Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amúgy sem értik az egysejtűek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Tegnap volt a napja annak, amikor megtudtuk, hogy Szili Katalin belépett a KDNP-be. Engem mondjuk semennyire nem zavar a dolog, mindenki oda lép be, ahová csak kedve van neki.

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó Kereszténydemokrata Néppártba (KDNP) történő belépését jelentette be a kisebbik kormánypárt elnöke pénteken Budapesten.

Semjén Zsolt a Parlamentben a közmédiának elmondta: öröm és megtiszteltetés Szili Katalin csatlakozása a KDNP-hez.
    Mint mondta, Szili Katalin nemzeti elkötelezettsége, az egyházak iránti szimpátiája, hozzájuk kötődő szolgálata mindig ismert volt. A KNDP kereszténydemokrata, keresztényszociális pártként mindig azonos volt a szociális értékek, a családok képviseletével.
    Felidézte, hogy Szili Katalin a gyurcsányi időkben, amikor a Magyar Állandó Értekezletet megszüntetve megakadályozták az összmagyar együttműködést, házelnökként létrehozta a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amivel átmentette a magyar-magyar párbeszédet.
    A volt házelnök emellett az elmúlt időszakban a nemzetpolitika területén óriási szolgálatot lát el, az autonómia koncepciók kidolgozásával, testre szabásával az egyes nemzetrészek vonatkozásában – tette hozzá.
    Szili Katalin azt mondta: az elmúlt 12 év „senki földjén tartózkodásához” képest a Kereszténydemokrata Néppárt közössége áll hozzá legközelebb. A belépéssel formálisan is csatlakozik, ahhoz a közösséghez, ahová eddig is tartozott – mondta.  
    Hazataláltam, és ha szolgálhatom úgy a nemzetet, hogy vállaltan egy értékrendet is szolgálok, akkor ezt szívesen teszem – fogalmazott a politikus.
    Kitért arra is, hogy örömmel vállalta a miniszterelnök felkérését a nemzetpolitikai ügyek szolgálatára. Megjegyezte, a szocialista pártban való politizálása idején is mindig kereszténynek és nemzetinek tartották, ott is mindig kilógott a sorból. Az elmúlt 12 évben a Fidesz-KDNP nyilvánvalóvá tette, hogy szociálisan is elkötelezett. Példaként említette a családpolitikát, a szociálpolitikai intézkedéseket, a demográfiai, nemzetpolitikai ügyeket.
    Szili Katalin szólt arról, hogy a határon túli magyarságra is kiterjesztették a családpolitikai kedvezményeket.
    Kiemelte a jelenlegi kormánypártok nemzeti és keresztény elkötelezettségét, belépésével a keresztény és nemzetek Európáját is szolgálja.
    Hargitai János, a KDNP Baranya vármegyei elnöke elmondta, örömmel és egyhangúlag támogatták Szili Katalin felvételét. (MTI)

Hátrányban vannak azok, akiknek egy picit jobb a memóriájuk, mint egy aranyhalnak. Mert ők – velem együtt – emlékezhetnek arra, hogy a most éppen kereszténydemokrata elkötelezettségű politikus hat éven keresztül az MSZMP-nek volt elköteleződve, aztán vagy húsz éven át az MSZP eszmeisége nyűgözte le és szolgálta a pártot, aztán kilépett (pontosabban nem lépett ki, hanem kitették), mert másik pártot alapított. A mérsékelt sikerre való tekintettel onnan is kilépett, és új párt létrehozásában látta a fényes jövőt, ám az sem jött össze. Nyolc évvel ezelőtt a kormány nyújtott neki kezet és megélhetést, most pedig rájött, hogy ő mindig is kereszténydemokrata volt. A történet így teljes. Nincsen ezzel semmi baj, megszokott dolog a magyar politikusok esetében a magas fordulatszám, csak éppen érdemes kicsit hátralépni, hogy ki tudjon bomolni a teljes kép.

A magyar munkaerőpiacon 500 ezer emberre van szükség, akiket lehetőleg Magyarországon kell megtalálni, utána jöhetnek csak a vendégmunkások – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén Budapesten pénteken.

A magam részéről sok sikert kívánok Nagy Mártonnak a magyar munkaerő keresgéléséhez. Egyben szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy már most rengeteg vendégmunkás dolgozik a külföldi tulajdonú üzemekben, ami azzal jár, hogy a magyar kormány a magyar adófizetők pénzéből hoz létre munkahelyeket külföldi tulajdonosoknak és külföldi munkavállalóknak. Nehéz kicsit a felfogásom, én ezt nem is vitatom, de pontosan a gyagyaságom okán nem értem, hogy miért olyan jó ez nekünk. Az én gyenge agyammal úgy gondolom, talán célszerűbb lett volna azt a rengeteg pénzt a magyar kkv-szektorba önteni, akkor talán nem kellene boldog-boldogtalannak akkumulátorokat szerelni. De persze ez csak az én véleményem, semmi jelentősége nincsen.

