Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A lábon kihordott szuverén agyhalál és az erkölcsi megsemmisülés ölében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok mindenkinek a lábon kihordott, szuverén agyhalál és erkölcsi megsemmisülés ölében! Ezt legalább nem vehetik el tőlünk. A javainkat szívesen, önként és dalolva odaadjuk azoknak, akik a saját pénzünkön zsibbasztanak és hazudnak nekünk, de a hülyének levéshez fűződő alkotmányos jogunkhoz ragaszkodunk. Jó, nem mindenki, csak az vegye magára, akit érint.

Ahogy így körülnézek, már tényleg csak arra telik tőlem, hogy csütörtököt mondjak. Mivel a ma reggeli posztot sem a ChatGPT írja, kifejtem az álláspontomat. Arról például egy büdös szót nem akartam szólni – mégis fogok -, hogy az érdeklődés és a közpénz hiányában beszántott Pesti TV egyik volt propagandistája kezdeményezésére micsoda fergeteges, politikamentes köntösbe hazudott, álszent békepropagandanótát hoztak össze többé és kevésbé lejárt szavatosságú celebritások a 80-as évek egyik slágeréből, a We Are The World-ből. Két napja láttam, de csak alig valamivel felejthetőbb, mint Borkai Zsolt adriai kalandjai hátulnézetből. Miközben csak alig kevésbé kínos, mint az, hogy az említett derék keresztény családapa helyett Szijjártó Péter horkolásgátló-ügynökből, valamint moszkvai és pekingi kijáróemberből másik keresztény családapából lesz Győr díszpolgára. Minőségi különbség. Ja, nem.

Szóval hogy szerintem se kellett volna a kontextus nélküli álnok békevágy oltárán csúfot űzni egy nótából, ami úgy volt jó, ahogy volt, bár ha ez nem történik meg, akkor soha nem láthattuk volna, hogy az autotune-nal és Király Lindával feljavított gagyi performansz csúcsán Schobert Norbert, a nemzet önjelölt dietetikusa és az állampárt VIP-rajongóklubjának oszlopos tagja milyen idült bárgyú pofával lengeti a Magyarország békét akar feliratú zászlót. Csupáncsak Tóth művésznőt és Nagy Ferenc örök lázadó művész urat hiányolom az illusztris társaságból, de.

De hol van ez a békepárti humbug ahhoz az országimázst rendületlenül amortizáló szégyenhez képest, hogy a szóban forgó Moszkva-díjas díszpolgár az egyetlen, aki hiányzik az uniós külügyminiszterek Ukrajnával szolidaritást vállaló videóüzenetéből. Vagyis az orosz-ukrán háború kitörésének tragikus első évfordulója apropóján az EU tagállamainak külügyminiszterei közös videóban állnak ki a megtámadott Ukrajna mellett, minden országból szigorúan a tárcavezető áll kamera elé, Szijjártó viszont pont most nem ér rá. 2014 óta szinte hét nem telik el úgy, hogy ne emelkedne a levegőbe, hogy ne lenne valami közelebbi vagy távolabbi féldiktatúra, ahol tárt karokkal várják, és ahol halaszthatatlan jelenése van, most viszont? Hogy és hogy nem, budapesti elfoglaltságai miatt sajnos nem bírt ott lenni az Ukrajna mellett kiállásról szóló videóüzenet rögzítésénél.

Világos. Éppen a kínai kommunista államtanácsos uramba tömködte a sajtos-tejfölös lángost, abba, aki előző este Orbánnal vacsorált, és akinek Magyarországról egyenesen Moszkvába vezetett az útja. Mégiscsak megvan a fontossági sorrend, és hát a fideszesek kormánya számára Moszkva és Peking a prioritási lista élén áll. Bezzeg amikor egyszerre kellett megoldani a luxusjachtos nyaralást meg a hivatalban dolgozást, akkor azt megoldotta anyuciék eladósodott pici fia. Most nem sikerült. Meg aztán Szergej Viktorovics és Vlagyimir Vlagyimirovics se díjazta volna, ha a feje megjelenik azon a videón és azt mondja, hogy sokszínűség. Így viszont díjazták a Brüsszelt megvető bátorságot, amivel megint ráürítettek az Európai Unió asztalára, bele egyenesen a szövetségeseik szájába. Úgy látszik, már nem kell fáradozni a külsőségek, a látszat fenntartásán, valószínűleg uniós zseton már nemigen érkezik idén (ez egy másik cikk témája lesz), úgyhogy buli van. Én nem mondom, hogy egy ilyen kiállásnak van más jellege is, mint hogy szimbolikus, de a szimbolikus szégyen is szégyen. Aztán majd sír a szája, hogy mindenki szerint micsoda szar alak. És nem érti, hogy a németek vajon miért?

