Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jó is, hogy ilyen urak vannak az ország élén, mi pórok nyugodtan aludhatunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Húsvét után percekkel az a feladat, hogy erősen kell csodálkozni, amiért az amerikai hírszerzés nem csak az ellenségről, hanem a szövetségesekről is gyűjtött adatokat. Magyar politikusokról is. Aztamindenit! Én nem tudok semmit a hírszerzés világáról – az elég nagy baj lenne, ha tudnék, mert akkor pocsék munkát végeznének -, de teljesen laikusként sem tud megdöbbenteni, hogy egy titkosszolgálat mindenkiről adatokat gyűjt. Szerintem ez neki a dolga. Igen valószínű, hogy nem csak az amerikai, hanem a világ összes hírszerző szervezete így jár el. Egyrészt persze ócska érzés lehet politikusként abban a tudatban élni, hogy bármikor lehallgathatnak akár egy magánbeszélgetést is. Másrészt ezzel nem árt tisztában lenni akkor, amikor valaki politikusnak, pláne vezető politikusnak szegődik. Leegyszerűsítve: nem kell lopni, csalni, hazudni, és akkor nem történhet baj.

Közben pedig a baj már megtörtént, a büdös életben nem volt olyan pocsék a magyar-amerikai viszony, mint most. Van is, lesz is erre fideszes magyarázat, de abban biztos vagyok, hogy a pártközpontban legyártott válaszok között nem fog szerepelni az orosz propaganda gátlástalan, de legalább kormányzati terjesztése. Pedig nem ártana, mert előkelő helyen van a kapcsolatromboló listán. Ma állítólag be fog valamit jelenteni David Pressman, az USA magyarországi nagykövete, a sajtó egyelőre csak találgat, hogy mit fog bejelenteni. Tartok tőle, hogy nem arról mesél majd, hogy hány magyar kormánytagot szeretne kitüntetni az amerikai kormány. Mindeközben Szijjártó Péter éppen Moszkvában tárgyal a semennyire nem haladó Paks2 ügyében. Remélem, nem vásárol olcsón még egy kis gázt vagy olajat, mert már így is belerokkan az ország az ő nagyszerű üzleteibe, amikkel valamiért mi soha nem járunk jól.

Vajon el tud-e mondani fejből egy verset, és hányat? Ez egy tegnapi cím az Indexről. Válaszolok is rá, hadd okosodjanak. Igen, el tudok mondani fejből egy verset és nem, nem hányat. Ellentétben Kövér Lászlóval, aki simán, bármikor. Például most, amikor 20 éves évfordulója lesz annak, hogy Magyarország tagja akart lenni az Európai Uniónak, és erről 83,76 %-os többséggel döntöttek az emberek, mégpedig népszavazás keretében. Amely népszavazás érvényes is, és eredményes is lett, ellentétben a Fidesz népszavazásaival az utóbbi időben, mert azok érvénytelenek és eredménytelenek lettek. Szerencsére ez nem gátolja meg semmiben a kormányt, főként abban nem, hogy hivatkozzon az emberek akaratára. A tudata megszállása ellen foggal-körömmel harcoló házelnök változatlanul nem érzi úgy, hogy helye lenne az uniós zászlónak a Parlamentben. Azért van ennek a végtelenségig demokratikus dolognak egyfajta magyaros, vagy inkább nemzeti bája. Az egy darab Kövér László kitilt, betilt, az uniós zászló nem jöhet be, de a sámán, aki körbeugrálja a koronát, az igen, bármikor milliós büntetéseket oszt ki (azért csak az ellenzéki képviselőkre, mert csak ők helytelenkednek), és még örvendezhetünk is, mert nem szokta – még – kidobatni a teremből a képviselőket, pedig ahhoz is lenne joga is, markos emberei is. Amúgy pedig igazán lenne ok az ünneplésre, mert 19 éve vagyunk az Európai Unió teljes jogú tagja, ebből 13 év az Orbán-kormány szabadrablása jegyében telt el. Lehetnének kicsit hálásabbak is.

Győzött az igazság és a népakarat, megbírságolták az Aldit, mert alkoholvásárlásnál elkérték mindenkitől a személyit, begépelték a dátumot és százsoknapig őrizték. Ez nagyon veszélyes gyakorlat, mert vissza lehet vele élni. Gondolom. Legalábbis ez derül ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság megállapításából. Egyúttal az is kiderült, hogy Péterfalvi Attila megtért a nyaralásból is, szabadságból is, tehát már semmi akadálya nem lehet annak, hogy ráfeküdjön a szárnyas ló hátára. Alig várom, hogy elkezdjen vizsgálódni ez ügyben, valamint arra is rápillanthatna azzal a szép szemével, hogy aki az oltás miatt megadta az elérhetőségét – mert máshogy nem lehetett regisztrálni, de oltáshoz jutni sem -, annak miért küldözget a kormány(párt) kéretlenül propagandaanyagot. Amikor regisztráltunk, nem az volt a kérdés, hogy kérünk-e agymosást.

Tegnap Rogán Antal ismeretlen okból befáradt a parlamentbe, és élő, egyenes adásban mondta bele az orcánkba, hogy ő egyáltalán nem ismeri Schadl urat. Ezt én azonnal, kételkedés nélkül el is hiszem neki, hiszen a gazdája sem ismerte Habony urat, és Rogán úr sem helikopterezett mindaddig, ameddig erről elő nem került egy fotó. Jó is, hogy ilyen urak vannak az ország élén, mi pórok nyugodtan aludhatunk.

A telexesek beszélgettek Lázár Jánossal (micsoda ritka jelenség ez is), igen érdekes kérdések kerültek porondra. Például:

Brückner Gergő azt is felvetette, egyetlen terület volt, amivel kapcsolatban csak rosszat hallott az interjút megelőző szakmai háttérbeszélgetéseken, a műemlékekkel kapcsolatos tervezet, melynek értelmében az állam által felújított kastélyok magánkézbe kerülhetnének ingyen. Lázár János szerint a magyar állam ugyan tulajdonosa, de nem jó gazdája ezeknek az épületeknek, rosszul üzemelteti azokat. Ellenben az egyházi és magánkézben lévő műemlékeknél több példát lát jó gazdaságra, így az állami pénzből felújított kastélyokat magánkézbe adná. (Telex)

Akkor én most kissé össze vagyok zavarodva. Ha az állam nem jó gazdája az ingatlanoknak, akkor miért harácsolt el egy csomó mindent az önkormányzatoktól, miért kellett neki maga alá taposni a bankokat, szolgáltatásokat? Azoknak jó gazdája, csak a mi pénzünkből felújított kastélyoknak nem jó gazdája? Azok jobb helyen lesznek az egyháznál és esetleg TBRCZ STVN Rt.-nél? Ennyire hülyének lehet nézni minket? Ennyire.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Azoknak is, akik – hozzám hasonlóan – megállás nélkül beleülnek a zsebükben folyamatosan kinyíló bicskába.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.