Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A tojásból kikelt, tátott szájú fiókahad bármit lenyel, amit a szájába ad a sas

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sakrebalanojti mindenkinek! Vagy akár lehetne szalamalejkum (jelentése: béke veled) is, hiszen most nemrég éppen iszlám testvéreinknél körözött a mi békegalambunk a kormányzati Falconnal, és Szijjártó is ott repkedett mellette. Ők így járnak külföldre: V alakban, mint a vadludak. Igaz, hogy rendeleti kormányzás van és háborús veszélyhelyzet egyedül nálunk szerte Európában, de mi így élünk. Nem, dehogy haldoklunk, barátaim. Felszállott a páva és leszállt a sas, akinek a csőrében olajág van. Micsoda Kaffka-i átváltozás, micsoda fantasy. Egy igazi NeverEnding Story. NER on the way! 

Bár egyszer ennek is vége lesz, mint úgy általában mindennek, legfeljebb az nem mindegy, hogy mikor. Van, amit nem lehet befolyásolni, van ami ellen nem lehet tenni, egyszerűen bele kell törődni. Én már beletörődtem, bizonyos értelemben el is engedtem ezt az állapotot, mert mást úgyse nagyon tudok tenni, maximum időről időre leírom, mi bánt, hogy majd vissza tudjam naplózni, milyen kalandos életünk volt Petőfi Viktor uralkodása alatt. Ő a mi szerelmetes gyermekünk. Fiunk, na. Mondhatni nemzeti gyümölcs. Nem is értem miért róla elnevezett pizzát, miért nem pálinkát csináltak a déligyümölcsből. Az lett volna az igazi magyar virtus. 

Láttam közben, apropó pizza, hogy az egyik munkaköri leírás és végtelen szervilizmus okán Orbán-pizzát zabáló első vonalbeli propagandistát, a Deák nevűt letiltotta a Zuckerberg. De hála a jóistennek visszajött, mert őt nem lehet csak úgy kicseszni onnan, ahol rengeteg közpénzből bomlaszt és mossa az agyakat és játssza a halálosan megfenyegetett jobboldali agitátor szerepet. Az összes Megafonos ezen hisztériázott és ontotta a fizetett hirdetéseket, hogy Danit kövesse be újra mindenki! I follow you, Dani! Je suis Dani!

Továbbá pénteken elmaradt a közpénzszolgálati óbégatás, gondolom, ez azért történhetett meg, mert szerdán Kiskőrösön tulajdonképpen előrehozott igehirdetésnek lehettünk szem- és fültanúi, a péntek reggeli szózat így okafogyottá vált. De ha már így alakult, van még itt valami amiről nem esett szó, pedig szerintem ez is elég érdekes:

„A nacionalista magyar kormánysajtó ünnepel. »Jamie Lee Curtis magyar dallal ünnepelte az Oscar-díját«.. »magyar vér csörgedezik ereiben”..  »karrierje legfontosabb pillanatában, az Oscar-díj átvétele után sem feledkezett meg magyarságáról..« stb.  

Álljon meg a menet!  Jamie Lee Curtis nem »ünnepelt« magyar dallal és szinte semmi köze sincs a »magyarsághoz«.

A 64 éves színésznő édesapja a New York-ban született zsidó származású Bernard Schwartz aki később Tony Curtis néven lett filmlegenda. A Schwartz család Szabolcs megyéből, Mátészalkáról vándorolt ki Amerikába.

Tony Curtis első felesége volt Janet Leigh, a neves filmsztár, akinek Curtis a harmadik férje volt.  A frigyből született Jamie Lee Curtis. A szülők elváltak amikor 4 éves volt.  Nem volt jó kapcsolata az apjával.

A sajtó »virtuális« kérdéseket is feltehetett az Oscar utáni sajtókonferencián, és úgy tűnik hogy  Návai Anikó, Amerikában élő újságíró az interneten keresztül azt firtatta hogy mennyire lehet »magyarnak tekinteni« ezt az Oscar díjat?

A furcsa kérdést Jamie Lee egy viccel próbálta elütni, azt mondta hogy magyar a díj »alsó része«.. egy kicsit zavarba jött, magyarázkodott és egy magyar gyerekdalra fakadt. Kijelentette hogy büszke magyar származású felmenőire, és ezzel lezárta a témát. Jamie Lee láthatóan izgatott, és szerintem kissé pityókás is volt.  

Vallásra, származásra, vagy éppen arra hogy mennyit keres egy filmsztár, nyilvánosan, különösen egy Oscar gálán nem illik rákérdezni…. Legalábbis az ilyesmi nem vall újságírói bölcsességre.

És ne tessék Jamie Lee Curtist az újmagyar nacionalizmus propagálására használni Amerikában!”

Igazából csak azt szeretném ezzel is jelezni, hogy a NER-nek semmi sem drága. Ez a Návai Anikó nevű magyar újságíró már nem először trollkodja meg a valóságot úgy, hogy abból a Rogán-központ vagyis a párt profitáljon. A Scarlett Johansson-féle botrányt is túlélte a Fidesz szolgamédiájának keze alá hazudó sajtós, amihez képest a mostani szerepvállalása már nem is számít botránynak. Így kell a valóságot mesterien hajlítgatni. És arra emlékszünk, hogy 2019-ben, a budapesti forgatása kapcsán az orbánizmust szolgáló udvari kiadványok közül több is propaganda jellegű anyagot írt abból, hogy a színésznő találkozott Tarlós István akkori budapesti főpolgármesterrel és azt állították, hogy a színésznő támogatását fejezte ki Tarlósnak az önkormányzati választásokra? Johanssonnak aztán sajtóközleményben kellett elhatárolódnia ettől a takonyállagú szektától, hiszen ő ilyet az életben nem mondott. Persze a tojásból kikelt, tátott szájú fideszes fiókahad bármit lenyel, amit a szájába ad a testes sas, így ezt is habosbabos ömlengésekkel szórta a kormánymédia és annak lakájszekciója mindenhol. A mostani helyzetben: Jamie Lee Curtis tulajdonképpen nyert egy Oscar-szobrocskát mimagyaroknak. Így lesz egy online kérdésből és egy rosszul elénekelt versszakból kvázi magyar Oscar-díj. Gratulálunk a színésznőnek, aki gyanútlanul, az aberrált magyar közéleti viszonyok ismeretének hiányában belesétált a NER Návai sztárújságíró által épített kommunikációs csapdába. Scarlett Johanssont már felfalta a NER pókja, most Jamie Lee Curtis került a hálóba. Ez van.

Most viszont – Edgart idézve – veszem a búcsúmat. Egy időre elhagyom izgalmakban és napi vérnyomásszabályozó meglepetésekben nem szűkölködő kicsiny hazámat, de ne búsuljatok Tercsi, Fercsi, Kata, Klára és valahány név a naptárban, eljövök még hozzátok! Viszontlátásra, pajtások!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.