Pedig ha valaki úgy néz ki, úgy beszél a szájával, úgy cselekszik, vagyis olyan a nézése is meg a járása is, akkor az az. Ugyanaz a szar alak (nem én mondtam, ő mondta), aki megint rázza az öklét, és szokás szerint nem Moszkva felé, dehogy. Megint fenyegetőzik, hogy megvétózza az Oroszországot sújtó uniós szankciók meghosszabbítását, mert ugyanis négy személyt szeretne levetetni a szankcionáltak listájáról. Ja, nem, kiszivárgott kiszivárgások szerint a nertársak meghátráltak, és elengedték a moszkovita oligarchák kezét. De hogy egyáltalán ez a műsor terítéken van, hogy Putyin uniós szabotőreként van számon tartva Európában az Orbán-kormány… Mi a nemzeti érdek ebben? Miért jó Kovács Józsinak, hogy Orbán és a magyar államvezetés a szankciós listán lévő orosz oligarchákért harcol Brüsszelben? Most azt hagyjuk, hogy ha a szankciók nem működnek, akkor miért kell állandó jelleggel a megvétózásukkal fenyegetőzni, mert itt már rég nem erről van szó, és nem is ez a lényeg.

Erre rímelő zárójel a belpolitikai rögvalóságból:

1) Tök jó, hogy hat év börtönt kaphat az Országos Roma Önkormányzat volt elnöke, amiért 30 millióért árulta a posztját, de hány év börtönt kap pontosan mikor Farkas Flórián, aki milliárdos nagyságrendű károkat okozott az európai és magyar adófizetőknek?

2) Tök jó, hogy Schadl végrehajtói sorra ismerik el a bűnösségüket, elismerik a vádiratban foglaltakat és nagyszerű, hogy Trócsányi László volt igazságügyi minisztert (akitől Varga Judit kapta Völner Kenőpénzes Pált) esetleg tanúként fogják meghallgatni a per során, de mi van Tónival, Ádámmal és Judittal, miután ez utóbbi nevével szorosan összefügg az is, hogy a kormány súlyosan visszaélt a Pegasusszal?

3) Rendkívül jó hír, hogy a több mint 2 milliárdos hűtlen kezelést elkövető, névtelen helyettes államtitkár is horogra akadt, de mi van az ország saját lábon álló tulajdonosaival, Felcsút-Hatvanpuszta tengelyen pöffeszkedő dinasztiával?

Visszatérve. Itt már régóta arról van szó, hogy aki egyszer felült a moszkvai gyorsra, az csak úgy menet közben nemigen fog tudni leszállni. Akkor sem tudna, ha netán akarna. Ezért aztán úgy néz ki, hogy Győr díszpolgára és az ő inflációt éppen fél kézzel gyaluló főnöke (félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy végre kitanult valami szakmát, egyszerűen csak vakítja a vakíthatót) lényegében hűségesen szolgálja a gazdit. Tudom, csúnya dolog ezt a gazda szót használni, de ez van: addig vétóznak, ameddig ez az utasítás. Ha netán kiderül, hogy benéztem, félreértettem, belemagyaráztam bármit a sztoriba, bocsánatot fogok kérni. Egyelőre azonban nem így tűnik, hogy én lennék a hülye. Akkor sem, ha megalapozott szakvélemények szerint a békepártinak hazudott Kreml-propaganda csúcsra járatása (aszongya a kihelyezett frakcióülést reklámozó gyalulómester, hogy ennek a háborúnak nem lehet győztese) egyszerű gumicsont. A lófaszt. Ez a vállalhatatlan csatlós-politika évtizedekre elássa az országot.

Ami az agyhalál egyéb frontjain játszódik, az csupán a jutalomjáték a pusztuláshoz. A teljes pusztulás egyik jele például, hogy a szakszervezet kormányseggnyaló elnöke nem a kormányból tapossa ki az egészségügyi dolgozók (ápolóknak és a gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást nyújtók) béremelését, ahogy egy szakszervezeti elnöktől elvárható, hanem az orvosokat szólítja fel, hogy mondjanak le a béremelésükről az említettek javára. Az is az teljes pusztulás jele, hogy a Fidesz-politikusból lett keresztényfundamentalista álcivil asszonyság (Király Nóra) által vezetett álcivil gittegylet (Ficsak) legnagyobb problémája, hogy a nagyböjt időszakában ne tartsanak farsangot az óvodákban és iskolákban, mert az eltereli a figyelmet Jézus kereszthaláláról. Tehát a debreceni akkumulátorgyár ügyében nem lehet népszavazást kiírni, nincs pénz pedagógus béremelésre, nincs pénz az ápolók és egyéb egészségügyben dolgozók bérfejlesztésére, a bérek és a jövedelmek nem képesek követni a gyalulatlan Orbán-inflációt, az EU legkorruptabb és egyik legszegényebb országa vagyunk, de ezek a Király Nóra-féle jól fizetett cselédek azzal vannak elfoglalva, hogy basszameg egy rakás óvodás (ezek nem a genderfluidok, valószínűleg) két farsangi kalóznak meg Csipkerózsikának beöltözés között meg van sértődve, hogy nem jut elég figyelem Jézus kereszthalálára. Azt hiszem, tényleg feladom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.