Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi nem adjuk fel könnyen, és bízunk abban, hogy az olvasóink is elég makacs népség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Azt találtam ki, hogy megtöröm a szokásokat, és a mai jóreggelt részben ti fogjátok megírni. Jó lesz? Jó lesz. Beletúrtam a Disqus tartályába, gondoltam, hátha találok valami szépet és hasznosat, amit a gonosz manók dobáltak oda tökéletesen véletlenül és indokolatlanul. Aztán lám csak, miket leltem. Orosz propagandát hozzájuk tartozó linkekkel csőstül, az szerintem maradjon is ott, kár kihozni a fényre, mert megszottyosodik, mint a mélytengeri lények, ha csökken a rájuk nehezedő nyomás. De vannak valódi igazgyöngyök:

Fasszopó buziszalonnások! Nem mentetek mèg tönkre?? Ennek a sorosblognak már règ meg kellett volna szünnie,ja???? Koldultok mèg??? Kitől? A 12% – tól?…..az a szám zsugorodni fog,mint gyurcsány mája🤣😅😅😅😂😂😂

Igazán nem lehet azt állítani, hogy a szerző ne lenne a végtelenségig kulturált. Az ő a maga módján, legalábbis abban a közegben, ahonnan érkezett, bizonyára ez számít kulturáltnak. Talán éppen azért őt küldték kommentelni, mert ő a legokosabb. Vagy neki mélyebb a hangja. Fene tudja. Már a megszólítás veretes stílusa felhívja rá az olvasó figyelmét, hogy bizonyára Orbán híveinek krémjéből, a kommentelők elitjéből került ő ki. Oda küldik, ahol nagyon erősen kell harcolni a demokrácia, az igazság, a politikai korrektség és nem utolsó sorban az ékes magyar nyelv művelése céljából. Akár egy egész érettségitételt is lehetne rá gyurmázni.

Már a megszólításban kiviláglik a szerző lelkének rendkívüli mélysége. És tájékozatlansága. Mert ugye nem minden buzi fasszopó, ilyet szoktak csinálni teljesen heteroszekszuális hölgyek, akár még feleségek is. Szexuális életnek hívják a dolgot, jellemzően nem közügy, és a legritkább esetben nyilvános esemény. Van persze kivétel, magam is emlékszem Borkai Zsolt felvilágosító videójára, bár abban a jelenetben egyetlen szerkesztőségi tag sem szerepelt sem a szopó, sem a szopatott oldalon. A Fidesz rendíthetetlen hívéről szólt a kis filmecske, valamint – ha jól emlékszem – egy szintén erősen kormánypárti ügyvédről. Az kétségtelen, hogy az urak nem buzik, azt tudjuk, hogy nagyon nem szeretik a keresztény konzervatívok. Szegény Szájer József kénytelen is volt remetének vonulni, pedig még a kezét is felsértette az ereszcsatorna, miközben igyekezett védeni a pártja jó hírnevét. Kaleta Gábort pedig sikerült szépen elsikálni, bár ő sem buzi, hanem valószínűleg pedofil. Ezt valamiért nem találhatja olyan súlyos bűnnek a kormánypárt, mert felfüggesztett ejnyebejnye lett a dolog vége, holott 19 ezer gyerekpornográf felvétel birtoklását nem lehetett egyszerű véletlen botlásnak nézni. Csak azt akartam mondani, hogy nem vagyunk buzik, még meleg sincs köztünk, ám ez nem érdem, hanem így alakult. Ha lenne ilyen kollégánk, akkor is pontosan annyira kedvelnénk egymást, mint most, és pontosan azokat a cikkeket írtuk volna akkor is, és írnánk most is, amiket mi meg akarunk írni.

