Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sok értelme valóban nincs ennek a bohózatnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Abban kétségkívül igaza van a baloldalnak, hogy különösebb értelme nem maradt a parlamenti, plenáris napoknak. És míg ők ezt úgy magyarázzák, hogy ennek oka a kormánypárti, súlyos többség autokrata elnyomása, addig a valóság az, hogy ezzel a balos felhozatallal szemben nemigen van értelme vitatkozni sem. Szavaik minden egyes esetben megegyeznek azzal, amit a nyugati finanszírozók tőlük elvárnak, saját intellektuális teljesítmény pedig nincs.

(…) Lássuk be, olcsó szórakozássá vált követni a parlamenti napokat. Annak persze van sportértéke, ahogy a kormánypártiak könnyed sallereket osztogatnak, különös tekintettel, ha azt Orbán Viktor teszi, de ezeket lassan ujjgyakorlatnak is címkézhetjük.

Ezek a gondolatok a vasarnap.hu oldalon jelentek bizonyos Trombitás Kristóf aláírásával, aki a kormánypropaganda egyik oszlopos szekértolója. Hogy mégis miért idéztem a NER propagandistáját? Azért, mert tulajdonképpen igaza van. A Parlament ma már egy rég nem működő intézmény, és abszolút semmi értelme sincs annak, hogy az ellenzéki politikusok oda bemenjenek bohóckodni. Az állampárt kiüresítette a törvényhozás fórumát (is), így már csak asszisztálni tudnak az egypártrendszerhez azok, akik ellenzékiként bemennek és felszólalnak a tisztelt házban. Véleményem szerint sincs abszolút semmi értelme ennek, de már évek óta nincs értelme, mégis Hadházy Ákoson kívül ezt valamiért senki más nem gondolja így. Ők felveszik a fizetésüket, az ingyen laptopot és telefont, aztán amikor kell, bejárnak a Parlamentbe, hogy ott frappáns felszólalásokat tegyenek.

Az való igaz, hogy a mai magyar ellenzék teljesítménye nem ritkán kritikán aluli, és sokukkal valóban nehéz lenne vitatkozni, de nem ugyanez mondható el a nemzeti jobboldalról is? Próbáljon már meg valaki értelmes vitát folytatni Orbán Viktorral, Semjén Zsolttal vagy Kövér Lászlóval. Teljesen vitaképtelenek, személyeskednek, bár azért Kövér ordibálni is tud kegyetlenül, miközben habzó szájjal kommunistázik is. De ezek az emberek nem azért járnak be a parlamentbe, hogy ott érdemi kérdésekre érdemben válaszoljanak – mint ahogy az egy rendes demokráciában működne -, hanem azért, hogy gúny űzzenek, viccet csináljanak a teljes ellenzékből azzal, hogy vagy nem válaszolnak a feltett kérdésekre, vagy amit válaszolnak, az kimerül abban, hogy Gyurcsány és Brüsszel és Soros. Ezek az emberek milliós fizetésekért bohóckodnak, miközben szétlopják az országot, méghozzá tudatosan. Mert az, amit Orbán itt létrehozott az elmúlt évtizedben, az nem csupán egy autokrácia, hanem egy nemzetrabló autokrácia.

De sajnos ebben partner az ellenzék is. Nem arra gondolok, hogy ők is lopnak, hanem arra, hogy parlamenti szereplésükkel legitimálják Orbán hatalmát. Semmi értelme sincs a felszólalásaiknak, mint ahogy annak sem, hogy akár egy napra bekerüljenek a sajtóba a viselkedésükkel. Jakab Péter akciói például másra sem jók, mint hogy a Blikk lehozza a sztoriját és még az ellenzéki oldalon is szégyenkezve nevetgéljenek rajta. De nehogy azt higgye valaki, hogy Orbán és társai valóban leuralták a Parlamentet, legalábbis szellemi szinten egészen biztosan nem. Olyan felszólalásoknak adott helyet ez az egykor szebb napokat látott épület, amelyekre nem leszünk büszkék a jövőben. Bohózattá vált az, ami ott folyik, és akinek esze van, az ma már nem is nagyon követi azt, hogy mit hazudoznak a képviselők ezen a helyen. Őket a sajtó munkatársai már meg sem kérdezhetik, és az épületből távozva is lényegében menekülnek a sajtó kamerái és mikrofonjai elől.

Milyen képviselő az, aki nem mer, vagy nem tud elszámolni a saját tevékenységével? Trombitás a magas lóról beszél, pedig semmiféle szellemi fölényben nincs az állampárt, inkább arról van szó, hogy az ellenzék van annyira jelentéktelen, hogy nehéz őket alulmúlni. Vannak persze tehetségesebb ellenzéki politikusok is, akik esetleg európai szinten is képesek képviselni a magyar érdekeket, de ők nem annyira a magyar, mint inkább a brüsszeli parlamentben ülnek, esetleg vidéken korrupciós ügyeket göngyölítenek fel. Mert értik, hogy ma már semmi értelme sincs a képviselők parlamenti munkájának, amit jól bizonyítanak az elmúlt évek esetei. Mert mikor volt arra példa, hogy bárkit is felelősségre tudtak vonni? Pedig lehetőség azért lett volna, mivel számtalan korrupciós ügyben váltak érintetté kormánypárti politikusok, mégis őket vagy rejtegetik, vagy hagyják, hogy ne reagáljanak semmiféle kérdésre. A fideszkádéenpés képviselőt onnan lehet felismerni, hogy vagy nem reagál a feltett kérdésre, vagy egyenesen felháborodik magán a kérdésen. Olyan nincs, hogy valaki érdemben, részletekbe menően reagálna egy valóban fontos, mindenkit érintő kérdésre.

Arról nem is beszélve, hogy akik a Parlamentben ülnek úgynevezett nemzeti színekben, azok nem többek Orbán bábjainál. Ezek az emberek nem alkothatnak önálló véleményt és nem nyomhatnak gombot másként, mint ahogy az elő van írva számukra. Fidesz, mint demokratikus párt nem létezik, itt egy maffiarendszerről beszélhetünk, ahol súlyos büntetés vár mindazokra, akik ellen mernek szegülni a fentről érkező parancsnak. Az, hogy az ellenzék valóban jelentéktelen, és semmi értelme sincs a parlamenti felszólalásainak, véleményem szerint tény, de ettől még a kormányoldal bábjai nem válnak hősökké, hiszen ugyanazok a vitaképtelen, gerinctelen tolvajok, akik eddig is voltak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.