Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nehogy már egy vécékefetartót sajnáljanak tőlük az alattvalók

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezen már tényleg csak röhögni érdemes. Vagy lehet, hogy azt se? Vagy inkább el kellene engedni a francba? Hát hiszen így is, úgy is addig csinálják, ameddig az ország helyén maradó fehér folt helyén csak egy fekete lyuk marad. Vagy az se. Szerintem önvédelemből ezen már csak röhögni lehet, és kell is. Harsányan. Itt van például egy remek párhuzam, ami okot szolgáltathat erre. Nem, nem a Magyar Orvosi Kamara két nap alatt történő ledarálására gondolok, mert azon még nem sikerült őszintén, szívből felnevetnem (szerencsére a vezérkosnak ehhez sincs köze, ő a legbátrabbjait hátrahagyva Egyiptomban tolja a halaszthatatlan migránsozást és a békepávatáncot a brüsszeli szankciós, háborús vérzivatar idején), hanem az alábbira.

Miközben a Magyar Posta nevű állami cég a Rogán-kottát jobbról előző kínos közleményben tolja az egybites propagandakormányzás csatakiáltásait arról, hogy a rohadt nehéz gazdasági helyzet miatt – amit csak és kizárólag „az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválság” okozott – nekik sürgősen szélnek kell ereszteni 1200 dolgozót azért, hogy a Posta „a jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását”, a NER-valóság egy másik dimenzióját valahogy nem sújtja semmilyen nyomorúság. Amellett, hogy meggyőződésem szerint a Magyar Posta modern, a 21. század követelményeinek mindenben is megfelelő szolgáltatásainak színvonalán egy atomrobbanás sem tudna rontani, ezért végképp nem tartom valószínűnek, hogy 1200 ember kirúgása bármilyen kárt vagy fennakadást tudna okozni a működésben, örömmel szembesültem azzal, hogy még a moslékgyűjtőt, a vécékefetartót és a betétes kukát is az adófizetők pénzéből harácsolják össze az egyébként is közpénzből épült felcsúti étteremben, amit a nemzet milliárdos gázszerelőjének cége üzemeltethet legalább tíz évig.

Tehát még egyszer: míg a véreres brüsszeli szankciók által sújtott jelen gazdasági nyomorúságban, amikor a Magyar Posta nevű állami céget csak úgy lehet működtetni (remélhetőleg a vezérkar azért megkapja az inflációt követő és nyolcszor megelőző fizetésemelését, meg a mindenféle egyéb anyagi motivációt, kiegészítést, prémiumot, kurvaéletet), ha postafiókokat zárnak be és ezresével rúgnak ki dolgozókat, Felcsút tovább épül és szépül. Folytatódik a közpénzből rendbe tett tónál közpénzből épített Tó Étterem fejlesztése, mibű? Közpénzbű. A kéményen bámészkodó mimagyarok egy újabb turisztikai attrakciót tolnak nagyvonalúan a Mészáros família segge alá. Amely família családi cége a turisztikai attrakciónak nevezett projektet nem melleslege több mint 1 milliárd forintért hozta össze. Most meg közbeszerzési eljárás keretében szerelik fel a konyhát, hogy a turisztikai attrakciónak nevezett éttermet az Orbán Viktor a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mészáros Gasztro Kft. üzemeltethesse egyelőre 5+5 évig. Vagy ameddig jólesik neki. Ha netán tovább esik jól, akkor majd jól megszerzi a további üzemeltetési jogot.

Azt javaslom, hogy kínunkban önvédelemből röhögjünk inkább ezen ahelyett, hogy a falnak mennénk. Pláne, hogy akiknek a leginkább fájnak az elcseszett brüsszeli szankciók, úgy értem az ilyen, a felcsúti Tó Étteremhez hasonló turisztikai attrakciónként szétlopott országot üzemeltető orbánizmus elmúlt tizenhárom éves uralkodása, azokhoz el sem jut a hír, ha meg mégis, akkor nem értik, mi a probléma vele, hogy miért irigykedik a balliberális kommunista hazaárulók hada erre a szent emberre. Pedig mekkora jó buli már, hogy közpénzből felhúzol egy éttermet, közpénzből kicsicsásítod a környéket (rekonstruált záportározó, hidacska, látványterasz, istenharagja), közpénzből megveszel mindent a húsdarálótól a kukáig, majd ha már üzemel a kóceráj és netán profitot is termel, azt majd lenyeled te, Orbán Viktor Mészáros Lőrinc. Ugyan ki az a hazafi, aki ne adna szívesen minden fillért ehhez az üzlethez, ha az eddigiektől sem sajnálta? Ugyan ki ne mondana le az extraprofitjáról, vagy a keservesen, de tisztességesen megkeresett jövedelme után befizetett adójáról azért, hogy az intellektuálisan alultáplált disznószerelőnek közpénzből étterme legyen?

