Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kenyér helyett Orbán-pizza, cirkusz helyett Orbán-beszéd

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ünnepi szép reggelt kívánok mindenkinek! Valamiért az időjárás nem kegyes hozzánk, na de majd nagyuraink azok lesznek, csak a választást kell kivárni. Lesz majd akkor kenyér, krumpli, hagyma rogyásig. Rossz nyelvek azt susogják, egy hétig nem száll fel egyik nemkormányzati gép sem, máris megtérül a krumpli ára, jól tud lakni az ország apraja és nagyja. Most erre nincsen pénz, mert szegény kormánynak pótolnia kell azt, ami persze jár nekünk, de a büdöslábú Brüsszel nem adott oda.

A kormány azonnali, 5 milliárdos támogatást nyújt a magyar egyetemek kutatói programjainak előfinanszírozására. A segítséget azok az egyetemek kapják, amelyeket Brüsszel diszkriminatív döntése kizárna a Horizont kutatási együttműködésekből – tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint Brüsszel visszaél a hatalmával, mert az egyetemeket, oktatókat és diákokat bünteti azzal, hogy nem akarja ide adni a Magyarországnak járó forrásokat. Ezért a kormány úgy döntött, hogy 5 milliárd forintos azonnali segítséget nyújt az érintett egyetemeknek.
    Így 9 magyar egyetem 12 pályázata esetében nyílik meg a lehetőség arra, hogy társult tagként részt vegyen a kutatási együttműködésekben és végezzen olyan nemzetközi kutatásokat, amelyek költségeit Brüsszel egyelőre nem finanszírozza meg – írták.
    A kormány nem hagyja cserben a magyar kutatókat és hallgatókat. Az a célunk, hogy 2030-ra egy hazai egyetem a világ 100, három pedig az Európai Unió 100 legjobbja közé tartozzon – fogalmaztak a közleményben. (MTI)

Na most, hogy picit tisztábban lássunk: a kormány nem nagyvonalú ám. Az van, hogy az ostobaságuk, makacsságuk és az uniós elvek be nem tartása miatt – tehát a kormány hibájából – felfüggesztette az unió a támogatásokat. Kormányék ahelyett, hogy kitakarítanák az egyetemek kuratóriumaiból az elvtársaikat, az összeset, nem csak a minisztereket (itt jegyzem meg, hogy az egy büdös nagy csúsztatás, hogy más országokban is vannak politikusok a kuratóriumokban, de csak minket csesztetnek érte. Ugyanis más országokban a kuratóriumok nem dönthetnek szinte semmiben, szemben a magyar rendszerrel, ahol de. Azért nem problémás máshol, és azért van ezzel baj itthon), biztosítani kellene az átlátható pénzmozgást éppen úgy, ahogy az egyetemek függetlenségét – Orbántól -, és egyből lenne uniós pénz. Így nincs, és most sem az történik, aminek történnie kellene, tehát hogy a kormány kéztördelve kér bocsánatot, amiért ezt is elbaszták. Ó, dehogy. Odaállnak nagy pofával és úgy jelentik be, hogy a mi adónkból fizetik a saját geciségük árát, mintha az valami jócselekedet lenne. És igen, az unió nem tud mást tenni, a társadalmon csattan az ostor Orbánék minden egyes aljassága miatt. Mi fizetjük a büntetést, mi szívunk, minket gondolnak nácinak és korrupt gazembernek. Mi visszük el a balhét. Mindig.

Jó hír is van. Valószínűleg nem lesz kötelező enni az Orbán pizzából, amit a jeles alkalomra alkotott egy lelkes helyi pizzázó. Narancs van rajta, az biztos. Küldtek is kóstolót Kiskőrösről, le is fotózkodott vele a nép egyszerű gyermeke, tehát mindenki boldog. Sikerült lefordítani fideszre a cirkuszt és kenyeret, így hangzik: Orbán-beszéd és Orbán-pizza. Szegény pizzázós hogy megszívta volna, ha az MSZP lenne kormányon. Már amennyiben van még MSZP, és még a szegfű a jelképük. Azt én teljesen megértem, ha valakinek van egy kedvenc színésze, zenésze, és ez a szerelem a kamaszkorral nem hussan tova, hanem megmarad. Azt is megértem, ha valaki rajongásig odavan egy művészért, sportolóért, és ha az a rajongott illető a környéken jár, a rajongó pedig vendéglátós, akkor kreál egy ételt, és elnevezi a művészről, sportolóról. Sok ilyen kaja van, a Pavlova torta születését is ennek köszönhetjük. Na de politikusért – pláne élőért, aki naponta bizonyítja méltatlanságát – hogy lehet ennyire oda lenni? Vagy csak egyszerű marketingfogás? Talán csak nem gondolja a pizzás ember, hogy ettől majd tömegek indulnak meg Kiskőrösre, hogy egyenek az Orbán-pizzából? Megnyugtatom, nem fognak tömegek megindulni. A rezsim támogatói egyrészt kőkemény gecikből állnak, akik nem imádják ám a királyt, de megtalálják a NER-ben a számításukat, másrészt olyan idős emberek, akik legfeljebb szervezett termékbemutatós busszal kimozdíthatók (vagy békemenetes), harmadrészt olyan nagyon szegény honfitársaink, akiknek kenyérre sem futja, nemhogy pizzára. Szóval a célközönség kilőve. Maradnak a kiskőrösi fideszesek – jó magas az arányuk a választási eredmények alapján -, biztosan megéri az az Orbán-pizza. Ma mindenesetre biztosan megugrik a forgalom, mert Deák Dániel, Schmidt Mária vezető elemzője, Megafon-tag már be is jelentette, hogy ma a pizzázóban kezdenek. Ezek szerint annyira nem bízzák a véletlenre, hogy még Orbán hallgatóságát is az udvarból viszik? Akkor mi a túrónak megy Bácsba? Otthon is elmondhatná ünnepileg, hogy rohadt Brüsszel, békét akarunk.

Szép napot, emelkedett ünnepet, jóízű pizzázást kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.