Hollik Istvánt előléptethették, mert nem szombaton, pláne nem vasárnap kell neki okosakat mondani, hanem már pénteken megtehette.

Hollik István közölte: „nemrég szavaztunk az Országgyűlésben a békepárti határozatról, a szavazáson kiderült, hogy a dollárbaloldal háborúpárti volt, és az is marad.”
    A harmadik világháború kockázata soha nem volt még annyira valós, mint napjainkban – jelentette ki a politikus. Hozzáfűzte, ezért fontos, hogy ezekben a vészterhes időkben Magyarország elkötelezze magát a béke mellett, és hangsúlyozza, hogy továbbra is békepárti.
    „Azért fogadtuk el a békepárti határozatot, hogy leszögezzük, Magyarország továbbra is a béke pártján áll” – közölte Hollik István. Úgy fogalmazott: „a Fidesz és a KDNP felajánlotta a lehetőséget a dollárbaloldalnak, hogy csatlakozzon a békepárti határozathoz. Azonban Gyurcsány Ferencék ezt elutasították, nemet mondtak a békére.”
    A dollárbaloldal ezzel bebizonyította, hogy továbbra sem a magyar érdekeket képviseli, hanem végrehajtják, amit a finanszírozóik tőlük elvárnak a dollármilliókért cserébe – hangoztatta a kommunikációs igazgató. Véleménye szerint továbbra is a háborút támogatják, ami azt jelenti, hogy a dollárbaloldal a háború folytatása mellett, azaz az öldöklés pártján maradt.
    Teszik ezt annak ellenére, hogy a magyar emberek békét akarnak – tette hozzá Hollik István. Úgy értékelt: „Gyurcsányék bebizonyították, hogy fontosabb számukra finanszírozóik akarata, mint a magyar emberek érdeke”. Újra kiderült, hogy Magyarország megvédésében rájuk nem lehet számítani – tette hozzá Hollik István. (MTI)

Én nem tudom, mit tudnak Orbánék, amit mi nem tudunk. Annyira erősödne az ellenzék, hogy már most bele kell húzni a választási kampányba? Vagy csak a DK erősödik annyira? Esetleg reális veszélye van, hogy a következő választásokon – lesz egy pár mostanában, EP választás, önkormányzati választás, majd a távolban egy országgyűlési választás – földbe állhat a Fidesz? Vagy csak elveszítheti a többségét? Megfordulhat a közhangulat? Már nem fosnak eléggé a hívek a migránsoktól? Muszáj a háborúval ijesztgetni őket? Mi a baj, elvtársak? Mert hogy ennek a nyilatkozatnak, pontosabban határozatnak az égvilágon semmi jelentősége és semmi haszna nincs, az teljesen biztos. Mármint a nemzetközi politikában nincsen haszna, belpolitikában lehet hatalomtechnikai nyeresége. Talán úgy van vele a kormány, hogy van elég hülye az országban, amelyiket nem lehet az egyik dologgal beparáztatni, azt talán egy másikkal lehet. Aki fél, az erős kormányt akar, stabilitást és rendet, arra pedig itt a Fidesz. Igaz ugyan, hogy sem erőről, főleg bátorságról nincsen szó, de ezt amúgy sem értik az egysejtűek. Az Európai Néppártból kirugdosott, jobboldali (vagy bármilyen) pártcsaládot létrehozni képtelen – pedig arról volt szó, hogy ez a cél az unióban, azóta csak lapítás van – Fidesz már azt is elintézte nekünk, hogy mi vásároljuk a legdrágábban a gázt az oroszoktól, miközben a pártmédia csurig van orosz propagandával, a pártkatonák és az ő vezérük ott tesz keresztbe az uniónak, ahol csak tud, és véletlenül valahogy mindig az oroszok érdekében, az unióból nem érkezik forrás, a fasz tudja, eddig mennyi hitelt vett fel Orbán, kitől és milyen feltételekkel, már összeugatott a NATO-val, külön a svédekkel, elveszítette a Civil Norvég Alapok pénzét is, a pedagógusok béremelését az uniós forráshoz kötik, nincs elég pedagógus, orvos és szakápoló, az egészségügy végvonaglik, Európa legtöbb országában köpnek egyet, ha megtudják, hogy magyar vagy, mi vagyunk az unió második legszegényebb országa, messze itt a legmagasabb az infláció, szóval ebben a helyzetben a kormánypártnak az a legfőbb gondja, hogy idióta határozatokat fogad el, és azzal kampányol, hogy aki ezt az értelmetlen határozatot nem szavazta meg, az háborút, vért és halált akar. Na, ha ennek ellenére is Orbán kell ennek az országnak, akkor tényleg megérett a pusztulásra.

Szép napot, jó ébredezést kívánok mindenkinek. Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.