Csak a jegyzőkönyv és a frissen kirúgott 1200 postai dolgozó kedvéért álljon itt is egy felsorolás arról, hogy mi mindent vesznek ők az Orbán-Mészáros klán felcsúti éttermébe: áruátvevő mérleget, raktári kézikocsit, fém öltözőszekrényeket, automata kávéőrlőt, hűtőket, szekrényeket,  tűzhelyeket, húsdarálót, pizzaelőkészítő asztalt, kukákat, moslékoló asztalt, kaspókat, asztallábakat és vécékefetartókat is. Szerintem ez így helyes, ez így kerek, rohadjon is meg mindenki, akinek nem tetszik, hogy épül, szépül. Szerintem örüljünk ennek, pláne hogy magyarok milliói dagadó kebellel szavaztak erre tavaly április 3-án, osztozzunk az örömükben és boldogságukban. Mert ők szívből örülnek annak, ha  uraságéknak fut a szekér, nekik merő egy boldogság, ha Mészáros jól él a soros asszonykájával, még ha nekik emiatt kevesebb is jut, még ha emiatt a kölkeiknek is kevesebb jut, még ha valójában szinte semmire nem jut, amire kellene. Milyen oktatásra, milyen pedagógusbéremelésre?

Szerintem csodálatos, hogy még a saját éttermük moslékgyűjtőjét is a jobbágyokkal fizettetik ki, ezek után csak remélni lehet, hogy nemcsak a vécékefe, de a tartója is aranyból lesz. Hogy Mari néni és Pityu bácsi érezze megtisztelve magát, amikor a csodájára jár a Tó Étteremnek. Amivel abszolút semmi baj nincsen, akárcsak az egész településsel, ahol a miniszterelnök kertje végében épült stadion befogadóképessége duplája a falu lakosságának, ahol van kisvasút, csónakázótó, és már az űrállomás sem valami vad utópia. De a legjobb az, hogy nincs az az elhibázott brüsszeli szankciós gazdasági inflációs energiaválság, ami be tudna tenni a Mészáros, azaz Orbán-dinasztia közpénzből terjeszkedésének. Ezen már tényleg csak röhögni érdemes. Meggyőződésem szerint ennek a feudális hibrid féldiktatúrának, ennek az Orbán nevével fémjelzett történelmi gyászkorszaknak nem lesz sokatmondóbban ordító emlékhelye Felcsútnál. Ahol évtizedek múltán mindent felvet majd a gaz, a dudva és a muhar között a szél borzolja a maira rímelő cifra nyomorúságot, ahol a rozsda és a porladó tégla fog mesélni egy romlott erkölcsű bűnbanda korrupt gátlástalanságáról, agyatlan, értelmetlen, megalomán gőgjéről és hatalommániájáról. Ahol a fenntarthatatlan kisszerűség, az ostoba harácsolás nagyobb dicsőségére rohad le minden, mert nem lesz aki finanszírozza, fenntartsa azt a rengeteg szart, amit oda összehordtak.

Még nem tartunk ott, hogy a felcsúti korrupció belerohadjon az anyaföldbe, addig még egy rakás moslékoló asztalnak meg kell rozsdásodnia. Viszont addig is szép lenne, ha a kivételes filantróp hírében álló gázszerelőből lett étteremüzemeltető, aki korábban például a szintén közpénzből összeharácsolt/felújított szállodáiban leselejtezett fürdőszobai kellékekkel kedveskedett az egyszülős családoknak, megvendégelné a kirúgott postai dolgozókat az éttermében. Milyen nemes gesztus lenne, ha mondjuk csak a felét kellene kifizetniük a fogyasztásuknak. Nem mintha így nem lenne kerek ez a tragikomédia.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.