Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak mintha a nemzetközi porondon lenne egyre kevesebb a hülyének nézhető hülye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üde jó reggelt, vidám vasárnapot, ingyenpálinkát és kellemes magyar életmódot kívánok mindenkinek, bármit is jelentsen ez ameddig bele nem bolondulunk! Amit az agyevő amőba és a Rogán-propaganda életben hagyott, arról gondoskodik a pálinka. Vagyis hát ez az ingyen kínált pálinka speciel nem, mert ezzel nem mimagyaroknak, hanem a Magyarországra érkező külföldieknek kedveskedik az agrárminisztérium alá tartozó egyik nonprofit nyúlvány, de az őslakosok által elfogyasztott szeszek minden bizonnyal megoldják az agysejt túlszaporulat esetleges problémáját. Márpedig ahol a miniszterelnök szerint a pálinka az alapvető élelmiszerek családjába tartozik (és egyáltalán nem viccelt), ott szerintem se érdemes szociális, oktatási vagy egészségügyi kiadásokra pazarolni a közpénzt. Ott annak az évi 3 ezer millió (=3 milliárd) forintnak se lehetne jobb helye, mint a Magyar Bormarketing Stratégia kidolgozásában és megvalósításában. Nehogy már a miniszterelnöki tolvej és a BDPST Group hiába látta volna meg éppen most a nagyszerű lehetőséget egy prémium tokaji borászatban. Nem hülyék ezek, az ország stratégiai lepusztításának gépezetében tökéletesen illeszkednek egymáshoz a fogaskerekek.

De mielőtt a részletekben elvesznénk és kifutnánk az időből, kezdjük inkább az elején, ahogy szoktuk, arra a népi bölcsességre támaszkodva, hogy ami szép, az szép. Igaz, hogy a szép, csicsás dolgokat nem feltétlenül errefelé érdemes keresgélni, itt nem a fenékig tejfelben fürdőző kolbászból készült kerítésről szoktunk eszmét futtatni, és nem azért, mert bele vagyunk őrülve és keseredve a nem létező hatalmunkba, mint Kövér László az ő létező hatalmába, hanem. Hanem mert nagyítóval is nehéz bármi felemelőt, előremutatót vagy lelkesítőt találni abban, amit tizenhárom éve művelnek a hatalmukba beleszédülve azok, akiknek például fogalmuk nincs arról, hogy a NATO-nak van-e közös határa Oroszországgal, és ha van neki, akkor pontosan mekkora. Ellenben habzik a szájuk a gyűlölettől és mindent elkövetnek azért, hogy az András kolléga által a Disztópia című könyvben megénekelt állapotokra egyáltalán ne kelljen már 2038-ig se várni.

Disztópiának tűnik, pedig hamarabb emelkedik törvényerőre – mint hogy Finnország és Svédország a NATO tagja lehetne – az a súlyos kormányzati aberráció, amelyre kénytelen voltam már tegnap is szavakat pazarolni, hogy tudniillik bárkit fel lehet nyomni Matolcsynál is akár vagy az Atomenergia Hivatalnál – bizony! -, ha megkérdőjelezi az apa és anya fideszes alaptörvénybe foglalt nemét. Francot disztópia. Ez a realitás, ez történik, jelen időben. És az se disztópia, abból is törvény lesz hamarosan – legfeljebb nem 24 óra alatt, amennyi a mindig sziporkázó Kövér László bandájának kellett a MOK kivégzésére -, amit szintén a rendőrminiszter és bandája talált ki a pedagógusok kiszolgáltatottságának növelésére és totális kontroll alá vonására. Nem elég, hogy a nevelőtestületek szakmai önállóságát brutálisan korlátoznák, nem elég, hogy a tanárok még az iskolai pedagógiai programról sem dönthetnének, de még a közalkalmazotti jogviszonyukat is megszüntetné, extrába pedig a számítógépeiken lévő adatokat is ellenőrizné az olajszőkítő belügyminiszter.

Nos. Amellett, hogy a teljesítményértékelésük legalább annyira ütős lesz (Radó Péter oktatáspolitikai szakértő kulturált szavaival élve: „egy dilettáns baromság”), mint a titkosszolgálati alkalmazottak esetében, akiket a Rogán-teszt szerint értékel Bűnöző Antal, természetesen ez nem diktatúra. Ha diktatúra lenne, akkor fekete autó lenne, meg bebörtönzés, meg tizedik emeletről spontán kizuhanás ablakpucolás közben. Az Orbán-rezsimben ilyenek nem történnek. Itt bőven elegendő, hogy a hatalmon lévőknek korlátlan ellenőrzése van a polgár jellegüktől megfosztott alattvalók felett. Az ellenőrzés, a fenyegetés, a megfélemlítés, a terror, a passzív-agresszív nyomásgyakorlás 50 ezer árnyalata. Ez a Fidesz. Orvosok, tanárok, diákok, a mindenki máshoz hasonlóan semmibe vett, inflációkövető béremelésükért tüntető postások, a mérgező vegyi anyagokkal dúsított csapvizet inni nem hajlandó, a környezetpusztító, energiát és vizet zabáló akkumulátorgyárak ellen tiltakozó civilek, tökmindegy, előbb-utóbb mindenki fennakad az önkényuralom szűrőjén. Amely önkényuralom már a legkisebb kritikát sem tűri el, a legkisebb rés sem megengedhető a hatalomba kapaszkodás pajzsán. Soha nem volt ilyen szimbiózisban a belpolitikájuk a külpolitikájukkal. Tóta W. úgy fogalmazott a hatalmon lévő jobboldal háborúhoz való viszonyával, a békegalambnak öltözött oroszrajongásával kapcsolatban, hogy zárt ökoszisztéma ez: hülyéktől hülyéknek. Szerintem az van, hogy míg a csirkehálón belül működik, a nemzetközi porondon alighanem egyre kevesebb a hülyének nézhető hülye. Vagy lehet, hogy nem kevesebb, de más a megoszlásuk, mint itt, ezen a kifosztottságában, átvertségében is oly büszke 93 ezer négyzetkilométeren.