Biztosan lemaradtam annak törvénybe iktatásáról, hogy ennek a blognak már meg kellett volna szűnnie. Talán ezért van, hogy nem szűntünk még meg, mert nekünk nem szóltak. Sőt, olyannyira nem szűntünk meg, hogy az elkövetkező hónapokban nagyon sokat fogunk azért dolgozni, hogy a portálokat jobbá, érdekesebbé, színvonalasabbá tegyük. Soros György sajnálatos módon kimaradt az alapítóink és a szponzoraink köréből is. Ha nem így lenne, akkor nem lenne szükség arra, hogy időről időre megkérjük azokat az olvasóinkat, akik érdemesnek tartják támogatni a munkánkat és belefér a családi költségvetésbe, járuljanak hozzá a fennmaradásunkhoz. A Szalonna 2015. december 8.-án indult útjára. Rengeteg előkészítés, nagyon sok munka előzte meg az indulást. Jelzem, Soros György már akkor sem talált ránk, így aztán a saját időnket, erőnket és pénzünket voltunk kénytelenek felhasználni. És ezt tettük még közel egy évig. Először 2016. 10. 17.-én kértünk tőletek önkéntes támogatást. Akkor, amikor mi már bizonyítottunk, és az olvasók el tudták dönteni, hogy érdemes-e fizetni egy keveset azért, hogy működni tudjunk továbbra is. Szerintünk ez így volt korrekt, és így korrekt ma is.

Az nem titok, hogy folyamatosan pengeélen táncolunk. A bevétel alakulása naponta nyomon követhető egy diagrammon, abból meglehetősen világosan látszik, hogy az eseti felbuzdulásokat leszámítva – a múlt hónap ilyen volt, mert kértünk és kaptunk tőletek segítséget, abban a hónapban a bevétel nagyon megközelítette a kitűzött 3 milliót – meglehetősen bizonytalan helyzetben tartja a portált. Nem koldulunk, soha nem is koldultunk. Fizetőssé tehetnénk egy mozdulattal a portál elérését. de ezzel kizárnánk azokat az olvasóinkat, akik számára fontos a munkánk, de anyagi lehetőségük nem engedi meg, hogy beszálljanak a közös költségekbe. Koldulás az, ha valaki semmit nem ad cserébe a pénzért, de nem is ígér ilyet. Lopás az, ha valaki ígér ellenszolgáltatást, de nem ad, vagy nem azt ad, amiről szó volt. Ilyet a politikusok, pártok körében lehet bőséggel találni. Rablás pedig az, amikor erőszakkal elveszik az ember pénzét akkor is, ha ő nem szeretné odaadni, majd olyasmikre költik a pénzt, amire a kirabolt nem költötte volna véletlenül sem. Itt most a kormányról beszélünk.

Szóval mi nem koldulunk, nem lopunk és nem rabolunk. Tisztelettel arra kérjük csupán az olvasókat, ha kedvelik a szalonnát, szeretnék olvasni továbbra is, akkor – amennyiben belefér havi 1-2 ezer forint (bár van olyan olvasónk, aki hosszú ideje 20 forintot küld, és ebben az a vicces, ha minden olvasónk szintén csak 20 forintot küldene minden hónapban, semmi panaszunk nem lenne), dobja be a kalapba. Nem alamizsnaként, hanem úgy, ahogy fizet a boltban a mosószerét, az újságosnál a napilapért, magazinért. Ott ez nem önkéntes, nálunk pedig az. Mi dolgozunk a portállal és a portálon, adót fizetünk ugyanúgy, mint mindenki más, és bizony minden hónapban rezeg a léc továbbra is, kérdés, a szükséges összeg feléből meddig tudjuk fenntartani a portált. Majd kiderül. Az biztos, hogy mi nem adjuk fel könnyen, és bízunk abban, hogy az olvasóink is elég makacs népség ahhoz, hogy ne engedjék megszűnni a portált.

Összességében talán kicsit hosszúra sikerült a nagyon kedves, bár sajnálatosan a kukában landoló érdeklődésre a válasz, de néha kénytelen az ember takarítani és cipőt pucolni is. Akkor is, ha nem szereti ezeket a tevékenységeket.

Most én veszem a búcsúmat, gyönyörű napot kívánok mindenkinek. Hamarosan jövünk vissza, ahogy szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.