Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kiáll oda, és a szeme sem rebben majd, amikor mesél a szankciós inflációról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, és még annál is szebb hétvégét kívánok mindenkinek! Szokás szerint hétvégére szaródik el az idő, de ebben semmi rendkívüli nincs, ez neki a szokása. Talán majd valamelyik este Semjén nem tud aludni, benyújt éjfél előtt egy módosítót és gyorsan átmegy a parlamenten, aztán többé nem lehet rossz idő hétvégén. Nem is értem, ez eddig hogy nem jutott fideszék eszébe. Addig is, ameddig ez megtörténik, örvendjünk szépen! Valami francia lap lehozott – jó, ne legyek ennyire bunkó. A szélsőjobboldali Valeurs volt az – egy cikket a rendkívül sikeres Orbán Viktorról, aki a huszárok országában uralkodik, és sikerült neki olyan családpolitikát faragnia, amitől elkezdett nőni a születések és a házasságkötések száma. Nem tudom, hogy mennyibe került nekünk ez a cikk, de a szerző alapos ember lehet. Ezt abból gondolom, hogy megtekintettem a 2022-es adatokat. Eszerint soha nem született még olyan kevés gyerek Magyarországon, mint tavaly. És nem csak a születések száma csökkent – az természetes okokból csökken folyamatosan, hiszen a szülésre alkalmas korban lévő nők száma is csökken -, hanem a teljes termékenységi arányszám is csökkent, ami a gyermekvállalási hajlandóságot mutatja. Sőt, ha ez nem lenne elég, a házasodási kedv is zuhanásnak indult. 11 százalékkal maradt el az esküvők száma az egy évvel korábbi adatoktól. Szóval tényleg a legjobbkor sikerült azt a cikket összedobni.

Ameddig nem figyeltünk elég éberen Szijjártó Péterre, kereskedelmi miniszter lett belőle. Én legalábbis erre tippelek a Facebook posztja alapján.

Jelenleg is zajlik Stockholmban a kereskedelmi miniszterek tanácskozása. Ez egy jó fórum arra, hogy világosan kimondjuk, Európa az elmúlt évek világgazdasági folyamatainak egyik vesztese lett. Ezen változtatni kell és ahhoz, hogy változtassunk három alapvetést muszáj szem előtt tartani a jövőben.
➡️ A világgazdasági átalakulás ütemét diktáló elektromos autóiparban a nyugati cégek függőségi helyzetbe kerültek a keleti szereplőktől, amit jól mutat az a tény is, hogy a tíz legnagyobb elektromos akkumulátorgyártó közül hét kínai és három dél-koreai.
➡️ Az Európai Unió a szankciókkal gyakorlatilag először lábon, aztán végül már tüdőn is lőtte magát, miután mára egyértelmű, hogy a korlátozások sokkal jobban sújtják az európai gazdaságot, mint az oroszt.
➡️ Észre kell venni az Egyesült Államok helyzetkihasználását, hiszen Washington olyan patrióta gazdasági intézkedéseket vezetett be, amelyekkel előnyre forgatják a háborús helyzetet és befektetéseket próbálnak elszívni az európai gazdaságból.
Ez tehát a jelenlegi világgazdasági kontextus és ebben Európa egyelőre nem áll jól. Ezért változtatnunk kell. (Facebook/Szijjártó Péter)

Mekkora szerencsénk van, hogy ilyen univerzális tehetséggel büszkélkedhetünk, mint Szijjártó Péter! Bárhová teszi a gazdája, mindenhol megállja a helyét. Ha horkolásgátlókat kell beszerezni, akkor ahhoz ért, ha oltóanyagot, akkor ahhoz, ha ki kell oktatni Európa kereskedelmi minisztereit arról, hogy milyen szarul végzik a dolgukat, akkor is ő a megfelelő választás. Kiáll oda, és a szeme sem rebben majd, amikor mesél a szankciós inflációról. Hátha valaki megkérdi tőle, ha ennyire okosak mimagyarok, hogy a francban sikerült világbajnok inflációt produkálni egyetlen tagállamként.

Amíg külföldről finanszírozzák a baloldalt és a hozzájuk köthető médiát, addig ők háborúpártiak lesznek.

Ezt nem Szijjártó mondta, hanem személyesen Orbán Viktor. Nem akarom én érdemein felül méltatni a csútit, de ilyen legalja morális roncsot én még nem láttam soha. Egy ország élén pláne nem. Van neki pofája ehhez is. És semmi nem számít, az ország érdeke pláne nem. Akkor is így lesz ez, ha kiderül, hogy ezentúl Hatvanpusztáról szállnak fel a katonai luxusgépek, ha ődagiságának kedve szottyan egy kis homárt zabálni, vagy rádöbben a dinasztia feje, hogy valamelyik kölyök otthon felejtette a kedvenc alvómaciját, de már öt országgal arrébb jár. Vagy netán váratlanul kiderül, hogy a történelem legjobb magyar filmje Rákay Philip művészúr értő kezei alól mégis kigördül időre, és nem kell egy évet várni rá, hogy biztosan tudhassuk, tényleg Gyurcsány felesége lövette-e ki Petőfi szemét.

Az Indexen bajban vannak az ukránok, mert mindjárt elfogy a támogatás. Az Origón most nincsenek bajban – talán a szombatra való tekintettel, mert amúgy minden páros napon éppen veszítenek, páratlan napokon döbbenetes bejelentést tesznek az oroszok, alkalmanként pedig kitör a harmadik világháború. Most ez sem történt, hanem megtalálták Zelenszkij luxusnyaralóját. Talán bosszúból, amiért Putyin palotájáról szivárogni kezdtek a hírek. A különbség csak az, hogy Putyin titkolja a vagyont, Zelenszkij és felesége pedig hivatalosan vette az ingatlant még akkor, amikor a jelenlegi ukrán elnök színészként dolgozott, soha nem is titkolták, hogy az övék. Volt. Mert az oroszok most vették el, és rászoruló családoknak adják oda. Meg kell a szívnek szakadni, Putyin milyen gondos cáratyuskája az ő népének. Annyira jó ember, hogy igazán magához szólíthatná már őt az, akiben hisz.

Kellemes ébredezést, pihentető hétvégét kívánok minden kedves olvasónknak!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.