Nem szívesen mennék bele Kövér László majdnem friss delíriumába, amivel vélhetően a kollégiumi lábszagtársa elmaradt pénteki közpénzrádiós szózatát igyekezett kompenzálni, midőn a finnek és a svédek NATO-csatlakozása és a háború ügyében is megnyilatkozott, de egy kicsit muszáj. Szerintem nem az a baj, hogy Kövér menthetetlenül gyűlöl mindenkit, aki nem a Fidesz, és ez pálinka nélkül is felzabálja a maradék józan eszét és valóságérzékelését. Az sem baj, hogy fingja nincs, hogy mi a helyzet a NATO és Oroszország határával. Az viszont elég nagy baj, hogy miközben a szovjet megszállás újjáéledésétől hányja össze magát, nem Oroszországra érti ezt, hanem ellenkezőleg: Oroszországot mentegeti, mint akinek jogos biztonsági igényei vannak. A megszálló szerinte a rohadék Brüsszel, a Nyugat. Szabadságharcosék, melldöngető antikommunistáék naponta demonstrálják, hogy megérkeztek. Tehát az oroszoknak jogos biztonsági igényeik vannak. Szóljon már valaki Kövérnek, hogy senki nem akarta megtámadni Oroszországot, ők támadtak meg egy független országot, ne röhögtesse magát, mint Lavrov elvtárs Indiában a G20-ak külügyminiszteri csúcsán.

Másrészt van itt egy még nagyobb probléma: miközben kikérik maguknak, hogy nehogy már bárki azt várja el tőlük, hogy az ukránok érdekeit a magyarok érdekei elé helyezzék (lásd: az Orbán nevű hétfői parlamenti óbégatása, hát még a Fidesz-KDNP békepárti vicchatározata), nem mintha bárki valaha ilyet kért volna tőlük, ők valójában az ország európai szövetségeseit lehányva, velük szembembenve, őket hetedik hónapja szívatva Oroszország érdekeit, Vlagyimirovics érdekeit helyezik Magyarország érdekei elé, fölé. Mindenféle mondvacsinált sértődések ide vagy oda, a helyzet az, hogy ha nem a gagyi, kretén propagandát, hanem a tényeket, illetve a KSH által éppen frissített külkereskedelmi nyilvántartásokat nézzük – ahogy a Népszava tette -, akkor az derül ki a lap szerint, hogy

265 milliárd forintot takarított volna meg tavaly Magyarország, ha az Orbán-kormány nem Vlagyimir Putyintól veszi a gázt.

A kád szélének keménysége a kanyarban nincs ahhoz képest, hogy a tanárok milyen szívesen lemondanak a fizetésemelésükről a háborús bűnös Moszkva javára, és természetesen hűséges hazafiakként illedelmesen megvárják, amíg a Kövér Lászlót a szovjet megszállásra emlékeztető Brüsszel küldi a pénzt lóvéra, mert különben a szuterén fideszes magyar állam képtelen ellátni a feladatait. Az ötször olcsóbb orosz gáz, ugye, amit lezsírozott a békepárti külügyminiszter két moszkvai hajlongás és bokázás között? Magyar érdek, ugye? A brüsszeli szankciók tönkretesznek minket, ugye?

Nos, szerintem ha ez a számítás hibás, akkor biztosan érkezik majd hamarosan a tételes cáfolat, ami nem merül ki annyiban, hogy a Népszava hungarofóbiában szenved és báncsa a kormányt. Ha nem érkezik tételes, számokkal alátámasztott cáfolata ennek a 265 milliárdnak, akkor abból az következik, hogy az Orbán-kormány 265 milliárd forinttal károsította meg az országot és az ötször olcsóbb gáz valójában többe került, mint kevesebbe. Ami annál is inkább durva, mert Szijjártó Péter és a magyar külügy sötét lelkén már szárad legalább egy 300 milliárdos járványügyi korrupciós tétel, amivel nem sikerült elszámolni, bár akkor is a legjobb formájukat futva magyarázták meg, hogy minél többet vettek horkolásgátlóból, annál nagyobb volt az egységár. Baszódjon meg Mr. Piac, lehetőleg máma még. Most nem kevésbé erős a kínálat a tisztességgel és becsülettel párhuzamos univerzumban: Németh Szilárd és Szijjártó Péter elbeszélgettek arról, hogy ők a józan ész talaján állva milyen jól megvédték a rezsicsökkentést. Azt én nem tudom, hogy a nyúljás pacalpörkölt receptjén kívül még mit lehet megbeszélni Szilárdunkkal, de ja, valóban megvédték: 265 milliárdot ráfizettünk, de a hülyének is megérte.

Lássuk be, hogy ezt a magyar életmódot, amit ezek képviselnek, ahogy ezek élnek, tényleg meg kell védeni. Meg is védik az alattvalóktól. Szijjártótól Rogánon és Németh Szilárdon keresztül Varga Juditig az összesnek az életmódját. Búcsú gyanánt ajánlom mindenkinek, aki esetleg nem olvasta dr. Sándor Zsuzsa kiválóan elkeserítő írását arról, hogy a jó miniszter asszony (vagy éppen a bűnöző propagandaminiszter és sleppje) bíróság elé citálható-e a Völner-Schadl-ügyben. Hát így. Így bizony.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.