Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A NER önkényuralmi stúdióelőadása a feudális kleptokrácia nagyszínpadán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Emelkedett, derűs jó reggelt kívánok mindenkinek! A pitypang nyílásán túl is kizárólag felemelő jó hírek és fejlemények egybefüggő csokrával igyekszem szolgálni, indítsuk hát vidáman a napot. A kontextus legyen az – ha már úgyis legalább tíz éve hallgatjuk -, hogy nekik, az uralkodó klánnak Magyarország az első. Ezzel azt akarják mondani minden esetben, hogy mindent, de abszolút mindent a magyarok érdekében tesznek, semmi nem írhatja felül azt, hogy nekünk, mimagyaroknak jó legyen.

Nem biztos, hogy ezzel függ össze, de itt van például rögtön az első bizonyíték: a Mészáros-klán egyik cége újítja fel a veszprémi Várbörtönt. Is. Mielőtt bárki dühbe gurulna: mindössze nettó 457 millió forintról van szó, aprópénz ez a közel félmilliárd, ráadásul a szerződés csak akkor lép hatályba, ha az „ellenszolgáltatás teljesítéséhez szükséges fedezet rendelkezésre áll”. Amiből arra következtetek, hogy pillanatnyilag nem áll rendelkezésre ez a szerény pénzösszeg. Ez van, ha az intézményesített korrupció nemhogy Brüsszelből, de a Holdról is látszik. Viszont arra gondoltam, hogy felőlem az összes várbörtönt, sőtpláne rendes börtönt is felújíthatná a beszélő strómanpénztárca famíliája, nem sajnálnám az emberhez méltó körülményeket egyáltalán, ha a végén minden korrekt módon elszámoltatott népnyúzó oda kerülne azért a rengeteg törvényesített bűncselekményért, amit az elmúlt lassan másfél évtizedben elkövetett. Oda. Ahova való.

Ez minden Európai Bizottságnak tett szánalmasan átlátszó ígérvény ellenére addig elképzelhetetlen, ameddig az állampárt korrupciós ügyeit elsikáló művészt Polt Péternek hívják, aki mellékállásban a csörgősipkás kacagtató szerepét is rendkívül jól alakítja. Tegnap a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és a legfőbb ügyész 2021-es beszámolóját tárgyalta (hogy mi értelme van, az nem világos) az Országgyűlés, az említett pártkatona hivatala pedig ezzel összefüggésben azt bírta kipréselni magából, hogy az ügyészség 98,8 százalékon teljesített 2021-ben. Erre én is csak annyit tudok kinyögni, amit Tarr Béla pár napja mondott Rákay Fülöp Kálmán állami támogatásokat kétpofára zabáló filmművészetéről: Mondjak még bármit ezek után?  

Igen. Mondhatnám például azt, amit az élete 81 évében járó, többé, de inkább kevésbé tisztességben megőszült Fónagy nevű gazdaságfejlesztési államtitkár a Momentum kordont bontó elnökének mondott a Karmelita kolostor tövében, amikor ez utóbbi egy táblát próbált átnyújtani neki, amelyen pártja egyik, a sajtószabadság visszaállítására vonatkozó követelése volt olvasható. Nem, nem mondom se Poltnak, se másnak, hogy „ahelyett, hogy kapálnál, bazdmeg, itt szaladgálsz”. Ellenben azt meg kell állapítanom, hogy az állampárt potentátjai lassan igazán beülhetnének a Sajtóklubba Bayer és Bencsik mellé hörögni, mert ugyan a svábbogarazástól vagy az ugandai melegek halálra ítélésének teli szájjal ünneplésétől ez a cizellált, kifinomult kultúremberi jókívánság elmarad, de annyira azért nem, hogy ne lehetne egy szintre hozni a propagandisták jobboldali, nemzeti alapon nyugvó morális fölényével, és büszkén mutogatni. Azzal, ami sok esetben – miként Fónagy János esetében is – az MSZMP-tagságban gyökerezik. Szép is az, amikor az elvetélt, féloldalas rendszerváltás után több mint harminc évvel, az egykori pártállam szekértolóiból lett, mindenkit zsigerből kommunistázó 80 éves nemzetikeresztények érvek és ellenérvek ütköztetése helyett ilyen módon hajtanak el a vérbe 30 éves, nem mellesleg demokratikusan megválasztott ellenzéki politikusokat. Majdnem mindent elmond az ország állapotáról.

Nem mintha az életkor önmagában bármit számítana. Dömötör Csaba rogánista államtitkár például nem 80 éves, csak 40, mégis fapofával, szégyen nélkül képes volt tegnap előadni azt ijesztő baromságot, hogy van a jó kordonbontás (2007), és van a rossz kordonbontás (2023). Vagyis onnan lehet tudni, hogy 2023-ban Magyarországon demokrácia van, hogy a parlamentbe járás helyett kordont bontó ellenzéki képviselők büntetlenül bonthatnak le egy darab tetves kordont. 2007-ben viszont, amikor a Fidesz nevű ellenzéki párt Orbán Viktorral az élen parlamentbe járás helyett kordont bontott, nem volt demokrácia, az illetékesek egy törvénytelen állapotot óhajtottak felszámolni. Vagyis ez egy törvényes kordon, az meg egy törvénytelen kordon volt, világos? Világos.

