Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Van a jó kordonbontás és a rossz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, tűrhető napot kívánok mindenkinek! Szerencsére megint találtak valami remek dolgot honfitársaink, amin nagyon fel lehet háborodni, és még cikkezni is lehet róla hetekig. Életbevágó kérdésről van szó természetesen, mert mimagyarok olyankor szoktunk leginkább hőzöngeni. Ezért sikerült megvédeni a jogállamiságot, a demokráciát, az oktatáshoz, egészségügyi ellátáshoz, szociális biztonsághoz való jogunkat, és minden ilyesmit. Már levertük a tolvajokat, felszámoltuk a korrupciót, úgyhogy jelenleg a legnagyobb probléma az országban két jelentős ponton sűrűsödik gyémánttá. Az egyik, hogy kell-e nekünk önműködő pénztár a boltokba, vagy ragaszkodunk az élőerős pénztárosokhoz, a másik – friss – szabadságharcos fókuszpont: mekkora szemétség az egyik üzletlánc részéről, hogy a boltokhoz tartozó parkolók csak egy óra időtartamra ingyenesek, utána igen magas óradíj ellenében lehet ott ácsorogni. Nem azért, de én már nem egy olyan üzletben előfordultam, ahol a blokk ellenében engedett ki a sorompó, aki ilyet nem tudott felmutatni, az fizetett, mint a köles. De az azért eléggé rendben van szerintem, ha bármelyik üzletlánc a vásárlói számára igyekszik biztosítani a megállási lehetőséget abban a parkolóban, amit konkrétan erre a célra hoztak létre. Tehát nem azért, hogy ott reggel leparkoljon a polgár – mert van hely és mert ingyenes -, elmenjen dolgozni, majd 8-10 óra múlva elvigye az autót, közben aki vásárolni szeretne, nem tud leparkolni. Az élelmes magyar polgárok fejében az ingyenes parkolóhely és az üzletek vásárlóknak fenntartott parkolója egymás szinonimái. Pedig nem. Szerintem nagyon helyesen teszi az üzletlánc, ha kiszorítja azokat, akik nem rendeltetésszerűen használják a parkolót.

Ha csütörtök, akkor kormányinfó, és ha kormányinfó, akkor Gulyás Gergely és az ő örökérvényű bölcsességei. Például arról, hogy semmiféle jogi alapja nincs az unió részéről a Magyarországnak járó pénzek visszatartásának, Gulyás részéről már áprilisban is jöhetne a pénz, amúgy meg nem tudja, mikor jön. Én azt mondom, hogy nem a sajtóban kell üzengetni, mert azzal a jogalkalmazó nem tud mit kezdeni. Ha valakinek törvénysértésről van tudomása, tegye meg a szükséges feljelentést, hogy a bíróság praxisba lendülhessen. Hajrá, Fidesz! Kérdezték Gulyást a Karmelitánál lebontott kordonokról is, amiről neki az jutott eszébe, hogy a kordon megfelelő, ugyanakkor elég könnyű ahhoz, hogy még a momentumos politikusok is le tudják bontani. Azért én örömmel megnéznék egy olyan kordonbontást, amit mondjuk Orbán, Németh Szilárd és Nagy Márton hajt végre bárhol. A feladat az lenne, hogy a lebontott elemekért le kellene hajolni a földre, felszedni és odébbvinni. Szerintem már a lehajolásnál zátonyra futna a dolog.

Novák Katalin simán utolérte szóvirágokban és semmitmondásban Áder Jánost, majd a kanyarban rávert két kört.

Magyarország szépségét egyszerre adják a természeti kincsek és az itt élő emberek – mondta a köztársasági elnök csütörtökön Fonyódon a felújított Szaplonczay sétány átadásán, hozzátéve, feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet az ország emberi és természeti gazdagságára.

Novák Katalin kétnapos somogyi látogatásának első napján arról beszélt: a világot járva tapasztalható, hogy az embereket sok minden összeköti, akkor is, ha különböző kultúrából jönnek, eltérőek az adottságaik, a körülményeik, más nyelvet beszélnek, de sokkal gyakrabban érzik, hogy mi az a különös, ami megkülönbözteti őket.
    Magyarországot járva „összeköt bennünket a közös nyelvünk, a himnuszunk, az olimpikonjaink, amelyekre mint nemzet, együtt tekinthetünk büszkeséggel”, és ilyen közös pont a Balaton is, ami „a szívünket mindenütt a világon egyszerre dobbantja meg” – jelentette ki az államfő.
    Somogyország jellegzetességei között említette Fekete István írót mint „a nemzet közös hősét és kedvelt alakját” és a Kométa gyárat. További példaként elmondta, csak Fonyódról lehet látni az északi partot, a tanúhegyeket, a folyton „ezer színben változó Balatont”. A gazdag nyelvi hagyományok is Somogyország sajátosságai közé tartoznak, mindezek együtt pedig annyira gazdaggá teszik, hogy azt „egy másik ország is megirigyelhetné” – tette hozzá. (MTI)

Engem például nem kötnek össze senkivel az olimpikonok, senkivel nem dobban együtt a szívem a Balatontól, ellenben merem állítani, hogy Fekete István nem Somogyország jellegzetessége, nem is hős, hanem egy csodás író, aki olyan szépségesen használta az anyanyelvünket, hogy minden megírt könyvével hozzátett valamit a közöshöz, és azoknak az embereknek az életéhez, akik olvasták a regényeit. Az én gyerekkoromnak legalábbis meghatározó alakja volt, sok köze volt ahhoz, hogy szerelmes lettem az anyanyelvembe is, a körülöttünk lévő élővilágba is.

Navracsics Tibor biztosan nem ért rá, vagy Bóka János államtitkár hangja mélyebb, mindenesetre ez utóbbi jelentette be (ezen a héten), hogy már mindjártmár meg vagyunk állapodva az Európai Unióval, és jön a pénz ezerrel. Természetesen a nekünk járó pénz, nem ám más. Azt mindig, minden megnyilvánuláskor hozzá kell tenni, hogy a nekünk járó pénz, mert az alattvalónak is memorizálnia kell, hogy valami olyasmitől fosztottak meg minket, ami jár Orbánnak és udvartartásának.

Nekem speciel csak a szám jár, de már az sem, mert jó ébredezést, szép napot kívánva elhúzom a csíkot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.