Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Brüsszel már megint tiszteletlen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, elviselhető hétfőt kívánok mindenkinek, akinek igénye van rá! Újabb hét kezdődik, újabb lehetőség szorgos népünk számára, hogy gazdagabbá tegyük az országban élő sufnijogászokat és gázszerelőket, meg még néhány méltó honfitársunkat. Vigasztaljon minket a tudat minden rezsiszáma befizetéskor, minden bevásárláskor, amikor szembesülünk azzal, hogy már megint többet fizettünk a boltban ugyanannyi cuccért – vagy kevesebbet tudtunk vásárolni ugyanannyi pénzből -, hogy a sufnijogászok, egyházi zenészek és gázszerelők ezt meg sem érzik. Annyira felettünk állnak.

Azt az ajánlatot tettem a fiataloknak, hogy lépjünk szövetségbe, csatlakozzanak egy olyan haderőhöz amely a bátrak hadereje – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Facebookon vasárnap közzétett videóban.

A miniszter hangsúlyozta: a magyar haderő eszközrendszerében is megújul: új szárazföldi eszközök, új légvédelmi és légierős eszközök érkeznek.
    „Arra kértem a magyar fiatalokat, abba a szövetségbe hívtam őket, hogy csatlakozzanak egy olyan közösséghez, amely adja az összetartozás örömét, a kiképzettség önbizalmát, az életen át tartó barátokat, társítva egy nagyon komoly és versenyképes juttatási rendszerrel. Várunk mindenkit a magyar hadseregbe, mert mi készen állunk. Te is készen állsz?” – fogalmazott a miniszter a videóban. Hozzátette: ez a nemzet ezer éve itt él a Kárpátokban, és nemzeti erényünk, a bátorság példáját mutatta sok száz éven keresztül.
    Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a videóban arról beszélt, hogy a Magyar Honvédségnél elkezdődött a fiatalítás, várják a friss erőt, éppen ezért egy egész éves, elsősorban a fiatalokat toborzó kampányba kezdenek.
    Míg a baloldal leépítette a haderőt, addig Magyarország mostani kormánya megbecsüli a katonákat és modern hadsereget épít. Ez különösen fontos, hiszen a veszélyek korát éljük, a szomszédunkban háború dúl, a békéhez pedig erő kell – tette hozzá Nyitrai Zsolt. (MTI)

Ez még annál is viccesebb, mint amikor Orbán Viktor hátitatyóban a nemzeti inzultáció cetlijeivel indult harcba Brüsszel ellen. A bátrak hadereje, az. Mindig kell valami hangzatos baromság, ami hatékonyan masszírozza az egyszerűbb szerkezetű néplelket. Arra csak nagyon halkan hívnám fel a figyelmet, hogy a nagyon modern fegyverekre, a katonák versenyképes juttatására (bár nem tudom, ez a juttatás mivel van versenyben. A tanárok fizetésével?) mi, adófizetők adtuk és adjuk össze a pénzt. Természetesen nem vonom kétségbe, hogy hadseregre és modern fegyverzetre szükség van, ezek nem olcsó dolgok, de bizony rá kell szánni a pénzt. De nem egészséges azt az illúziót kelteni, mintha a bármilyen jól kiképzett és felfegyverzett magyar hadsereg (ettől ma még nagyon távol álunk) képes lenne saját erőből megállítani bármiféle támadást 10 percnél tovább. Realitása annak van, hogy a NATO hadereje tudja megvédeni az országot, ehhez a haderőhöz tartozik a magyar hadsereg, azért kell kiképezni a katonákat és felfegyverezni a hadsereget, mert ez kötelezettségünk a NATO-val és a többi országgal szemben. Tudom én, hogy nemzeti büszkeség, szuverenitás, mimagyarok meg minden, de a valóság ez, és a valósággal a világon semmi baj nincsen. Én valahogy nyugodtabb vagyok abban a tudatban, hogy baj esetén a NATO haderejében bízhatok, nem pedig Novák Katalin férjének szaktudásában, vagy például Hende Csaba távolbanéző képességében. Tudom, hogy Hende már nincs ott, mert nem tudta időre felhúzni a hét nyelven karattyoló csirkehálót, de hasonló kvalitású szakemberek egészen biztosan bőséggel vannak.

Ügyesen átsiklott a figyelmünk rácsai között egy decemberi törvénymódosítás, mely szerint az önkormányzatok kötelesek ingyenesen átadni az egyháznak azokat az ingatlanokat, melyekben az egyház oktatási vagy szakrális tevékenységet folytat, és benyújtja az igényét az adott ingatlanra. Kiss-Rigó László püspök úr talált is néhány neki tetsző ingatant, amire benyújtotta az igényét. Az önkormányzatok vezetői nem annyira örülnek a dolognak, de ez eddig sem igazán érdekelt senkit, ezúttal miért lenne másként? Érdekes helyzet lesz, amikor bukik a rezsim. Az egyház azon nyomban keresztényüldözést fog kiáltani, ha nyomozás indul valamelyik szentéletű egyházfi vagyonszerzése ügyében, netán az önkormányzatok megpróbálják visszaszerezni a vagyonukat. Őrületes, hétköznapi ésszel szinte felfoghatatlan az a pénz- és ingatlanérték, amit a kormány átjátszott az egyháznak, súlyosan megkárosítva ezzel az országban élő embereket.

Brüsszel már megint tiszteletlen, az Orbán-kormány bukását akarja, támadja a szuverenitásunkat, a kereszténységünket, a magyaros életformánkat, a kultúránkat és a lúdtalpunkat! Nem elég nekik, hogy Varga Judit, Lázár János, Varga Mihály, Lantos Csaba, Szijjártó Péter, Nagy István és Navracsics Tibor – tehát korunk legnagyobb gondolkodói – brüsszeli követelésre távoztak a közérdekű vagyonkezelő alapítványok és az általuk működtetett oktatási intézmények kuratóriumaiból (amiket pedig alighanem azért szerveztek ki alapítványokba, hogy az oktatásba érkező uniós forrásokhoz kicsit egyszerűbb, gördülékenyebb legyen a hozzáférés), hanem még a többi elvtársnak is távoznia kellene, és még ha le is mondanának az eredeti posztjukról – természetesen csupán azért, hogy a kuratóriumokban megmaradjon a szükséges egyensúly -, két évig akkor sem tölthetnének be pozíciót ezekben a testületekben. Ja, és nem ám élete végéig lehetne kuratóriumi tag valaki, hanem maximum kétszer négy évig. Máskülönben nem átmeneti, hanem tartós lesz a döntés, mely szerint kizárják Magyarországot az Erasmus+ és Horizont Európa programokból. Ha így haladnak a dolgok, még a végén azt is kitalálja a hülye Brüsszel, hogy a döntésekbe beleszólhassanak az egyetemek, a hallgatók és akár a szülők is. Hát hová vezetne ez? Fogalmam sincs, de majd hamarosan úgyis feltárja valaki a háttérben húzódó Soros- avagy Gyurcsány szálat. Addig is a magam részéről jó ébredezést és szép napot kívánok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.