Ahogy a Hadházy Ákos és a Momentum tegnapi, váratlan, Karmelita körüli kordonbontásának egyik ránézésre jelentéktelen körülménye is elég sok mindent elmond az ország állapotáról. Ez: a Honvéd Főparancsnokság épületénél, ahol mostanában nem folyt semmiféle munka, az akció közben hangosan kalapálni kezdték a fémet a munkások. Bizony. Ez ma Fónagy János kultúrember, Dömötör Csaba és a többiek pártjának Magyarországa. Ahol akkora kurva nagy demokrácia van, hogy azért a biztonság kedvéért a cinikus teljhatalmat védő indokolatlan, megmagyarázhatatlan, védhetetlen kordon elbontásában résztvevő ellenzéki politikusra rászállnak a rendőrök és eljárást indítanak ellene, miért? Tiltott gyűlés miatt. Tizennyolc kínosan vicsorgó emoji sem tudná eléggé félre nem érthetően kifejezni, minő penetráns bűzt áraszt a demokrácia és a tiltott gyűlés egy gondolati egységben. De hát ez a NER önkényuralmi stúdióelőadása a feudális kleptokrácia nagyszínpadán, egy önmaga paródiájába fordult Disneyland, egy egész országnyi lombkorona nélküli lombkoronasétány. Félmillió jó munkásembert igénylő akkumulátor-nagyhatalom munkások nélkül. Egy groteszk, burleszkbe illő elmebaj. Ahol kordonok mögé bújva csahol tizenharmadik éve a fékevesztett hatalommánia. Ahol egyébiránt a kétkezi munkásból is hülyét csinálnak a látszat kedvéért. A kétkezi munkás meg a nem kétkezi munkás pedig minden rezdülésével örülhet annak, hogy a gazdáinak ő az első.

És tényleg. Ez abból is kiolvasható például, hogy Szabolcsban átlagban 13 hónapot kell dolgozni ahhoz, hogy valaki megkeresse a homárt zabáló, technikai landolásban is világbajnok miniszterelnök egy havi fizetését. De nyugalom: nem kell Szabolcsig menni ahhoz, hogy világos legyen, mekkora a jólét, amiért éjt nappallá téve gürcölnek a nertársak. Egy miniszter havi 6-10-szer annyit keres, mint amennyit egy átlagos fővárosi alattvaló képes hazavinni a belga főváros elcseszett szankcióival kurvára nem magyarázható, 25 százalékot meghaladó szégyenteljes inflációt követni képtelen bére formájában. Majd amikor nyugdíjba menne, akkor rájön, hogy annyira kiváló az anyagi helyzete, hogy mégsem tud nyugdíjba menni: tízből nyolc magyar van ebben a helyzetben, a magyarok 40 százaléka szerint csak 65-69 éves korukban fognak tudni nyugdíjba menni, 15% szerint pedig számára sosem fog eljönni a nyugdíjas kor. És akkor itt van nekünk a 80 éves Fónagy János, akinek már régen az unokái mellett lenne a helye, akinek az anyagi helyzete alighanem semmivel nem indokolja, hogy ne otthon szerelgesse éppen a grillező berendezést a kertben, de nem. Ő nem adja fel, rontja rendületlenül a levegőt, és úgy beszél egy ellenzéki politikustársával, mintha a seggéből rángatta volna ki.

Mert nekik az ország az első. De ha nem rájuk hallgatunk, hanem szakemberekre, olyanokra, akik értenek is hozzá, akik tizennégy éve nem egy fasizálódó, kidagadt erekkel és nagy-magyarországos sállal a nyakában mindenkit gyűlölő, propagandától ijesztően elbutuló ország felépítésén (leépítésén?) fáradoznak, akkor igencsak szerénynek tekinthető a kiábrándítóan színvonaltalan nemzetikonzervatívpatrióta csaholáson alapuló kormányzati teljesítmény. Globális folyamatok ide vagy oda. A GKI Gazdaságkutató Zrt. 2023. márciusi előrejelzésének alapján idén 0,5 százalékos gazdasági visszaesés, átlagban 400 forintos euró és 19 százalékos infláció várható a tavalyi éves szinten 14,5 százalékos inflációhoz képest. De ami még rosszabb, hogy év végére sem gondolják, hogy egy számjegyűre csökkenne az infláció, ahogyan azt minden – szómágiával operáló, a notórius hazudozásról leszokni képtelen, a hatalmukkal úton és útfélen visszaélő – miniszterelnökök legkorruptabbja ígérte. Ráadásul az ő egyhavi fizetéséért 13 hónapig gürcölő nyomorultnak ahhoz sincs semmi köze, hogy neki mennyibe kerül, hogy ez az erkölcsi vakondtúrás és kísérete honvédségi repülőgépekkel járja a világot. Fizesse, húzza az igát, szedje a gyapotot, kussoljon. És örüljön, ha nem tapossák el, mint egy svábbogarat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.