Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki is rendelkezik 13-ik éve kétharmados többséggel?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még mindig Bite Zsolt a téma a nemzeti sajtóban, amely persze nem rest ezzel a gumicsonttal eljátszani akkor, amikor a társadalom számára sokkal fontosabb ügyekkel is lehetne foglalkozni. Mert hát ott a kormánypártot és haverjait érintő korrupciós botrány, ahol legújabban Varga Judit igazságügyi minisztert kívánja behívni Völner Pál, vagy ott van az évek óta nem látott szintű infláció, a megélhetési válság. De még lehetne sorolni itt egy tucat olyan dolgot, amely a társadalom egészen számára sokkal fontosabb, mint az, hogy egy vélhetően beteg ember egy 15 éves diákkal folytatott szexuális kapcsolatot. Az a bíróság dolga, hogy megítélje történt-e bűncselekmény az ügyben, vagy sem. Beszélni persze lehet az ügyről és az is felmerülhet, hogy talán meg kellene változtatni a törvényt, de ezt a hírt úgy kezelni, mintha az a politikai baloldalhoz lenne köthető, minimum nevetséges.

A Vasarnap.hu cikke arról számol be, hogy sem a TASZ, sem pedig a Helsinki Bizottság nem határolódott el Bitétől, ami nem is értem miért meglepő, hiszen a férfi nem tagja egyik szervezetnek sem. Ellentétben mondjuk Völner Pállal, akit a Fidesz még akkor sem kívánt eltávolítani a sorai közül, amikor perbe fogták. Pedig ha valami, hát akkor az politikával összefüggő ügy volt és ma is az. Ellentétben a fenti esettel, ami véleményem szerint is gusztustalan és elfogadhatatlan, de nem sok köze van a politikához. Ez egy olyan ügy, amely valóban sokakat felháborított – véleményme szerint is jogosan -, viszont semi köze sincs sem a kormánypárt politikájához, sem Brüsszelhez, sem pedig a hazai baloldalhoz. Ehhez képest úgy tesznek ezek a firkászok, mintha minimum Brüsszel, vagy a DK küldte volna ezt a férfit abba a bizonyos iskolába és ők lettek volna azok, akik ezen keresztül megtámadták a gyermekvédelminek nevezett magyar törvényt.

Nem kell sem nekem, sem a TASZ-nak elhatárolódnia az esettől, mivel sem a férfivel, sem az esettel kapcsolatban nincs semmi kapcsolatunk. Ez olyan, mintha a Fidesz elhatárolódását kérné számon valaki azzal kapcsolatban, hogy Jakab Péter egy bilincset aggatott Völner Pál nyakába a bíróság folyosóján. Egyszerűen felé nem foghatom, hogy mennyit akarnak még kicsikarni ebből a történetből. A gyermekvédelminek nevezett homofób törvénynek nem sok köze van ehhez az egészhez, most valamiért mégis ezen lovagolnak. Még odáig is eljutott a Fidesz, hogy a Fradi szurkolóin keresztül megpróbálták eljuttatni ezt az üzenetet azokhoz is, akik esetlegesen nem értesültek volna az esetről. A hazai celebritások többsége is megnyilatkozott az üggyel kapcsolatban, amit megint csak megértek persze, de ennek a történetnek az égvilágon semmi köze sincs a politikához.

Vannak ugyanis olyan esetek, amelyek akármennyire furán is hangzik, de függetlenek a politikától. Egy minimum kérdéses módon viselkedő férfi szexuális kapcsolata is iylen téma, ami nem a legfontosabb lapok oldalaira való, hanem a bulvársajtóba, esetleg a bírósági oldalakra. Úgy érzem túl kellene már jutni ezen a történeten és hagyni, hogy esetlegesen a bíróság megvizsgálja az ügyet, illetve mindenki vonja le a következtetéseket és azok szerint változtasson. A férfi lebukott – pontosabb lebuktatta saját magát – és a társadalom felelősségre vonta. Ellentétben mondjuk azokkal a papokkal, akik esetlegesen rágalmazási pereket indítanak – és nyernek – bántalmazottakkal szemben. Amiatt valahogy a Fidesz nem háborodott fel, hiszen ők dörgölőznek a katolikus egyházhoz, ezért ha valamiféle botrány alakul ki, azzal kapcsolatban ők némák maradnak.

Pedig látva, hogy az elmúlt években hány iskola vált egyházivá, talán tüzetesebben is meg kellene vizsgálni a törvénykezés módját. Mert ha kiderül, hogy szexuális bántalmazás, molesztálás, vagy erőszak történt, akkor a vallásos egyének ne egymás között próbálják meg ezt rendezni, hanem jusson csak el a rendőrségig az ügy, aztán a magyar törvények szerint járjanak el és vonják felelősségre a bűnösöket. De ez valahogy mégsem sürgős az állampártnak, csak az, hogy a férfival vélhetően semmiféle kapcsolatot nem ápoló szervezetek elhatárolódjanak. A pedofília egy súlyos bűncselekmény, amelyet büntetni kell, de ez igaz nem csak a világi intézményekre, hanem a vallásos intézményekre is, ahol jól láthatóan ez a kijelentés nem állja meg a helyét. Ha ugyanis így lenne, ma már számtalan egykori pap ülne börtönben és töltené szabadságvesztését azért, mert bűncselekményeket követett el kiskorúakkal szemben. Nem akarom én itt összemosni a dolgokat és kicsinyíteni sem akarom a férfi bűneit, de első körben azt kellene megállapítani, hogy törvénytelen dolgot követett-e el, vagy sem. Amennyiben igen, akkor bíróság elé kell állítani, viszont amennyiben nem, akkor talán meg kellene vizsgálni a törvényeket és megfelelően kellene azokon változtatni.

De kinek van kétharmados felhatalmazása immár 13-ik éve? Nem Gyurcsánynak, meg hát Brüsszelnek sem, annál inkább Orbán Viktornak, aki akkor írja át a törvényeket, amikor éppen jól esik neki. Valahogy mégsem hallani arról, hogy ez megtörténne, mert hát jobb az, ha inkább a férfi esetével példáloznak és Brüsszeleznek, mintha egyszerűen szigorítják a törvényeket.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.