is, ha nincs erre különösebb igényünk. Addig is Novák Katalin járja a vidéket – momentán nem repülővel, mert Szabolcsban nehezen tudna leszállni -, és biodíszletnek használt, népviseletbe öltöztetett gyerekek gyűrűjében kék, rózsaszínű és lila lufikat ereget, miközben a betanított gyerekkekkel együtt kiáltja, hogy legyen béke. Oly gyönyörű! De tényleg. Felfordult ugyan a gyomrom, de bizonyára nem ettől. Talán terhes vagyok.

Ha már szupernyugdíjasok és luxusnyugdíjak vannak nálunk, igazán tökéletesen indokolt, hogy Szijjártó Péter repülőt bontson – ha már szárnyat nem tud, pedig az ingyen lenne -, és elröpködjön néhány tízmillió forintot. Megint.

Úton egy újabb diplomáciatörténeti esemény felé. A marrakeshi tankolás után, ha minden jól megy, néhány óra múlva Sierra Leonéban landolunk, ahol még soha nem járt magyar külügyminiszter.
Nagy delegációval érkezünk majd, ugyanis magyar üzletemberek és egyetemi vezetők is kísérnek minket✈️ (Facebook/Szijjártó Péter)

Mindenképpen teljesen indokolt közpénzen hurcolni üzletembereket és egyetemi vezetőket a nyugat-afrikai országba. A választás is nagyszerű, van ott mit tanulni. Például azt – mert az ott napi rutin volt nem oly régen -, hogy aki lázadni mer a hatalmon lévők ellen, azt simán felakasztják. A Föld egyik legszegényebb országáról beszélünk, bizonyára remek üzleteket lehet ott kötni. Már amennyiben gyémántot óhajtanak vásárolni a magyar üzletemberek. Az egyetemek vezetői pedig meggyőződhetnek arról, hogy milyen jó helyre is születtek ők. Legalább nekik lesz miért örülni, ha már nekünk kevés jut az örömből. Bár a kormány eszelős kapkodása mindenképpen okot ad a bizakodásra. Minden napra jut valami meglepő produkció, hátha a mai sem lesz kivétel.

És nem kivétel, de mennyire nem az! Orbán Viktor éppen most fejezte be a Kossuth Rádióban előadott közművelődési műsorát. Végre elárulta azt is, hogyan képzeli el a sokat hangoztatott békét. Tessék erősen kapaszkodni, rázós lesz! Orbán szerint Ukrajna gazdasági értelemben nem létező ország. Mi, uniós adófizetők (mimagyarok is) fizetjük az ukrán nyugdíjakat, mi adjuk a fizetéseket, mi tartjuk el- és fenn az országot. Abban a pillanatban, amikor Európa és Amerika úgy dönt, hogy ezt befejezi, nem ad többé egy fillért sem Ukrajnának, abban a pillanatban ér véget a háború, és tör ki az áhított béke. Bizonyára az olvasóknak és az ország gondolkodni képes felének kell némi idő az emésztéshez. Nekem is kell. De már emésztés előtt is van nekem véleményem: Orbán Viktornál aljasabb és kártékonyabb szerzetet még nem öklendett ki magából ez a tokától bokáig keresztény ország, az egyszer biztos. Ha eddig nem sikerült, ma bizonyosan leradírozta a térképről az országot.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert van, ami nem változik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.