Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Toszkánában szerencsére béke van, ott nem eshet az ember fejére egy rakéta

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha valamire azt lehet mondani egy nap elteltével is, és minden bizonnyal jövő héten sem lesz ez másképp, hogy meghatóan szép, az ez. Vagyis Orbán apuka. Aki nem árulja el a nevét, de legalább a rendőrséggel fenyegetőzik. Mert ő ezt is megteheti. Hogyne tehetné meg, amikor az ő fiacskája az a velejéig korrupt miniszterelnök, aki üzleti ügyekkel nem foglalkozik, és azt sem tudja, mi történik körülötte ebben a dimenzióban. Gender ügyekkel meg buzi aktivisták nyakába varrt nemváltó műtétekkel igen, azokkal bezzeg foglalkozik. Igaz, hogy ezekből még senki nem látott egyet sem az óvodák és iskolák környékén, az őt nem zavarja össze. Ezzel szemben az, hogy az apja kullancsként szipolyozza az ország büdzséjét és szívja az adófizetők pénzét, az nem az ő ügye, arról nincs tudomása.

– Tényleg a fater viszi minden nagy építkezésre a kavicsot a családi bányából, túlárazottan, amit az adófizetők fizetnek ki? Ne bassz! Ez veszélyes! Azonnal intézkedem! Pedig apu nem csinálna ilyet, tudom. Az igaz, hogy gyerekkoromban időnként úgy elvert, mint jég a veteményt, hogy világomat nem tudtam, de amúgy jó ember. Hatvanpusztán is csak egy kis hétvégi házat épít magának, igaz már nyolcvan, minek kéne neki, de akkor is. Arra a pár évre, ami hátra van neki, nyugodtan szeretne pihenni, meg is érdemli. Az egész életét a bányában töltötte, mint a hét törpe, ez a minimum, nem? Az a mocskos libi, az a lyukas zoknijú Hadházy ott szaglászik körülötte, mint egy vizsla, nem kéne már véletlenül történnie vele valaminek? Véletlenül, mondom. – Ne törődj vele, főnök! A hívek nem hisznek a szemüknek, nyugodtan lopjatok tovább, ahogy eddig, ez nem zavarja őket! Azzal foglalkozzatok inkább, hogy a szemkilövető miből lett milliárdos, a kurva életbe, abba. Még lopni se hagyják nyugodtan szegény Győző bácsit! 

Múltkor meg azon töprengtem, hogy hova tűnhetett el a homárzabáló miniszterelnök Kairóból, és hát nem kellett sok idő, rajtakapták a lelkemet, ahogy Firenzében shoppingol Anikó asszonysággal. Magánjelleggel – ezt nyilatkozta az udvari szócsöve. Tehát állami pénzen elmentek három darab kormánygéppel Egyiptomba, majd onnan ez átreppent Olaszországba magánprogram jelleggel üdülgetni. Valószínűleg nem Uberrel jöttek haza, tehát feltételezhető, hogy a gép megvárta, amíg ezek ott jól érzik magukat. Szánalmas, basszameg. Ezek úgy repkednek a mi pénzünkön, mintha az a saját tulajdonuk lenne, és ők saját pénzből tankolnák meg és finanszíroznák a magánjellegű programjaikat. Látom magam előtt a jelenetet, ahogy egy Wizz Air pilóta szól a főnökének: – Góré, ma Milánóba viszem a gépet, de utána elmennék vele Malagára magánjelleggel pár napra, nem gond? – Nem, persze, nyugodtan, csak majd mosasd le, mielőtt visszahozod!

Ez is csak Magyarországon fordulhat elő, hogy a miniszterelnök életvitelszerűen sunnyog a nyilvánosság elől. Nem tegnap óta, tizenhárom éve. Miközben kutyakötelessége  lenne tájékoztatni a választókat minden lépéséről, programjáról. És neki nincs magánjellegű programja, de magánélete se nagyon, pláne ha egy honvédségi utasszállítónak köze van az egészhez. Hozzá kell tennem, hogy miután állítólag több irányból is veszélyhelyzeti kormányzás zajlik éppen, ilyen veszélyes időkben meg pláne nincs magánélet. De Toszkánában szerencsére béke van, ott nem eshet a fejére egy rakéta. Oda nem kell megszervezni az utat, mint mondjuk Kijevbe. És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy moslékzabáló nevű lelkes követőmnek üzenjek: én nem közpénzből utazom, amikor utazom, hanem az adózott jövedelmemből, amit tisztességesen megkeresek, és arra költök, amire jólesik. Mert folyamatosan azzal van elfoglalva, hogy én merre járok és hol töltöm a szabadidőmet. Kedves moslékzabáló! Nekem nem kell elszámolnom egy választópolgárnak sem, hogy mit miért teszek, mert nem vagyok az ország miniszterelnöke, nem a közpénz tart életben. De majd ha legközelebb elhagyom a fedélzetet, akkor mindenképpen jelezni fogom. Vagy küldök egy képeslapot.

Visszakanyarodva: ez az egész mára megszokott, mondhatni általánosan elfogadott viselkedés a mi repkedő békegalambunktól. Akinek a nála is sokkal többet, szinte megállás nélkül repkedő minisztere már odáig jutott, hogy ha nem lesz béke, akkor kitör a harmadik világháború. Javaslom, azt is foglalják nyilatkozatba, határozatba, vagy amibe óhajtják, hogy mi abból is ki akarunk majd maradni. Mindeközben a világ többi politikusa és vezetője arról posztol, hogy milyen gaztetteteket művelnek az oroszok Ukrajnában. Az egyik legújabb, pár napja terjedő megrázó videón az látható, ahogy egy fegyvertelen ukrán hadifoglyot, aki szívja a cigijét és azt mondja, hogy Dicsőség Ukrajnának, több fegyverből leadott sorozatlövéssel kivégzik. Csak erős idegzetűeknek ajánlott megnézni. Korábban küldtek már véres pörölyt is a Wagner-zsoldosok az Európai Uniónak, csak előtte konkrétan szétverték vele egy dezertőr katona fejét. Csak úgy elrettentés gyanánt, hogy világos legyen: így járnak az árulók. Nekik szurkol Bencsik András, az emberi fejeket szétzúzóknak, a fegyvertelen ellenfelet szitává lövő bátraknak.

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy megkésett az a bizonyos békevágy. Ezeket a jelentéseket, felvételeket nézve, nem kell ahhoz ukránnak lenni, hogy az ember azt mondja hangosan maga elé, hogy ilyen barbárokkal kössön békét a faszom, inkább a halál, mint ilyen hidegvérű gyilkosokat elviselni a közvetlen környezetünkben. Ezekkel jópofizik a mi Jézus Viktorunk, ilyen mentalitású alakokkal üzletel a mai napig és szabotálja a finnek és a svédek NATO-hoz való csatlakozását. Ezekkel kollaborál és bomlaszt az Európai Unióban, miközben élvezi a békés Firenze biztonságos ölelését és annak minden szépségét. A rothadó Nyugat, mi? A haldokló nyugat-európai civilizáció? Miért nem Moszkvában szállt le egy kis városnézésre és feltöltődésre a nagy vezér? 

Miközben mindenki a hős ismeretlen fotóját posztolja vagy állítja be profilképnek a közösségi médiában (nem mintha ettől bármi változna, de az áldozat iránti szimbolikus szolidaritásból), addig a mi békepárti vezetőnk a napsütötte toszkán főváros utcáin turistáskodik, és vásárolgat a a first ladyvel. Ez aztán az igazi együttérzés. Hányózacskót kérnék.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.